Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Hipotetični primer (dobra vila)

Hipotetični primer (dobra vila)

V vsakem hecu je nekaj resnice…. :))
Kolk heca je bilo pa v tvoji resnici? :)))))[/quote]

Resnica je v tem, da kakšno 40-letnico morda niti ne bi motilo, če bi jo nekdo peljal v kolibo, vendar brez burke. :))

za tole pa res ne rabiš nobene zlate ribice,enostavno se naj uvede institut zakonske zveze z omejenim rokom trajanja,..poizkusna doba recimo 3 let, nato pa pogodba za vsakih pet let, ko preteče pogodba je vsak prosti igralec, ki se svobodno odloča ali bo podaljšal pogodbo ali ne…seveda to velja za zveze ,ki zgolj in izključno temeljijo na finančnih temeljih,( kar opažam da je za diskusantke v tej temi zelo , če ne izključni motiv zveze)–ljubezen je očitno zgolj navlaka, relikt pretelih let…

Vztrajat z nekom, ki ti ni všeč in ga nimaš rad ter si posledično nezadovoljen, pa ima smisel ?
Ženska prav tako rade poudarjajo, da ne bi bile z nekom, ki ga ne bi imele rade.

Zadeve je sicer dobro sproti razčiščevati, da se ne kopičijo. Vedno pa ne moreš vsega razčistiti, ker so prevelika razhajanja pri željah in pričakovanjih.[/quote]….oz ker ima nekdo omejene sposobnosti dojemanja in potem so razhajanja, ko se ne moreš uskladit.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

za tole pa res ne rabiš nobene zlate ribice,enostavno se naj uvede institut zakonske zveze z omejenim rokom trajanja,..poizkusna doba recimo 3 let, nato pa pogodba za vsakih pet let, ko preteče pogodba je vsak prosti igralec, ki se svobodno odloča ali bo podaljšal pogodbo ali ne…seveda to velja za zveze ,ki zgolj in izključno temeljijo na finančnih temeljih,( kar opažam da je za diskusantke v tej temi zelo , če ne izključni motiv zveze)–ljubezen je očitno zgolj navlaka, relikt pretelih let…[/quote]

Zakaj bi sploh sklenil pogojno zakonsko zvezo? Je pa res, da bi sponzorušam odklenkalo.

Vedno je v ozadju lastno zadovoljstvo.

In kako bi naj urigirala ? Ona si ne želi takšnega in ga spreminjati. Zato ga zapusti.[/quote]

Nekateri moški so pretrmasti, da bi spreminjali svoje škodljive navade (alkoholizem, droge, igre na srečo). So primeri, ko ženska res ni bila nič kriva, pa je tip skrenil na kriva pota. Moški ima lahko težave v službi, pa se zapije, ker se o tem noče pogovoriti z nikomer. Torej, ne gre za to, da žena ne bi želela govoriti z njim, ampak se on ne želi pogovarjati o tem z njo. Dodati je treba še zanikanje odvisnosti. Zakaj bi moški o tem govoril, če po njegovem mnenju to sploh ne obstaja?[/quote]

Pri takih stvareh kot so odvisnosti od akohola, drog…. gre za “spremenjenega človeka”. Fizične spremembe v možganih so takšne, da pot nazaj ni več mogoča zato je zgolj od lasne volje (kolikor jo še ima) človeka odvisno koliko časa bo ostal abstinent.
Tu se postavlja vprašanje, če boš takemu bolniku stala ob strani (do kdaj, koliko časa…)?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

za tole pa res ne rabiš nobene zlate ribice,enostavno se naj uvede institut zakonske zveze z omejenim rokom trajanja,..poizkusna doba recimo 3 let, nato pa pogodba za vsakih pet let, ko preteče pogodba je vsak prosti igralec, ki se svobodno odloča ali bo podaljšal pogodbo ali ne…seveda to velja za zveze ,ki zgolj in izključno temeljijo na finančnih temeljih,( kar opažam da je za diskusantke v tej temi zelo , če ne izključni motiv zveze)–ljubezen je očitno zgolj navlaka, relikt pretelih let…[/quote]

Zakaj bi sploh sklenil pogojno zakonsko zvezo? Je pa res, da bi sponzorušam odklenkalo.[/quote]
ravno iz razlogov, ki jih ti zgoraj navajaš, pogodba poteče, zveza se prekine, eden spakira in gre nobenega tekanja po sodiščih…..

Zakaj bi sploh sklenil pogojno zakonsko zvezo? Je pa res, da bi sponzorušam odklenkalo.[/quote]
ravno iz razlogov, ki jih ti zgoraj navajaš, pogodba poteče, zveza se prekine, eden spakira in gre nobenega tekanja po sodiščih…..[/quote]Kako pa potem skupaj ustvariš nekaj trajnega kot so otroci napr.?

ravno iz razlogov, ki jih ti zgoraj navajaš, pogodba poteče, zveza se prekine, eden spakira in gre nobenega tekanja po sodiščih…..[/quote]

Mislim, da tak zakon (predpis) ne bi šel skozi…Manjka romantika. Koliko denarja gre za organizacijo poroke, poročno potovanje….cel kup podjetnikov je vezanih na ta “veseli” dogodek. Če bi imel zakonsko zvezo z omejenim trajanjem, verjetno žurke ne bi bilo, ne bi bilo poročnih oblek, cvetja in naivnega pričakovanja, da bo vse kot v pravljici. :))) Katera ženska bi še sploh ulovila moškega na nosečnost, če bi vedela, da jo bo po petih letih pustil? :)) Takih primerov namreč ni malo.

