Najdi forum

hepatitis a

Živijo!
V mesecu Aprilu planiram na Tajsko,vendar pa se pred tem nameravam še cepiti proti hepatitisu a .Tu pa se malce zaplete,saj sem nekje zasledila ,da se moraš cepiti en mesec pred potovanjem in ne 14 dni kot sem mislila jaz,Ali mi lahko kdo napiše kaj o tem cepljenju in njenih učinkih?Ali je cepljenje brez pomena ,če se cepiš 14 dni prej ,predvideno pa je en mesec?hvala za pomoč!

če se ne motim ni potrebno en mesec prej. Dve moji znanki sta se cepili en teden preden sta odšli na potovanje.

OJLA!
Mislim, da se za par dni res ne bi smelo poznat. Je pa valda fajn, da se o tem čim prej prepričaš na zavodu….če se ne motim, naj bi se za hepatitis cepilo en mesec prej, nisem pa zihr. Fora je tudi v tem, da se lahko cepiš enkrat (to te ščiti potem samo zdej) ali pa dvakrat, pa si zavarovana za cca. 20let….to drugo cepljenje pride čez pol do enega leta….ne me jemat za besedo, sem že rahlo pozabila. Če proti hepatitisu B še nisi cepljena, potem imaš možnost, da cepivi združiš.
Lp, anka

Kot pa jaz vem, je za hepatitis B potrebno en mesec prej, in mislim, da ne za A. Drzgače pa na netu dobiš cel kup literature o tem…

Vse te stevilke so samo ovirne (se posebaj za trajanje imunosti). Sicer pa bos dol se nekaj casa, tak da raje nehi komplicirat in se enostavno cimprej cepi, mas se slabe 3 tedne do aprila.

…se strinjam; mix. – hep. A+B pa po formuli: 1+2+6- “drži” 20 ali več let…(cepiš se danes, potem čez mesec i še čez 6 mesecev – Twinrix)- pa imaš mir…

potdrav – Tinsky

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close