Hipotetični primer (dobra vila)
Sicer nisem imel v mislih neke bolezni, vendar si v tem primeru ti obtožila moškega, ker si ga označila za brezjajčnika. Torej, kriv je, ker si mu ti prisodila krivdo, ne pa zaradi realne krivde.
Ni rečeno, da je bilo kaj hudo narobe. Lahko je postal le tisto, kar je bil in kar je. Se na tak način sprostil, ko je enkrat videl, da je njegova veza “sigurna”.[/quote]
Ja no. Če se partnerju za čas zveze zgodi nekaj nepričakovanega kot je recimo bolezen in drugi partner od njega odide, ker se boji te odgovornosti in ni kos novim spremembam, kaj naj simislim o takšnem človeku? Z nekom si v dobrem in slabem, imaš vzpone in padce. Če se drugi ni pripravljen spopadati in je z nekom le v lepih trenutkih, potem je bolje, da takoj spakira kufre:). To ni ljubezen.
Skratka izpostavila so bolj ali manj materialne stvari in neko komoditeto, kot ovire zaradi katerih se ljudje ne ločujejo, kar pa je daleč od resnice.
Saj v materialnem smislu jim večinoma nič ne manjka pa vendar ne morejo živet skupaj. Tudi ko se razhajajo niso ovira materialne stvari ampak čustvene. Zaradi čustvenih zadev služijo sodišča, trpijo otroci in vsi vpleteni.
Materialni vidik je še najmanjši problem. Tudi strah pred nezmožnostjo si naj novega partnerja je zgolj čustvo.
Kdor išče vedno nekaj novega, pravzaprav išče adrenalin, zaljubljenost, vse to kar s časom mine in se zveza krepi naprej ali pa se dva razideta. Ljudje so nezadovoljni s sabo, zato bežijo od zvez, ko postane vroče in se hitro najdejo v novi aferici, ker tam je spet vse tako lepo, novo in navdihujoče:). Ko je potrebno kaj pokazati, se usklajevati…pa nastanejo težave, ker nekateri niso pripravljeni vlagati v odnos, ampak bi samo lizali med:).
Če se z nekom razideš, ker meniš, da je tako najbolje, potem je vsako razmerje boljše.[/quote]
GF, evo, takšna si mi zelo kul.[/quote]Men tut… :))
Mogoče še komu?
Da še kdo glas za GF? :))
Evo, jaz poznam primer, ko je bil moški odvisnik od iger na srečo, preden je spoznal neko žensko. Ko sta hodila, je bil ves ta čas “miren ko bubica” in ni bil nikoli v igralnici. Ko pa sta se poročila, ga je spet vrglo na stari tir. Nekateri so res sposobni transformacije za točno odmerjeno obdobje – dokler ne ulovijo ženske. :))
Marko – mislim, da mi je včerajšnja polna luna dala inspiracijo. Pa nekaj vsebine sem morala dati ŽM čveku, da ne bi razpravljali samo o 40-letnicah, ki jih je itak treba samo obleči v burke in strpati v kolibo. :))) (upam, da je to razumljeno kot šala).
To se strinjam.
Čeprav sploh nisem pisal o tem. :)[/quote]
Pisal si o pijancu, ki naj bi imel genske predispozicije za to in je v zvezi prišlo do zasuka (oz. je izbruhnilo le tisto, kar je ves čas nosil v sebi). Po tvoje bi morala ženska to sprejeti, a ne:). Zame to ni enako bolezni, pri kateri partnerju stojiš ob strani. Pijančku pač ne, ker ti ni treba.
Moški ne postane pijanec čez noč. Torej je morala ženska ves čas mižati na obe očesi, da je do tega prišlo. Očitno je bilo nekaj narobe.
