Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Hipotetični primer (dobra vila)

Hipotetični primer (dobra vila)

Kaj menite, koliko parov bi ostalo skupaj, če bi se pojavila dobra vila ali zlata ribica in jim izpolnila naslednje “želje”:

– obema partnerjema bi dala toliko denarja, da bi se lahko brez finančnih skrbi ločila (razvezala ali razšla),
– razveza zakonske zveze bi se zgodila v roku enega tedna in ne bi bilo treba več hoditi po sodiščih,
– dobra vila bi obljubila, da bosta oba partnerja najkasneje v enem letu spoznala in se začela videvati z drugo osebo, ki ne bo nič slabša od dotedanjega partnerja (partnerice)?

Skratka, primer je hipotetičen, lahko kakšno stvar še dodate…

Partnerja imata priložnost, da se na eleganten in neboleč način rešita veze….koliko bi jih še ostalo skupaj po vašem mnenju in ali bi bile prej ženske ali moški pripravljeni za odhod?

Če sta partnerja skulirana, se lahko brez vseh teh tvojih dobrih vil razideta normalno, brez hudih pretresov. Res pa je marsikje finančna odvisnost velik problem in se dva znajdeta v začaranem krogu, zaradi česar še vztrajata.

Ne razumem tvoje zadnje alineje…dobra vila naj bi s paličico organizirala snidenje top partnerja št. 2 najkasneje v enem letu? Po razvezi je dobro nekaj časa biti sam, da predelaš vse, kar se je zgodilo in si fresh za novo zvezo. Misliš, da je danes težko spoznati partnerja, da bi zato vsak moral imeti dobro vilo?

Za marsikoga je res težko. In to takšnega, da bo vsaj približno takšen, kot dosedanji.

Težko je vedeti, ker večino vežejo otroci, skupno premoženje, navade….Mogoče polovica, bi ostala.

Za marsikoga je res težko. In to takšnega, da bo vsaj približno takšen, kot dosedanji.

Težko je vedeti, ker večino vežejo otroci, skupno premoženje, navade….Mogoče polovica, bi ostala.[/quote]

Kako vsaj približno dosedanji? Saj ne iščeš novega partnerja, ki bo podoben staremu? Ali pač? So razlogi, zakaj je bivši bivši, ne razumem čemu bi iskal približek. Potem ne bi šel narazen, a ne.

Ti bom pojasnila na konkretnem primeru. Imam znanca, ki se je z ženo razšel, ker ga je varala. Čez nekaj mesecev jo je vzel nazaj – zato, ker se je bal, da ne bo spoznal nobene druge ženske več. Jaz se strinjam s tabo, da je dobro nekaj časa imeti premor, da preboliš in daš jezo in zamero na stran, ampak pri tem znancu je bil odločilen strah, da bo ostal do konca življenja sam.

Ti bom pojasnila na konkretnem primeru. Imam znanca, ki se je z ženo razšel, ker ga je varala. Čez nekaj mesecev jo je vzel nazaj – zato, ker se je bal, da ne bo spoznal nobene druge ženske več. Jaz se strinjam s tabo, da je dobro nekaj časa imeti premor, da preboliš in daš jezo in zamero na stran, ampak pri tem znancu je bil odločilen strah, da bo ostal do konca življenja sam.[/quote]

To je pa kriza. Tvoj znanec ne zaupa vase, ima slabo samopodobo, ne zna živeti sam, zato mu je ljubše slabo kot nobeno razmerje. Še čudno, da se je žena s tem strinjala. Ampak takšnemu tudi dobra vila ne bi pomagala, ker je odnos garanje. Ni point le v tem, da nekoga osvojiš, to osvajanje poteka vsak dan:).

Na starega so vezane razne zamere, nerazčiščeni problemi….In to je tisto, kar ga v naših očeh naredi slabšega, pa čeprav je isti kot na začetku.
Z novim, pa čeprav podobnim, pa obstaja upanje, da bomo lahko zadeve rešili sproti. In nas spominja na našega trenutnega, ko smo še bili v njega zaljubljeni.
Nekih velikih odstopanj si tako ali tako ne želimo, ker nam ne bi bil podoben.

tole pa kaže na težave v raju pri antilopci ☺

Težko je vedeti, ker večino vežejo otroci, skupno premoženje, navade….Mogoče polovica, bi ostala.[/quote]

Kako vsaj približno dosedanji? Saj ne iščeš novega partnerja, ki bo podoben staremu? Ali pač? So razlogi, zakaj je bivši bivši, ne razumem čemu bi iskal približek. Potem ne bi šel narazen, a ne.[/quote]

Ne pomeni, da bi dobil “enakega” partnerja, ampak ne bi bil slabši od dosedanjega. Štos je v “zagotovilu” dobre vile, da ne boš na slabšem. Moj hipotetični primer izhaja iz vprašanja, koliko parov je skupaj zaradi ljubezni in koliko zaradi drugih razlogov. Če si z nekom zaradi ljubezni, te nobena dobra vila ne bo prepričala. Po mojem mnenju je lahko nek moški ravno tako dober kot tvoj partner, ampak ti ljubiš partnerja in ne tega tipa, torej zagotovilo, da ne bi bil slabši, po mojem mnenju, ne bi igralo posebne vloge.

