Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine hiša prodana pred nosom :-(((

hiša prodana pred nosom :-(((

POzdrav
Prosim za eno pomoč
Z nekom sva hotela skleniti posel o nakupu hiše. Posel se je odvijal preko agencije. Prodajalcu sva podala ponudbo, katero je sprejel, to sporočil agenciji in agencija nama, da sprejme najino ponudbo, da nama hišo proda in začela sva urejati vse potrebno za kredit.
Potem bi se morali prejšnji teden sestati za sestavo kupoprodajne pogodbe pri notarju in prodajalec ni mogel, ker je zbolel. Danes bi se spet morali slišati, pa mi iz agencije sporoči, da je prodajaledc hišo v petek prodal nekomu drugemu,boljšemu ponudniku, s katerim bo tudi kasneje nekaj poslovno sodeloval. Baje je že podpisana pogodba in dana ara.
Zanima me, ali lahko v zveti s tem kaj ukrenem v svpojo korist. Sva zelo razočarana, čakala sva ga da bomo sklenili posel, razočaran je tudi agent nepremičninske agencije, kateri bi mu lahko zaračunal tudi provizijo, pa vendar….Nimam papirja, na katerem bi on pisno napisal, da sprejme najino ponudbo, za tem samo stoji agent kateremu je to javil in nisva dala are.

Ali lahko karkoli ukrepam, ker bi res rada to hišo kupila in se počutiva izigrana.
Ne potrebujem nasvetov o ari, bi jo dala, ampka se od sprejema ponudbe nismo mogli dobiti s kupcem. Hvala za pomoč
lp

Če nimate nič od navedenega napisanega in podpisanega na papirju, potem dejansko ne morete storiti nič. Običajno se v takih primerih podpiše predpogodba.

Mislim, da nič konkretnega ne morete. Podobno situacijo sem imel tudi jaz pred leti. Smo pogledali stanovanje v spremstvu agenta, prodajalec je bil na smučanju. Sem po ogledu sporočil agentu, da sem zainteresiran za nakup in kdaj bi se lahko dobili, da položimo podpišemo pogodbo, aro itd. Klical agenta večkrat, če je že dobil lastnika in kdaj se lahko dobimo, vedno dobil odgovor da ga še ni govoril s prodajalcem. Čez 5 dni mi je sporočil agent, da je stanovanje prodajalec prodal preko druge agencije. En dan slaba volja, čez 2 meseca pa kupil za isti denar bolj primerno stanovanje 200 metrov stran 🙂

Ne se sekirat saj je ponudba zelo velika morda pa je prav tako morda pa le ni ta nepremičnina
brez napak kar pogumno naprej,jaz pa prodam parcelo za gradnjo hiše lokacija je
Notranje gorice na Plešivici,če morda koga zanima drgač pa LP

P.S.navajam kontakt v slučaju,da koga utegne zanimati 041-749-279

Oh, še kako te razumem. Točno vem, kako se počutiš.
Nama se je pred parimi mesci zgodilo podobno. Cel mesec smo se dogovarjali. Nato se nam je le uspelo zmenit za ceno. Še lastniki so rekli, da se kao ne bi premislila. Čez 2 dni, ko naj bi prinesla aro, naju kliče agentka in reče, da imajo kupca za višjo ceno kot smo se mi dogovorili. Mene je skoraj pobralo. Bila sem 2 dni čisto na tleh, ker nama je bila hiška, lokacija… cel paket skratka… ful všeč. Kasneje sva izvedela, da se je ženska v hiši obesila, par mescev kasneje pa se je še njen mož najedel tablet in potem v dnevni sobi zažgal. In mi je na nek način potem odleglo.
Sicer to je res drastičen primerek, a hotela sem ti povedati, da je vse za nekaj dobro. Sem prepričana, da vaju čaka nekje še lepša in boljša hiška. Kot se je zgodilo Antonio_num1-u.

V začetku meseca se je isto zgodilo tudi nama!
Ravno danes bi se morala seliti v stanovanje, ki nama je bilo zelo všeč in za katerega sem še vedno prepričana, da je bilo najlepše :D. Midva sva se dogovarjala preko agentke in tudi lastnike sva spoznala, dogovorili smo se za ceno in začela sva urejati kredit, v petek pogledala v ZK… V ponedeljek pa izvedela, da je lastnik stanovanje med vikendom prodal. Najprej sem se dva dni jokala in obupovala, potem sem se pa prepričala, da že mora biti tako in da bova našla kaj boljšega.
Sedaj iščeva naprej, vsako stanovanje primerjava z “najinim”, tako, da je normalno, da še nisva našla primernega :D.
Bi pa rekla to, da se mi zdi normalno, da prodajalec proda stanovanje (oz. karkoli) boljšemu ponudniku, ni mi pa jasno da to stori naskrivaj, za hrbtom, ko bi lahko celo iztržil več za svojo lastnino če bi oba kupca soočil in bi prodal tistemu, ki da več…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close