Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek hiša – breme

hiša – breme

Lep pozdrav. Moj problem je naslednji: sama živim v preveliki in potratni hiši, potrebni obnove. Zaradi visokih stroškov se bom prisiljena preseliti v najemniško stanovanje. Hiša je bila že na prodaj po realni ceni, a se ni prodala. Za najem ni interesa.
Zanima me, kako je v primeru preselitve s prijavo/odjavo stalnega bivališča in kakšni stroški me še čakajo s prazno hišo? Hvala.

Odjava ni potrebna. Samo prijaviš se na novem naslovu. Na UE.

Stroški s prazno hišo so minimalni. Plačuješ le par evrov elektrike in komunalo zaradi vode(priključnino) . Ker je še manj možnosti, da bo hišo kdo kupil, če bo potem imel stroške še s prijavo na elektru in komunali.

Živimo v času, ko se redki odločajo za nakup nepremičnine. Saj situacija ni ravno rožnata….

hiša kateri je potrebna obnova (tako pišeš),
elektro – strojnih instalacij in gradbeno obrtniških del : streha z izolacijo, okna, vrata, podi, keramika, fasada, rekonstrukcije in preboji, zunanja ureditev, je vredna 20% vrednosti nove.

teh del so potrebni že 30 in manj let stari objekti.

sam bi takšen objekt podrl, saj nima niti funkcionalne zasnove.

vrednost nepremičnin pada okoli 8% na leto in nima tendenc zaustavitve.

torej, zadevo prodaj vsaj kot gradbeno parcelo in to : “što prije, tem bolje”

norTON : moja hiša je izredno vesela, da te ni srečala. :)))

HB sene meri vse z denarjem.

stari objekti, grajeni pred 100 leti so bolj logični in boljši kot objekti stari 50 let.
danes je zopet drugače. materiali so res vrhunski.
bistveno je, da v objektu (starem) ni vlage, kot največjega strupa v gradbeništvu.
za bivanje pa je potrebna toplota. kako pa se pride do nje in kako se ohranja (izolacije, okna, vrata, kurišča…), pa se tako ve.
.
jaz nimam nič proti starim objektom. zagovarjam male pritlične objekte, saj si lahko v bistvu 5 mesecev zunaj…da so po zgoraj opisanem gradbeno urejeni. to lahko en malo spreten v nekem obdobju uredi sam.
.
sicer pa, ko ti otroci sfrfotajo, kaj pa potrebuješ? v bistvu ti je dovolj mali bivalni vikend.
.

Tudi jaz poznam polno žensk, v glavnem vdov, ki živijo same v ogromnih graščinah. Kar je bilo enkrat lepo in namenjeno razkazovanju v smislu- mi pa imamo- danes postaja breme. Že ogrevanje je problem pri takih bajtah, kaj šele vzdrževanje.

Robi, ni ravno res, da so stroški prazne hiše minimalni.
Elektrike in komunale se letno kar nekaj nabere, poleg tega imaš še stroške zavarovanja, davke, minimalno je hišo pozimi tudi treba ogrevati, pa vzdrževanje vrta tudi nekaj stane, da ti ne podivja…
Najbolje bi odgovoril nekdo, ki dejansko vzdržuje prazno hišo, vem, da se marsikdo pritožuje.
Bivalni vikend je res rešitev, ampak za to je treba imeti spet parcelo, kar spet stane.

Hiše ne bi mogla oddati?

Moji starši pravijo, da hiša žaluje, če je prazna (beri: propada).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close