Helex, Lexaurin
S tem pa se ne strinjam. Sama vzamem Lexaurin, ko se mi zdi, da ga pač potrebujem, pa menim, da nisem odvisna. In ja, tistikrat mi pomaga, da se pomirim, včasih nekaj mesecev potem ne vzamem nobene, včasih pa dve na mesec. So v torbici, pri roki, pa sploh ne mislim na njih, menim da nisem odvisna. Zato, avtorica posta, mislim, da ne boš postala odvisan od 2-3 tablet na leto.
Jaz vzamem persen – eden mi čisto zadošča, da me ne matra več jeza. Mene matra predvsem jeza, druga čustva pa bistveno manj. Vendar pa pred persenom poskusim vse ostalo – iti v naravo na sprehod, dihalne vaje, sprememba misli (npr. če me jezi, ko mi kdo kaj reče, si prigovarjam, da je čisto ok, če mi kdo nekaj reče, saj ne more vedeti, da bom jezna), itd. Šele, ko vse to odpove, sledi persen.
kako pa veste, da boste pod stresom 4 letno? Kaj pa če boste 36 krat? ali pride samo 4 na leto tašča na obisk? Veliko bolje je, da stres in težave rešujete tam kjer nastanejo in odpravite vzrok, ne pa blažite posledice, ker poznam na žalost zelo dobro primere, ko je tabletk vedno več in počasi ženske postanejo odvisniške razvaline.
Bedarija. Lexaurin jemljem že 10 let, včasih nekaj dni zaporedoma, včasih pol leta nič. Kje je tu odvisnost??[/quote]
Potem imaš srečo. Sem imela priliko videti, kakšno odvisnost lahko lexaurin povzroči. Mlajši zdravniki ne predpisujejo več tega kar tako. In kot ena gor pravi- take stvari raje rešujte s pogovorom. Je pa res, da se hujši učinki odvisnosti pokažejo po več letih uporabe.
Prosim preberite:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bromazepam
Pa nočem strašiti- samo, da boste vedele, da so benzodiazepini v naši državi prvi po povzročanju odvisnosti (in ne heroin, kanabis). Mislim,da je par let nazaj bila objava ene raziskave med prebivalstvom-od takrat se tudi bolj nadzira predpisovanje.
Bedarija. Lexaurin jemljem že 10 let, včasih nekaj dni zaporedoma, včasih pol leta nič. Kje je tu odvisnost??[/quote]
Potem imaš srečo. Sem imela priliko videti, kakšno odvisnost lahko lexaurin povzroči. Mlajši zdravniki ne predpisujejo več tega kar tako. In kot ena gor pravi- take stvari raje rešujte s pogovorom. Je pa res, da se hujši učinki odvisnosti pokažejo po več letih uporabe.
Prosim preberite:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bromazepam
Pa nočem strašiti- samo, da boste vedele, da so benzodiazepini v naši državi prvi po povzročanju odvisnosti (in ne heroin, kanabis). Mislim,da je par let nazaj bila objava ene raziskave med prebivalstvom-od takrat se tudi bolj nadzira predpisovanje.[/quote]
Glej, jaz ti povem iz prve roke kako je. Ne verjamem, da je to bila le sreča 🙂
Če bi verjela vse, kar se piše, ojej, bi se lahko kar obesila.
Sama pač najbolj zaupam lastnim izkušnjam.
Imam teavo
sem depresivne strukture – včasih je bolje včasih slabše.
zadne pol leta je zelo hudo… izgleda da le še ležim in počivam
150 mg zolofta na dan mi ne naredi čisto nič
jemljem ga že 10 let. toliko hodim tudi k psih. pa v analitsko skupino vsak teden. Obnašanje se mi je dosti spremenilo, a v sebi čutim še toliko jeze do mame….občutek imam da so mi uničili življanje. zdaj pa ga jaz uničujem mojim otrokom
bolje se počutim edino po lexaurinu, ki ga vzamem ene 5x na mesec, vendar vsakič mi ga zdravnik da s tako borbo da ne zmorem ve.
bojim se sploh reči zanj, počutim se kot zadnja smet, če samo lepo všprašam, ali bi morda lahko dobila eno škatlico
mogoče vam bo več povedalo dejstvo, da jočem ko zdajle tole pišem
včasih se mi zdi da se ne izplača vse skupaj
koncept odvisnosti je povsem psihološko pogojen. vse je v glavi. tablete se pač jemljejo da zafilamo neke luknje ki jih ne zmoremo takoj rešiti. to ščasoma izgine če delamo na sebi. če pogledate v raziskave koliko je skodelica kave na dan strupena za možgane in osrednji živčni sistem, potem boste doumeli da so ostale tabletke blažev žegen. kava ima namreč enako molekularno strukturo kot kokain, le da so molekule krajše. in če ste redna uživalka kave se je treba tega bolj bati kot kaj drugega, da o čikih in alkotu ne govorim. a ker so vse te ubstance družbeno sprejemljive, pač temu ne posvečamo pozornosti. dohterji pa lepo služijo na nas z anti depresivi, ki popolnoma uničujejo črevesno floro, ubijejo vse zaužite vitamine, itd….gugle OTROV SA VELIKOM K. pa le pozdrav vsem 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.