Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hitra hoja? Koliko vsak dan?

Hitra hoja? Koliko vsak dan?

Semv postopku hujšanja in spremembe načina življenja. Z zdravim prehranjevanjem sem shujšala 15 kg v 5-6 mesecih.
Zdaj imam toliko kil, da se lahko premikam. Vsak dan naredim 2,5 km hitre hoje (22 minut). Se vam zdi, da je to dovolj za začetek ali bi morala počasi prešaltati? Na koliko dni naj podaljšujem in za koliko?

Shujšati moram še 45 kg.

Sama moras ugotoviti…komot saltaj na 5 km,ko se utrudis pocivaj in spet gas…16 kil je malo v pol leta,ampak pravilno hujsas,drzi se tega…kaksno dieto pa imas,ce ni skrivnost?v slabih 3 mesecih sem shujsal 30kg,stresno za telo…

Noben način hujšanja ne more dati končno zastavljenega cilja z izhodiščnim štartom. Ko hujšaš in se telesna teža zmanjšuje, se hkrati s tem metabolizem avtomatično upočasnjuje, zato slej ko prej pride do zastoja hujšanja. Ko se to zgodi, moraš povečati telesno aktivnost in/ali zmanjšati vnos kalorij v telo. In tako spet do naslednjega zastoja. Ko prideš do želene telesne teže, moraš nadaljevati s tako telesno aktivnostjo in tako nizkim vnosom hrane v telo, kot ga imaš tisti momement. Če ne, bo teže začela spet naraščat.

Drugače pa. Lepo, pridna. Če šele začenjaš s telesno aktivnostjo, začni seveda počasi, kolikor pač zmoreš (sklepi ipd. trpi). Tudi teh 2,5 km bo ok za začetek. Če bo šlo brez težav, pa povečaj. In kasneje, vsak teden povečuj. Ker dolgoročno je to zelo malo. Vključi tudi vadbo z utežmi, ker pričakuj v prihodnosti veliko odvečne kože.

Mogoče se sliši res malo cca 2,5 kg na mesec, ampak bo avtorica na dolgi rok zmagala, ker organizem pravilno in počasi usmerja na prava pota, saj bo njena vzdržljivost dobila končno podobo oz. cilj za skoz.
Poslušaj organizem in ko boš z lahkoto opravila 2,5 km tudi s pravilnim dihanjem, počasi šaltaj naprej kakšen km ali pol. Ko boš opravila s hojo, naredi nato za začetek doma še kakšno vajo za moč, kjer je manj več, če le to pravilno izvajaš. Kar pomeni, raje 5 trebušnjakov prav, kot 20 narobe in je več škode kot koristi.
Kar tako naprej.

Tista s postom KILOGRAMI, ima tu priložnost vprašati avtorico iz prve roke, kako se je zadeve lotila, kjer se ji je pot tudi obrestovala.

S športom oz. fizično aktivnostjo se ne hujša! Hujša se s spremembo prehrane in načina življenja.

Seveda pa je vsako fizično udejstvovanje zelo dobrodošlo, ampak shujšali samo zaradi tega ne boste. Se boste pa bolje počutili, bili bolj zdravi …

Res je kar je predhodnica zapisala, hujša se načeloma v 3 mesečnih intervalih. In to lepo počasi, 10-15 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} začetne teže. Če moraš shujšat še 45 kg predvidevam, da si čez 100 kg. Postavi si plan za naslednje 3 mesece in lepo nadaljuj.

Jaz vsekakor priporočam, da si izračunaš svoj bazalni metabolizem in začneš gledat tako na kalorije kot seveda na sestavo same hrane.

Tole si preberi: http://www.delo.si/prosti-cas/kulinarika/mastne-kalorije-slabe-prehrane-ne-mores-odsportati.html

Jao, una v postu kilogrami ima za izgubit 3 kg, tale tukaj pa 45 kg, to je popolnoma druga zgodba.

