Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Hči ne mara otrok, niti svojih nečakov

Hči ne mara otrok, niti svojih nečakov

Odgovor na objavo uporabnika
Zgrožena in žalostna, 07.05.2022 ob 15:27

To, da hči, ki je pred kratkim dopolnila 31 let, ne mara in ne želi imeti otrok, sicer zame ni nobena skrivnost. Ne bom zanikala, da mi njena stališča glede otrok niso po godu, ampak jo imam rada ne glede na vse, saj je vendarle moja hči. Sem se pa zgrozila ob njenih nedavnih besedah. Priznala je, da ne mara niti svojih nečakov, ki jih ima moja mlajša hči, in da dober odnos z njimi samo igra. Ne prenese vreščanja, piskanja, joka, igranja oz. nič otroškega, je dejala. To me je pa zabolelo. Jaz sem pa zmotno mislila, da bo zdaj, ko je teta, morda le nekoliko spremenila svoja stališča do otrok in se bo nekoliko omehčala. Zgodilo se je pa ravno nasprotno. Nečaki so le še okrepili njena stališča. Rekla je, da če bi 1 teden živela z njimi, da bi pristala v umobolnici.

Ne vem, kaj ji je. Od kod izvira ta njen prezir do otrok, se sprašujem. Ali sem kje pri vzgoji storila kako napako?

Ja pri vzgoji ker imas sama umske bolezni in se pretvarjas da ti je ok da ne zeli imeti otrok. A v resnici za to svojo hcerko sovrazis. Nic ne mores. Ali si tiho ali pa bo ona odsla da bo mela mor.

meni, 07.05.2022 ob 16:08

noja13, 07.05.2022 ob 15:36

Pametna punca……..pošteno pove, in očitno ti njeni nečaki niso ravno angelčki. Meni sploh ni jasno, zakaj mislite, da morajo vsi ljudje imeti radi otroke? Sploh pa te novodobne sončke?

no no… taki komentarji me gredo najbolj na živce, ker izhajajo iz stališča,da so samo drugi otroci vreščavi, tečni, trmasti kdaj pa kdaj…

tudi vi vaše visočasntvo ste bili otrok in ste zagotovo kdaj prav tako vreščali, jokali, trmarili, itd. imaste mogoče amnezijo spomina… zakaj mislite,da ste na svet priššli kar kot odrasel človek in obdobje otroštva z vsem takim obnašanjem vas ne zadeva…  kje pa je ta vaša pamet?

Avtorica mogoče to vprašanje postaviš tvojih hčerki – kako bi se počutila če bi se do nje v otroških letih, ko je vreščala, kričala, trmarila, vsi tako obnašali kot se ona sedaj do drugih otrok… ogledalo ji je potrebno postaviti.

In se tudi ne pricakuje da so nas imeli vsi radi ko smo bli otroci. Tudi vas. Pa ja ko se igrajo se derejo naokoli. Eni pac imamo radi mir.

Bi znalo biti tudi od vzgoje ja…

Imam podobno misljenje kot vasa hci, nisem marala biti otrok ali nisem znala biti, ne vem, vem da mi je bilo lazje ko sem bila malce starejsa.

Tudi meni grejo ti otroški izpadi kar na živce. Vem, da smo vsi enkrat bili taki, a zakaj bi to prenašala, če mi ni treba. Če bi imela svoje, bi pa potrpela.

Ista ste kot moja mati. Ji raje nic vec ne zaupam svojih misli in razmisljanja, ker vse skritizira. Nic ji ni prav.

Zato bi bilo bolje da vasa hcerka lazein se dela, da je rada z necaki. To bi naredila sama in si mislila svoje….

Danes ne znamo drugega kot obsojati drugacne!!!!

Ali je torej boljse da ima otroke vsak in dela z njimi grdo, se ne ukvarja z njimi, jih zanemarja, ali kakorkoli drugace ne dela lepo z njimi samo zato da zadovolji svoje starse ? se malo zamislite kaj hocete od drugih. In ce bi nekdo isto hotel od vas nekaj, kar vam ni ok. ??

