Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hipotekarni stanovanjski kredit na nepremicnino v tujini

Hipotekarni stanovanjski kredit na nepremicnino v tujini

A mogoce kdo ve iz prve roke, ce se da dobiti hipotekarni kredit na slovenskih bankah na nepremicnino, ki jo imam na hrvaskem primorju?

Kaj pa hrvaske banke dajo slovencu hipotekarni kredit za nakup nepremicnine v Sloveniji?
Hvala za informacije!

Odgovor na objavo uporabnika
Morjer, 28.06.2021 ob 16:52

A mogoce kdo ve iz prve roke, ce se da dobiti hipotekarni kredit na slovenskih bankah na nepremicnino, ki jo imam na hrvaskem primorju?

Kaj pa hrvaske banke dajo slovencu hipotekarni kredit za nakup nepremicnine v Sloveniji?
Hvala za informacije!

se ne da

Pred leti (l. 2014) se je dalo, tako sem ga jaz dobila in kupila stanovanje v HR Istri, takoj čez mejo, kjer že tako živi ogromno Slovencev. Pač so nepremičnine tam dosti bolj ugodne v primerjavi s slovensko obalo. Res pa je, da so samo na banki Koper ter Gorenjski banki odobrili, da se plomba vpiše na dejansko nepremičnino, ki sem jo kupovala, pri ostalih bankah so zahtevali, da bi se zastavilo stanovanje staršev, katero se nahaja v Sloveniji, kar pa mi ni šlo. Ponudbi obeh bank sta bili tam tam, na koncu je odtehtala bližina Kp banke in sem vzela pri njih kredit. Je pa res, da je bilo to možno zgolj v Izolski in Lucijski poslovalnici banke Kp, na glavni enoti pa ne (naknadno mi je bilo pojasnjeno, da direktorji poslovalnic imajo pristojnost odobriti določen znesek kredita brez privolitve vodstva – jaz sem takrat vzela 70.000 eur, kolikor je bila cena stanovanja in ni bila potrebna odobritev za ta znesek, zato je šlo skozi). Tako da sem takrat šla v to in tako rešila 1. stanovanjski problem?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close