Najdi forum

hitro kosilo

Pozdravljeni!

Ima kdo ideje za hitro pripravo kosila, dokaj enostavnega, vendar dovolj hranilnega? To vas sprašujem zato, ker ponavadi pridem pozno iz službe in sem tako sestradana, da nimam moči in volje do pretiranega ubadanja z lonci. Nagibam se bolj k nemesni prehrani. Ker mi pošteno zmanjkuje idej, upam, da dobim kako dobro idejo z vaše strani, pa lp.

Bučke, melancane in zeleno papriko narežeš na drobne koščke, in popečeš (podušiš) na čisto malo olja – začiniš s česnom in malo posoliš. Enostavno, hitro. Poleg pa eno hitro prilogo (lahko tudi krompir v kosih). Lahko pa slane in s česnom otrte bučke (narezane na ca. 1 cm debele rezine) popečeš na grilu oz. v posodi (tefalovi pravokotni). Zelo dobra zamenjava za meso ;).

Drugače pa take hitre (rahlo) mesne jedi so vedno makaronovo meso (meso lahko pripraviš dan prej), špageti s tisoč in eno polivko…

Lp, mishika

jaz sem nora na makarone. v vseh oblikah. edino kar je nujno-da so al dente!! naredi si omako ..na olivnem olju “preprazis” par celuh cesnovih strokov /za okus/,dodas na kocke narezan paradiznik /lahko tudi narezane pelate iz konzerve/…po parih minutah dodas par narezanih oliv….par kaper.. 2-3 vejice svezega /po moznosti/ zajblja .cisto na koncu pa se par listicev “ta pravega ” rdecega radica,sol poper…koscek masla in prelijes cez makarone.potreses jih /po zelji/ s parmezanom. stvar je gotova v 15 minutah! lp petra

Prelistaj malo pod naslovom “Kaj za kosilo”. Mislim, da se najde marsikaj hitrega, preprostega in ne predragega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close