Da ne boš mislila, da gre pri tem za zavedno odločitev oziroma preračunljivost. To je povsem normalna, človeška reakcija. Ko je človek zaljubljen, mu je namreč edini objekt zadovoljstva njegov partner. Ko občutek zaljubljenosti mine, pa “mora” začne človek manjko spet iskati v njemu že poznanih stvareh.[/quote]
Večinoma pa ravno v teh primerih pride do izraza sposobnost igranja neke (željene) vloge.
Pretvarjanje za dosego določenega cilja, ne pa zaljubljenost.[/quote]
Tej sposobnosti se reče zaljubljenost Robi. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Večinoma pa ravno v teh primerih pride do izraza sposobnost igranja neke (željene) vloge.
Tej sposobnosti se reče zaljubljenost Robi. :)[/quote]

To je zanimivo vprašanje…ali se ljudje pretvarjajo zaradi zaljubljenosti, ali zaradi drugih razlogov.

To je zanimivo vprašanje…ali se ljudje pretvarjajo zaradi zaljubljenosti, ali zaradi drugih razlogov.[/quote]
Ko človek opusti neke očitne “droge”, katere je prej leta in leta potreboval, gre gotovo za to. Ampak to je še vedno preveč posplošeno razpravljanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

To je zanimivo vprašanje…ali se ljudje pretvarjajo zaradi zaljubljenosti, ali zaradi drugih razlogov.[/quote]
Ko človek opusti neke očitne “droge”, katere je prej leta in leta potreboval, gre gotovo za to. Ampak to je še vedno preveč posplošeno razpravljanje.[/quote]

Saj jaz mislim, da si zadel v tem konkretnem primeru. Verjetno je bilo kasneje nekaj narobe in se je zato vrnil na stari tir.

Pa še en manjši faktorček – nekateri moški se ženske oklepajo in si jo lastijo …ja, oni bi sicer šmirali še
s katero, ampak NJIHOVA žena pa ne sme stran, če ne bo njegova, ne bo od nikogar…(tud če padejo
v statistiko umorov) …pa tle ljubezen nima nobene veze…

Ko človek opusti neke očitne “droge”, katere je prej leta in leta potreboval, gre gotovo za to. Ampak to je še vedno preveč posplošeno razpravljanje.[/quote]

Saj jaz mislim, da si zadel v tem konkretnem primeru. Verjetno je bilo kasneje nekaj narobe in se je zato vrnil na stari tir.[/quote]
Ko zaljubljenost mine, je načeloma vedno kaj narobe. 🙂 Vprašanje je le, kako to potem “urejamo”. Je to znotraj odnosa ali pa zunaj. V tem primeru odvisnosti se to dogaja zunaj odnosa.

?
?
?
?
?
?
pa to ni res

kaj iz MONk dela dež, polna luna, hiter prehod na vročino ..
.
.
.
.
.
in potem še resno debatirate ta zdriz ☺

Nekateri to počnejo tudi po tem, ko veze ni več. Če ne boš z mano, tudi z drugim ne boš. S takšnim “motilcem” sem imela sama opravka. Deležna sem bila neverjetne pozornosti po tem, ko je bilo vsega konec. Pa ni šlo za to, da bi se spametoval, to sem hitro ugotovila.

Absolutno – jaz se trudim rešiti MON pred vsiljivci. Ne bom dovolila okupacije tega nekoč zabavnega foruma. Nabavila sem potrebno orožje in municijo. 🙂

Dajmo si priznat, da smo si tu gor vsi kar podobni med sabo. Iz različnih razlogov smo nesposobni imeti resno zvezo. Včasih mi je smešno, kako se dajemo, v bistvu smo pa isti. Tu gor jih je sicer ene par, ki kao trdijo, da so v vezi, ampak lepo vas prosim, kdo bo v resni zvezi z nekom, ki tolk časa preživi na nekem forumu. Če pa te zveze obstajajo, so že davno mrtve. Nekdo, ki ima res dobro vezo, en bo tolk energije porabil, da v nekaj prepričuje samske ljudi.

Ne vem. Zame sta to dva različna pojma.
Zaljubljenost ni pod našim zavestnim nadzorom, da bi se lahko odločali kdaj bomo zaljubljeni in v koga.
Tako, kot to velja za igranje določene vloge in obnašanja, ki ga prilagodimo določeni osebi, da ji ugajamo in s tem dosežemo svoj cilj.

Po moje se pa tudi odločiš za zaljubljenost. Če nisi odprt za druge, potem ni šans, da te doleti zaljubljenost. To moraš sprejeti:).

To tvoji logiki morata oba partnerja biti non-stop skupaj, tudi ko sta v službi in bognedaj, da kateri piše po internetu ? 🙂

Res je, da si ne smeš tega preprečevati. Vendar še vedno ne moreš vedeti kdaj in s kakšno osebo te bo doletelo.

Res je, da si ne smeš tega preprečevati. Vendar še vedno ne moreš vedeti kdaj in s kakšno osebo te bo doletelo.[/quote]

To pa seveda ne:))).

Jaz sem na ta forum prišla čisto slučajno (to nekatere zanima, zakaj sem tu gor). Iskala sem informacijo o določeni zadevi, pa me je najprej vrglo na Starševski čvek. Po nekaj prebranih postih, je forum tudi mene “posrkal” vase, ker sem čutila potrebo nekaj komentirati. :)) Ženska pač, ne morem biti tiho.

Se pa strinjam, da smo si v marsičem podobni. Težko pa ti pritrdim, da nihče od nas ni sposoben resne zveze. Mogoče je komu lažje komentirati nekaj, kar je napisal neznanec, kot se na kavi prepirat s prijateljem, če se z njim ne strinja.

Ni stvar v tem, da piše, ampak kaj piše. Jaz v srečne zveze ljudi, ki čutijo mesijansko poslanstvo spreminjanja “neprilagojenih in samskih”, ne verjamem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close