Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Himalajska sol – priprava!

Himalajska sol – priprava!

Danes sem si nabavila za probat to himalajsko sol, a ne vem, kako se naredi raztopina za umivanje – koliko vode na koliko soli? Sol je v obliki takih majhnih kamenčkov (ok. 0,5 cm, eni so manjši, eni večji), vsega skupaj pa je je okrog 80 gramov. Kako naj si zdaj naredim to raztopino (v trgovini mi niso nič kaj natančno povedali…)?
Hvala za odgovore in lp,
Maja

Hmm.. kakšno umivanje imaš v mislih?

Kje pa si jo nabavila, v kateri trgovini? Ali jo imajo tudi v Sparu, Mercatorju?

Hvala, sem že dobila navodila od kolegice, imajo jo v trgovinah z zdravo prehrano (v MB sta to Ajda in Sonce), pa v Sanolaborju, pa v kakih zeliščnih lekarnah…
Lp

Povej prosim, kaj delaš s to soljo. Za kaj vse je dobra ta sol.

Uf, preveč je za pisat… 🙂 če kupiš npr. v Sanolaborju, dobiš zraven list z navodili in delovanjem itd.

Na kratko: jaz jo uporabljam za kožo (kot neke vrste tonik) – suši mozolje, razmasti kožo (jo matira), zoži razširjene pore itd., tu na forumu so tudi pisali, da jim je odpravila npr. mozolje po dekolteju, hrbtu…

Sicer je pa uporabna tudi kot začimba, pa proti mozoljem, ogrcem, pri astmi, bronhitisu, pikih insektov, za nego zob in ustne votline, pri nevrodermitisu/psoriazi, pri zvinih, revmi, za stabiliziranje organizma – s pitjem slanice itd. itd.

Najbolje da si greš po navodila, je bolj izčrpno napisano!

Lp, Maja

KOliko pa stane v sanolaborju?

Koliko stane, kakšna je njena uporaba in kje jo lahko kupiš.

Kupiš jo lahko tudi v DM-u! Stane pa okoli 600 sit! Uporabljati je pa še nisem začela, ker čakam, če bo katera povedala konkretna navodila, koliko soli daš v X dcl vode!

čau čau

Sama se himalajsko sol zasledila v trgovinici na Trubarjevi (trgovinica v glavnem z zdravo prehrano). Imajo dve vrsti. Če se prav spomnim je razlika za pol kg okoli 3.300. Kako pa kaj z njo, pa morajo vedeti v trgovini.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close