Saj ljudje tudi zbolijo, pa zato ne greš stran od njih. No, tisti ki gredo, so brezjajčniki in s takim človekom nimaš kaj početi.[/quote]
Res je, moški ne postane pijanec čez noč, je pa veliko zvez, kjer se najdejo še zelo mladi in mlade
punce praviloma niso glih strokovno usposobljene za prepoznavanje zgodnjih znakov alkoholizma.
In pol pridejo otroci in ta čas, ko se punca besno ukvarja s plenicami, lutkovnimi predstavami in
govorilnimi urami, se zadeve neopazno spremenijo v s*ranje (za katerega sta seveda vedno kriva oba,
ona, ker je zanemarila moža in on, ker tega ni znal sprocesirat)…
Do odhajanj pa pride, ker se enemu ali obema ne da reševati problema (če ga sploh priznata)…
Skratka izpostavila so bolj ali manj materialne stvari in neko komoditeto, kot ovire zaradi katerih se ljudje ne ločujejo, kar pa je daleč od resnice.
Saj v materialnem smislu jim večinoma nič ne manjka pa vendar ne morejo živet skupaj. Tudi ko se razhajajo niso ovira materialne stvari ampak čustvene. Zaradi čustvenih zadev služijo sodišča, trpijo otroci in vsi vpleteni.
Materialni vidik je še najmanjši problem. Tudi strah pred nezmožnostjo si naj novega partnerja je zgolj čustvo.[/quote]
Tako je. Poznam primer nekoč dobro stoječega privatnika, ki so se mu zadeve obrnile. Žena ga je zapustila zaradi čustvene navezanosti na materialne dobrine, ki so po sili razmer začele zapuščati njiju.
To se strinjam.
Čeprav sploh nisem pisal o tem. :)[/quote]
Pisal si o pijancu, ki naj bi imel genske predispozicije za to in je v zvezi prišlo do zasuka (oz. je izbruhnilo le tisto, kar je ves čas nosil v sebi). Po tvoje bi morala ženska to sprejeti, a ne:). Zame to ni enako bolezni, pri kateri partnerju stojiš ob strani. Pijančku pač ne, ker ti ni treba.[/quote]
Kaj ? Od kje pa tebi ta logika ? 🙂
Repliciral sem tvojo trditev, da sta za razhod vedno kriva oba. In me je zanimalo v čem je krivda pri ženski, če se znajde v takšni situaciji.
Antilopa je dala podoben primer.
Točno o tem govorim.
In kaj je bistvo ?
Robi, če moški tekom zveze postane pijanček, je žena kriva v tem, da ni pravočasno znala urgirati, prepoznati simptome in je prišlo tako daleč, da so razhajanja prevelika. Če nekdo začne piti, to občiajno ni iz lastnega zadovoljstva, ampak išče neko uteho, v glavi se mu toliko dogaja, da ne sfolga več in mu je lažje, ko je zadet.
Materialni vidik je še najmanjši problem. Tudi strah pred nezmožnostjo si naj novega partnerja je zgolj čustvo.[/quote]
Tako je. Poznam primer nekoč dobro stoječega privatnika, ki so se mu zadeve obrnile. Žena ga je zapustila zaradi čustvene navezanosti na materialne dobrine, ki so po sili razmer začele zapuščati njiju.[/quote]Ta ga ni zapustila, ker tudi nikoli ni bila “z njim”…. 😉
Tako je. Poznam primer nekoč dobro stoječega privatnika, ki so se mu zadeve obrnile. Žena ga je zapustila zaradi čustvene navezanosti na materialne dobrine, ki so po sili razmer začele zapuščati njiju.[/quote]
Nikoli ne bom razumela moških, ki se vežejo s sponzorušami. Zdaj, ali oni tega pravočasno ne ugotovijo, čeprav to dejstvo bode v oči, ali pa jim je toliko pomembna njihova zunanja “lepota”, da jih značaj ne zanima. Verjetno pa boš tudi sam pritrdil, da dokler sta bila uspešna in bogata, je tudi njemu ustrezal ta zunanji blišč in lepota. Ko je denar izpuhtel, pa je ostalo prazno razmerje. Žena ga je verjetno zapustila že zdavnaj (ljubimec), le da se ji po finančnem fijasku več ni dalo truditi niti za zunanjo podobo razmerja.
