Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hitro in lahko

Hitro in lahko

Zanima me, kaj bi lahko na hitro skuhala, pa da je lahka priprava

Solata.

Evo jaz sem ravno skuhala riž, v ponvi pa popražila na koščke narezan piščančji file (ki sem ga prej začinila s “kokom”), temu pa sem dodala na koščke narezano bučko in papriko. Še par kapljic sojine omake in kosilo je tu. Jaz sem med bolj počasnimi in sem rabila pol ure za tole.

Kakšne sestavine imaš doma, bomo lažje pomagali, če poveš.

Piščančje nogice ali perutničke nasoliš, začiniš in daš na peki papir pa v pečico na 250°C (pečeš dokler niso lepo pečene, vendar sigurno ne več kot 25 min), zraven kuhan riž ali krompir, brstični ohrovt kot solato in to je to. Ravno pojedla, prste obliznila, pa še na moža lahko počaka, saj itak vedno zamuja na kosilo oz. zdaj bo že kmalu večerja.

Mama +3 oprosti, če je to na hitro, kaj pa je potem pri vas dolgotrajna kuha?

Brstični ohrovt ti vzame sto let, preden ga očistiš. Potem je res kuhan v nekaj minutah, a predpriprava ful traja. Krompir tudi ni olupljen v dveh minutah. Pa priprava nogic verjetno tudi vzame svoj cajt, potem se pe še 25 minut pečejo. Zame je tole, kar si napisala, popolno nedeljsko kosilo (kar pomeni, da moraš imeti cajt za to).

Mmmmmmmm, kadar se meni zalušta nekaj kuhanega in na hitro, si skuham riž in grah: Oboje naenkrat popražim na maslu, zalijem z vodo, kuham 15 minut in imam okusen obrok. Potresem še z naribanim parmezanom in je za prste obliznit. Predpriprav nič (če vzameš zmrznjen grah), kuhanje pa samo 15 minut. Hitro in simpl. Pa še oboje imam vedno na zalogi.

Brstični ohrovt ti vzame 100 let za pripravo??? Si me pa nasmejala.

No jaz tako. V paci imam pljučno za 3-4 dni. Čiščenje zelenjave (brstični ohrovt, karfjola, brokoli, …)mi vzame cca 5 minut. pa še 5 minut čiščenje solate. Zelenjava se kuha sama na pari, cca 15 minut. Medtem ko se kuha, začinim solato, vržem dva zrezka na ponev, dve minutki in to je to.
prilog ala kropmir, riž, testenine …ne jemo.

carla –

ALi jeste potem samo zelenjavo in meso? Pa imaš dovolj energije brez OH?

Ja, samo zelenjavo in meso. Če imam dovolj energije? Hmh, kaj vem…zaenkrat smo ok. Z možem obožujeva zelenjavo in meso, tako da zaenkrat ni panike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close