Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem hladilna tekočina

hladilna tekočina

Imam fiat-uno, letnik 1994. Ves čas mi je dobro služil, sedaj pa me zafrkava hladilna tekočina in ne vem kaj je narobe. Namreč v rezervoarček moram pred vsako vožnjo naliti po najmanj 2 dcl tekočine, ki izgine neznano kam. Sem že gledala na tla, če je kakšen madež (je bil čisto majhen- ćez noć). Je pa res, da je ta posodica s tekočino vedno mokra: ali je možno da ta pušča ? kako naj ugotovim kaj je narobe? Ali kdo ve, kje se dobijo hladilniki in vse za zraven- seveda rabljeni in kakšna je cena?

že v naprej hvala

ja najprej skušaj ugotoviti, kje pušča. Od posodice za tejočini…gumijaste cevi in hladilnik. V glavnem je res, da se nikjer ne pozna, kjer sproti izhlapi…ampak tam kjer izhlapeva oz. pušča, se nabere tisto belo-zeleno podobno prahu. Mislim, da ne bi smelo težko najti mesta puščanja.

Pri Fiat-ovih FIRE motorjih v UNO-tih in tudi v Puntih pogosto poči tesnilo na glavi motorja. Po drobni razpoki, širine samo kakšem mm ti hladilna tekočina odteka v cilinder in skozi ispuh. Ali ti motor težko vžiga ko je hladen? Pelji na servizio!

Niti ne vžiga slabo, vžge takoj, samo potem hoče crknit. Ali je tako popravilo drago?

Mislim, da je to to. Stalo te bo precej. Ko odvijejo glavo motorja, je vedno potrebno menjati tudi zobati jermen za pogon odmične gredi. Potem se ponavadi pokaže da je potrebno zamejati vodno črpalko, pa še kakšno drugo tesnilo itd… Lahko je tudi glava zvita zaradi dolgotrjnega matranja in jo je potrebno pobrusiti na ravnalni mizi…Tja do 70.000 SIT.

Pzdravljena

Mateja je napisala:
Je pa res, da je ta posodica s tekočino vedno mokra: ali je možno da ta pušča ?

Posoda je mokra zaradi prevelikega pritiska v hladilnem sistemu. Tudi to kaže na potrebo po zamenjavi tesnila na glavi motorja.

Zamenjava tesnila se izplača v primeru, če še želiš uporabljati avto leto ali več.

Igor

Ne kupuj rabljenega hladilnika, pač pa se kupi neoriginal, ki je bistveno cenejši od originala. AVto pelji h kakšnemu “no name” mehaniku, pa ti bo povedal, kaj vse je treba poštimati in ali se sploh splača.

New Report

Close