Vedno je v ozadju lastno zadovoljstvo.
In kako bi naj urigirala ? Ona si ne želi takšnega in ga spreminjati. Zato ga zapusti.[/quote]
Ma ja…. kaj si ti vse ne želiš od svoje partnerke (ali pa jaz od svoje) In obratno, pa si še veno tam kjer si…
Pa ne moreš kar ob vsakem “neželenju” spokat kufre in it. Al kako?
Da ne boš mislila, da gre pri tem za zavedno odločitev oziroma preračunljivost. To je povsem normalna, človeška reakcija. Ko je človek zaljubljen, mu je namreč edini objekt zadovoljstva njegov partner. Ko občutek zaljubljenosti mine, pa “mora” začne človek manjko spet iskati v njemu že poznanih stvareh.
In kako bi naj urigirala ? Ona si ne želi takšnega in ga spreminjati. Zato ga zapusti.[/quote]
Ma ja…. kaj si ti vse ne želiš od svoje partnerke (ali pa jaz od svoje) In obratno, pa si še veno tam kjer si…
Pa ne moreš kar ob vsakem “neželenju” spokat kufre in it. Al kako?[/quote]
Govora je o ekstremu. Če bi meni partner pripeljal eno okrog kepe, bi tudi razmislila, kdo je in zakaj sem z njim.
Men tut… :))
Mogoče še komu?
Da še kdo glas za GF? :))[/quote]
Mislm On_ pika poka:))). Čaki mal, a nisem teb všeč v vseh oblikah?:))) Pa saj jst sem skoz enaka, nisem kameleon:).[/quote]Kaj bi sedaj rada? 🙂 Se ti zdi, da si dobila od mene premal točk? :)))
Nekateri moški so pretrmasti, da bi spreminjali svoje škodljive navade (alkoholizem, droge, igre na srečo). So primeri, ko ženska res ni bila nič kriva, pa je tip skrenil na kriva pota. Moški ima lahko težave v službi, pa se zapije, ker se o tem noče pogovoriti z nikomer. Torej, ne gre za to, da žena ne bi želela govoriti z njim, ampak se on ne želi pogovarjati o tem z njo. Dodati je treba še zanikanje odvisnosti. Zakaj bi moški o tem govoril, če po njegovem mnenju to sploh ne obstaja?
Vztrajat z nekom, ki ti ni všeč in ga nimaš rad ter si posledično nezadovoljen, pa ima smisel ?
Ženska prav tako rade poudarjajo, da ne bi bile z nekom, ki ga ne bi imele rade.
Zadeve je sicer dobro sproti razčiščevati, da se ne kopičijo. Vedno pa ne moreš vsega razčistiti, ker so prevelika razhajanja pri željah in pričakovanjih.
Da ne boš mislila, da gre pri tem za zavedno odločitev oziroma preračunljivost. To je povsem normalna, človeška reakcija. Ko je človek zaljubljen, mu je namreč edini objekt zadovoljstva njegov partner. Ko občutek zaljubljenosti mine, pa “mora” začne človek manjko spet iskati v njemu že poznanih stvareh.[/quote]
Večinoma pa ravno v teh primerih pride do izraza sposobnost igranja neke (željene) vloge.
Pretvarjanje za dosego določenega cilja, ne pa zaljubljenost.
Jaz mislim, da se tudi dobro stoječ privatnik začne drugače obnašat, ko mu njemu pomembne materialne dobrine začnejo polzeti iz rok. Ali pa ti misliš, da mu te izgube sploh niso pomembne in nanj niso kakorkoli čustveno vplivale?
Forum je zaprt za komentiranje.