Ja, se kdo javi? Vedno vidimo le svojo plat, kaj pa plat na drugi strani???

Podpišem tole… velika večina ima otroke samo zaradi “statusa”. Da pašejo v kalup.

Poznam ogromno otrok, ki mislijo, da je “prosim, hvala, dober dan, nasvidenje” nekaj za na kruh namazat… ki letajo kot furije okrog in zraven kričijo kot, da bi jih iz kože dajal ?

Pa da ne bo pomote, imam otroka in ja, se zgodi, da zakriči ampak ga ustavim in se z njim pogovorim o pravilni izbiri jakosti ? po trgovinah se lepo zmeniva kaj lahko dobi in ne izsiljuje, v nasprotnem primeru gremo domov brez vsega (do zdaj je bilo to 1x, ker ve, da mami resno misli)…

Razlika je med igro in kričanjem. Ogromno otrok se sploh ne zna več igrat; no kako pa naj bi se znali, če jim starši prižgejo tv in je mir pred njimi… da bi jih pa ven peljali, je pa že skoraj praznik. Mi smo zunaj, če ne padajo ušpičene prekle ? ni slabega vremena, je samo slaba oprema ?

Jaz sem zgleda enaK kot vaša Hčerka, pretaka mi gredo na živce, nič je niste narobe vzgojili, taki eni pač smo.

JustMe311, 14.05.2023 ob 21:40

Podpišem tole… velika večina ima otroke samo zaradi “statusa”. Da pašejo v kalup.

Poznam ogromno otrok, ki mislijo, da je “prosim, hvala, dober dan, nasvidenje” nekaj za na kruh namazat… ki letajo kot furije okrog in zraven kričijo kot, da bi jih iz kože dajal ?

Pa da ne bo pomote, imam otroka in ja, se zgodi, da zakriči ampak ga ustavim in se z njim pogovorim o pravilni izbiri jakosti ? po trgovinah se lepo zmeniva kaj lahko dobi in ne izsiljuje, v nasprotnem primeru gremo domov brez vsega (do zdaj je bilo to 1x, ker ve, da mami resno misli)…

Razlika je med igro in kričanjem. Ogromno otrok se sploh ne zna več igrat; no kako pa naj bi se znali, če jim starši prižgejo tv in je mir pred njimi… da bi jih pa ven peljali, je pa že skoraj praznik. Mi smo zunaj, če ne padajo ušpičene prekle ? ni slabega vremena, je samo slaba oprema ?

tole samohvalisanje mi je pa res najbolj mimo zadeva, kar jih lahko neko babše napiše. Rodila si enega otroka in sedaj se imaš najbolj sposobno in edino na svetu upravičeno, da spravi novega otroka na svet. Imeti otroke je najbolj naravna in normalna stvar na svetu in na koncu smisel vsega, da se vrsta nadaljuje. Tako kot se rodi določen procent telesno prizadetih, se vzgoji tudi določen procent psihično motenih otrok. Kam bo spadal tvoj otrok, se bo pa še videlo.

Popolnoma razumem zensko. Pametna odlocitev.

Hvalisanje?! Pa naj dodam, da delam v šolstvu in vidim kaki otroci so… vrjetno imate pa vi 3 in ste tudi pojedli vso pamet sveta, ker pri 3 veste več kot jaz. Ampak ok…

Drugače pa ne hvalisam, samo povem svoja opažanja. In tudi ni hvalisanje, če povem, da imamo doma nek RED (ocitno ga pri vas ni, če jemljete moje pisanje za hvalisanje ??‍♀️)

Pa da razčistimo še drugo točko: govora je o normalnih otrocih, nikjer ne piše, da imajo kak “primankljaj” v razvoju. OPP otroci so druga zgodba in imajo tudi prilagoditve…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close