Recimo, da nek moški vozi BMW-ja in mu nekdo ponudi novega Audija: ta moški bi lahko rekel, da ga Audi ne zanima in da je z BMW-jem zadovoljen, spet drug moški pa ne bi bil preveč navezan na dosedanji avto in bi rekel, da zakaj pa ne bi probal z Audijem…So ljudje, ki se hitro naveličajo in vedno iščejo nekaj novega, čeprav tisto staro ni slabo.

Na starega so vezane razne zamere, nerazčiščeni problemi….In to je tisto, kar ga v naših očeh naredi slabšega, pa čeprav je isti kot na začetku.
Z novim, pa čeprav podobnim, pa obstaja upanje, da bomo lahko zadeve rešili sproti. In nas spominja na našega trenutnega, ko smo še bili v njega zaljubljeni.
Nekih velikih odstopanj si tako ali tako ne želimo, ker nam ne bi bil podoben.[/quote]

No ja. To je izredno težko, če ne začneš pri sebi iskati vzroke. V vsakem razmerju sta dva, torej je krivda za razhod vedno na obeh straneh. Če se dva nista znala pogovarjati, sproti reševati problemov ipd., zakaj bi si tudi v prihodnje želel takšnega partnerja. Razideš se zaradi nepremostljivih razlik, ki so se lahko pojavile s časom (ker ljudje se tudi spreminjamo) ali pa so bile zamegljene ves čas in se je nabiralo, dokler se je lahko, potem pa eksplodiralo. Po moje po razhodu veš, česa si absolutno ne želiš več. Torej ne iščeš podobnosti, vzporednic z bivšim.

antilopca: tukaj se prijavi, ti bodo našli mene ☺

http://hr-hr.facebook.com/idealanparagencija

Hipoteza je ta, da ljudje pretežno ostajajo skupaj zaradi komoditete, materialnih vzrokov in
strahu pred osamljenostjo…
Verjetno res.
Pri tem, da ni lahko najti partnerja, ki nam je všeč in smo povrhu še mi njemu všeč – to je res ene
vrste tombola in ko takega najdeš, ga težko spustiš….

Kako vsaj približno dosedanji? Saj ne iščeš novega partnerja, ki bo podoben staremu? Ali pač? So razlogi, zakaj je bivši bivši, ne razumem čemu bi iskal približek. Potem ne bi šel narazen, a ne.[/quote]

Ne pomeni, da bi dobil “enakega” partnerja, ampak ne bi bil slabši od dosedanjega. Štos je v “zagotovilu” dobre vile, da ne boš na slabšem. Moj hipotetični primer izhaja iz vprašanja, koliko parov je skupaj zaradi ljubezni in koliko zaradi drugih razlogov. Če si z nekom zaradi ljubezni, te nobena dobra vila ne bo prepričala. Po mojem mnenju je lahko nek moški ravno tako dober kot tvoj partner, ampak ti ljubiš partnerja in ne tega tipa, torej zagotovilo, da ne bi bil slabši, po mojem mnenju, ne bi igralo posebne vloge.

Recimo, da nek moški vozi BMW-ja in mu nekdo ponudi novega Audija: ta moški bi lahko rekel, da ga Audi ne zanima in da je z BMW-jem zadovoljen, spet drug moški pa ne bi bil preveč navezan na dosedanji avto in bi rekel, da zakaj pa ne bi probal z Audijem…So ljudje, ki se hitro naveličajo in vedno iščejo nekaj novega, čeprav tisto staro ni slabo.[/quote]

Kdor išče vedno nekaj novega, pravzaprav išče adrenalin, zaljubljenost, vse to kar s časom mine in se zveza krepi naprej ali pa se dva razideta. Ljudje so nezadovoljni s sabo, zato bežijo od zvez, ko postane vroče in se hitro najdejo v novi aferici, ker tam je spet vse tako lepo, novo in navdihujoče:). Ko je potrebno kaj pokazati, se usklajevati…pa nastanejo težave, ker nekateri niso pripravljeni vlagati v odnos, ampak bi samo lizali med:).

Če se z nekom razideš, ker meniš, da je tako najbolje, potem je vsako razmerje boljše.

Tako je, ravno zato sem dodala zadnjo alinejo.

Meni je zadeva lahko rešljiva, ne glede na mamljivo ponudbo dobre vile. Kot prvo, nikoli ne bi bila z nekom, ki ga ne bi ljubila, kot drugo, če ga več ne bi ljubila, bi odšla, ne glede na obljube dobre vile. To pa zato, ker nimam polovičarskega značaja. Najslabši je status quo.

Meni je zadeva lahko rešljiva, ne glede na mamljivo ponudbo dobre vile. Kot prvo, nikoli ne bi bila z nekom, ki ga ne bi ljubila, kot drugo, če ga več ne bi ljubila, bi odšla, ne glede na obljube dobre vile. To pa zato, ker nimam polovičarskega značaja. Najslabši je status quo.[/quote]

Nekaj bi te vprašala, odgovorila boš itak, če se bo tebi tako zdelo. Koliko je trajala tvoja najdaljša zveza?

