Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči ”nosečka” konstantno odbija mojo pomoč

Hči ”nosečka” konstantno odbija mojo pomoč

Kot nosecnica ti povem, da smo res obcutljive. Po drugi strani jo pa razumem, mogoce si malo prevec vsiljiva? Hoces imeti stvari pod nadzorom? Jo konstantno nekaj sprasujes? Si prinesla hrano brez da bi jih vprasala ce jo rabita oz to sploh zelita?

Glede oblekc je bila hci res malo nesramna, po drugi strani jo pa razumem tudi moja mama kupi mojemu sinu cisto mimo potem se mi zdi pa skoda ker ne nosi. Imam raje da me vprasa ali da denar.

Ti pa samo svetujem, da ko bo tvoja vnukinja rojena, ne bodi vsiljiva, ne hodi pogosto k njim na obisk. Vprasaj jo, kdaj lahko prides in kak ji lahko pomagas. Ce bos  kar tako vletavala k njim in jim nosila stvari se bosta definitivno s hcero zaceli kregati. To ps verjetno ne zelis saj lahko unici tudi tvoj odnos do vnukinje.

Ohjoj! Rekla ti je, da ji niso všeč oblekice in zdaj se bojiš, da otroka sploh ne boš videla?? Oh ti uboga mučenica dramatična…. Če hočeš pomagati, pomagaj brez pričakovanj nečesa v zameno. To je pomoč. Če ti reče, da ne rabi ničesar, potem nehaj. Če ne želi sprejet tvojih cunj, jih ne rabi.

Se mi zdi, da rabiš več dogajanja v SVOJEM življenju in se boš posledično manj vtikovala v življenja drugih.

Vidim ta vzorec v veliko starših. Get a life.

Odgovor na objavo uporabnika
Jolanda D, 12.09.2020 ob 15:15

Moja 22 letnica ima še samo dobre tri mesece do poroda, ki se ga mimogrede sama že zelo veselim. S fantom že dve leti živita na svojem. Sta zelo samostojna, ko hčero pokličem in povprašam, če rabi pomoč vedno reče ne, ter da imata zaenkrat še čisto vse pod kontrolo.
Zmotilo pa me je predvsem to, da ko sem bila včeraj popoldan po službi pri njima na obisku ni bila hčera do mene nič kaj prijazna. Nesla sem jima nekaj na pol pripravljene hrane, da jima naslednji teden ne bo treba kuhat, pa ji že to ni bilo prav. Tudi oblačila, ki sem jih prinesla za dojenčico, ji niso bila všeč. Rekla mi je, da se najina okusa čisto razlikujeta in da naj jo ”po moje” oblačim le takrat, ko bo mala pri meni na počitnicah ali v varstvu. To me je od vsega tega še najbolj prizadelo, saj jima hočem stvari samo olajšati, da bosta imela manj stroškov.
Morda jo dajejo hormoni, in je zato takšna do mene. Upam, da bo s prihodom dojenčiče situacija drugačna, vsaj tolažim se.
Ko takole malce negativno razmišljam se bojim, da dojenčice še videti ne bom smela, kadar bom želela.

Brigaj se zase in pusti hčero pri miru. Seveda, da ne boš videla otroka kadar si boš zaželela. To je njun otrok in ne tvoj in nehaj že težit s hrano in oblekico.

Gosh, Si vsejana.  Zaupaš ji kako, prokleta no,  še samostojno bi rabili še žival ve, kako poskrbeti zase. Prokleta. Daj težiti skozi ne svojo nedojebanko. Ko srečaš to, beži. ?⭐.

Ne najedaj ji pa jo pusti pri miru. Ko te bo rabila te bo že poklicala.

Ma, ce ti zlepa ne more dopovedat, ti mor zgrda, da dojameš…

Si na dobri poti da dolgo ne vidiš vnucke…

Dej že gmah. Povej ji da si jima na voljo… to je pa tud vse

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close