Dieta: ukinjen sladkor v vseh oblikah, torej tudi sladko sadje, ukinjena bela moka in škrob. Imam različne jedilnike, ki jih je napisal en tip, ki se na to spozna. Prve tri mesece je šlo počasi, ker sem še vedno jedla moko + extremno premalo pila. Zadnje tri mesece gre vse hitreje, ampak gibanje moram nujno pojačat. Vmes se mi je pri 12 kg malo ustavilo, sem menjala jedilnik in gre lepo dalje.
Moram moram moram več gibat. Koliko dnevno gibanja je priporočljivo za hujšanje? Oz. koliko kalorij moram porabiti dnevno? Jaz si hitre diete niti pod razno ne smem več privoščit, ker kar imam več kot 20 kg viška, je vse posledica hitrih diet oz. jojo efekt. Če se mi zgodi še enkrat, se mi slabo piše! Zato mi tokrat mora uspeti in zato sprašujem non stop, samo da dobim res vse info in da semz mislimi nenehno na pravi poti. Hvala vsem!!!

Koliko si stara?

2.5 km je malo. Hujšaš pa relativno hitro. 45 kg ti naj bo cilj v treh letih.

KOliko cal porabiš dnevno je odvisno od tvoje teže, spola, starosti in aktivnosti. No si lahko izračunaš, vtipkaj izračun bazalnega metabolizma v google. Za zdravo hujšanje ne smeš zaužiti manj kalorij kot je tvoj bazalni metabolizem.

Glede gibanja, še enkrat, z gibanjem se ne hujša. Gibanje je za zraven.

38

Jao, una v postu kilogrami ima za izgubit 3 kg, tale tukaj pa 45 kg, to je popolnoma druga zgodba.[/quote]

Nisem zasledila, da tista oseba govori o 3 kg, ampak, da 3 dni že malo je, da si želi znebiti kakšnega kilograma in da si želi kaj narediti za zdravje.
Če je v igri do 2-3 kg, se ne govori o hujšanju ali rejenju, ker so procesi več ali manj vezani na sam organizem. Tako me stavek, da si želi narediti kaj za zdravje bolj spominja na to, da ima kaj več kot 3 kg za izgubiti. Lahko da se motim, ker ni nič odgovorila v tistem postu.

Gibaj, gibaj več ne toliko zaradi samega hujšanja, ampka bolj zaradi zdravja in čvrstosti telesa. S samim gibanjem, neodvisno od prehrane, se shujša težko. Jaz sem sicer to pot izbrala, a bi rada oklestila le 3-5 kg in ker jem že tako ekstremno malo, nimam več kaj zmanjšat. A jaz se gibljem kar precej in veliko (hoja je premalo), tako da vsak dan s tangiranim gibanjem porabim preračunano vsaj 700 kcal, kar recimo pomeni 1 kg na deset dni. Pa verjemi, teh 700 kcal bi pomenilo par ur hoje na dan … Aja, mi je uspelo, sicer zgolj po tehtnici je trajalo 3 mesece, ker se mi je mišična masa precej povečala, ampak špehec je pa umanjkal. Ti delaj na doživljenski spremembi prehrane in gibanja, zastavi si pa tako, ki boš to zlahka doživljenjsko tud spoštovala. Nobenih ekstremov, ker sicer dolgoročno rezultatov ne bo.

Ravno danes ponoči sem na BBC Earth gledala neke oddaje. trije deli (znanstveno podkrepljene) o debelih ljudeh in indivudualno prilagojenih jedilnikih. Zelo zanimivo … če imaš ogled za nazaj, svetujem ogled. Vsem.

Poglej si knjigo tek za zacetnike. Notri je krasen program hoje, ti bo zagotovo dal dobre smernice in rezultat tudi. Preverjeno! Bravo za vztrajanje!!

Za začetek je vse bolje kot nič. Za hitrejše hujšanje, bo pa treba pojačati.

Ena ura navadne hoje (5 km) ti skuri približno 200 kcal. Če greš 5x na teden (v povprečju vsak dan, razen deževnih) porabiš v enem tednu 1000 kcal (polovico normalnega dnevnega vnosa). En kilogram maščobe ima 9000 kcal, torej rabiš nekako dva meseca za izgubo 1 kg maščobe z vsakodnevno enourno hojo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close