In bolj malo je takšnih, ki jih.

Vedno ? Če moški potane pijanec ali pa se zanemari…Je potem ženska prav tako kriva, ker ga ni sprejela takšnega kot je ?

Vprašanje je, kaj si zaslužiš in tisto tudi dobiš.
Na primer, če je moški živel z žensko, ki se je zredila in ga je to začelo motiti…Potem pa išče žensko manekenske postave…..Je vprašanje, če jo bo dobil, ker preprosto ni kompatibilen.

Recimo, da nek moški vozi BMW-ja in mu nekdo ponudi novega Audija: ta moški bi lahko rekel, da ga Audi ne zanima in da je z BMW-jem zadovoljen, spet drug moški pa ne bi bil preveč navezan na dosedanji avto in bi rekel, da zakaj pa ne bi probal z Audijem…So ljudje, ki se hitro naveličajo in vedno iščejo nekaj novega, čeprav tisto staro ni slabo.[/quote]

Kdor išče vedno nekaj novega, pravzaprav išče adrenalin, zaljubljenost, vse to kar s časom mine in se zveza krepi naprej ali pa se dva razideta. Ljudje so nezadovoljni s sabo, zato bežijo od zvez, ko postane vroče in se hitro najdejo v novi aferici, ker tam je spet vse tako lepo, novo in navdihujoče:). Ko je potrebno kaj pokazati, se usklajevati…pa nastanejo težave, ker nekateri niso pripravljeni vlagati v odnos, ampak bi samo lizali med:).

Če se z nekom razideš, ker meniš, da je tako najbolje, potem je vsako razmerje boljše.[/quote]

GF, evo, takšna si mi zelo kul.

Partnerji, ki se imajo željo ločiti (prvi pogoj), bi se verjetno kar vsi. :)) Antilopa, kaj to si danes sanjala?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zdaj pa že nisi več realna. Za vse to bi poskrbela dobra vila. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In bolj malo je takšnih, ki jih.

Vedno ? Če moški potane pijanec ali pa se zanemari…Je potem ženska prav tako kriva, ker ga ni sprejela takšnega kot je ?

Vprašanje je, kaj si zaslužiš in tisto tudi dobiš.
Na primer, če je moški živel z žensko, ki se je zredila in ga je to začelo motiti…Potem pa išče žensko manekenske postave…..Je vprašanje, če jo bo dobil, ker preprosto ni kompatibilen.[/quote]

Moški ne postane pijanec čez noč. Torej je morala ženska ves čas mižati na obe očesi, da je do tega prišlo. Očitno je bilo nekaj narobe.

Saj ljudje tudi zbolijo, pa zato ne greš stran od njih. No, tisti ki gredo, so brezjajčniki in s takim človekom nimaš kaj početi.

Meni je zadeva lahko rešljiva, ne glede na mamljivo ponudbo dobre vile. Kot prvo, nikoli ne bi bila z nekom, ki ga ne bi ljubila, kot drugo, če ga več ne bi ljubila, bi odšla, ne glede na obljube dobre vile. To pa zato, ker nimam polovičarskega značaja. Najslabši je status quo.[/quote]

Po drugi strani se je pa treba malo potruditi in vlagati v odnos. (saj ne, da sem jaz dobra v tem 🙂
Danes smo navajeni potrošniškega obnašanja – “hočem vse, hočem super in hočem takoj”…vse,
kar zahteva kakršen koli trud, ali potrpljenje, je že odveč…
Meni tudi to ni najbolj všeč….

Nekaj bi te vprašala, odgovorila boš itak, če se bo tebi tako zdelo. Koliko je trajala tvoja najdaljša zveza?[/quote]

Ne razpravljam o privatnih zadevah po forumih. Tudi v reali o osebnem življenju razpravljam samo z redkimi posamezniki, ki jim zaupam. K sreči pa se tudi ne vtikam v življenja drugih ljudi. Če mi nekdo kaj pove o sebi, prav, ampak ga/je ne silim. Mislim, da je za to kriv moj ascendent. :)))

A človek, ki ni nikoli osamljen, si sploh želi koga ob sebi?

Sicer nisem imel v mislih neke bolezni, vendar si v tem primeru ti obtožila moškega, ker si ga označila za brezjajčnika. Torej, kriv je, ker si mu ti prisodila krivdo, ne pa zaradi realne krivde.

Ni rečeno, da je bilo kaj hudo narobe. Lahko je postal le tisto, kar je bil in kar je. Se na tak način sprostil, ko je enkrat videl, da je njegova veza “sigurna”.

A človek, ki ni nikoli osamljen, si sploh želi koga ob sebi?[/quote]

Dobro vprašanje.
Ponavadi ne, pač pa sprejme, da je druženje z ljudmi dobro zanj…in sprejema družbo za krajša
obdobja 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close