Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči je vprašala za…

Hči je vprašala za…

Odgovor na objavo uporabnika
hisa22, 17.08.2023 ob 19:54

Nevem kaj vi čarate in ste proti njej. Pustite jo da dela kar hoče saj ima pravico zahtevati to kar hoče.

Starši ste res danes proti vsemu …

Sigurno nima tega pravice zahtevati, kje vam to pade na pamet

Ne pričakovat, da te pride obiskat v dom upokojencev. Tvoj mož je bebec. Še fanta, si ne more revica domov pripeljat. S kolegico? Pa ni lezbijka?

Varjanta je, da ima do njune smrti v uporabi, po smrti je pa itak njeno. Sam tukaj je problem, ker je verjetno mlada in jo čaka življenje, kaj se bi zgodilo, da ji prepišeta pol?

Ona dobi zajebanga zeta, ki se nebi razumel z starši in bo problem..

Glede na to, da bi šla v najem, pa ji starša opremita namesto, da ji napišeta, da je ne bo strah vložka. Pa če dobi zajebanga zeta, lahko spoka brez izgube…

Tudi ok, naj se postavi na svoje noge.

Tako kot pri meni, je edinka, na koncu bo vse od celotne družine njeno

Povedal ti bom odkrito iz izkušenj je najlažje ni pa rečeno, da nebo funkcioniralo.

Če je samska in edinka se načeloma strinjam vendar, da pred poroko ali izvenzakonsko vezo podpiše s partnerjem dogovor ki Bog nedaj v primeru ločitve pride zelo prav.

Problem je ce potem vzame hipotekarni kredit pa potem postane predmet izvrsbe lahko ostaneta brez bajte…dajta not najemnika to kar pa dobita od najemnine placujta njej najemnino kamor bo sla z cimro…bolj pametno…

Prav delate, vaše je. Naj si kaj sezida ali kupi, bo vsaj spostovala

Prav ima zakaj bi vlagala v nadstropje,ki ni njeno.

Zato pa imate prazne hise in se otroci niti ne vracajo na obisk ker se od njih “zahteva”,da naj pocakajo na lastnistvo se 40,50,60 let…ah

Mladi odrasli otroci potrebujejo pomoc,ne starejsi.Pa kaj bodo oni z vasimi hisami pri svojih 60 letih,ko so ze sami proti koncu poti……

Ničesar dat, ker bosta vse odnesla s sabo direkt v grob al bo pa na koncu celo občina lastnik

Če se že to ne morete dogovoriti, se ne boste mogli nič dogovoriti.

Najboljše narazen!

Bajto sta dobila zastojn pa nista bila v teh letih tlko sposobna da bi spraskala skupaj dovolj denarja za stanovanje za hcer?

Pri nas je do sedaj bilo pravilo – hiso dobis od starsev, ko si ustvarjas druzino. Ker nimas stroskov s kreditom/najemom, gledas, da bos v 25ih letih spraskal skupaj za otroke.

Malce tudi razmislita tudi v tej smeri da bo mogoče en od vaju kdaj ostal sam in ne bo.mogel skrbet za celo hišo in vam še kako prav prišlo da bo hčerka zraven.

Točno tak primer sem imela sama in kwr se ni dalo zmenit sem šla na svoje. Kupila stanovanje kar nekaj km stran. Mama po tistem hitro umrla pri 68 letih.  Oče ostal sam, ni nikoli znal skrbet za sebe ker je vse za njega delala mama. Podal sw je v alkohol. In seveda je potem oče pričakoval da prodam in pridem k njemu živet. Žal, nisem. Je moral v dso ker sam ni mogel …hiša zdaj sameva, propada prodat jo ne želi.

Tako da malo pretehtajte stvari….tudi vi niste več najmlajši

Naredite tako da boste imeli vse ločeno, je pa tudi prav da hčerka tisto kar vlaga ke na koncu njeno. Poznam tudi primer ko je en starš umrl, drug si našel partnerja in je sim z družino ki je tam živel moral ven, čeprav je vse predelal in v hišo vložil ogromno. Ni pa imel nič na papirju. Ni se hotel tožit z lastnim očetom, je vse pustil in šel. Tako da marsikaj se lahko spremeni, na eni in drugi strani.

S. N. 4, 17.08.2023 ob 19:47

Moz je pred nekaj leti podedoval hiso njegovih starsev. Mi smo ziveli takrat v najemu in potem se preselili v hiso njegovih starsev oz takrat je bila ze njegova. Ima dva stuka, en je prazen. Hci je vprasala, da bi ji en stuk odstopili in bi si ustvarila tam zivljenje ampak pod pogojem, ce ji oce prepise. Midva sva proti temu. Mogoce bi se nekako uspeli dogovorit da bi zivela spodaj, ampak absolutno sva proti da bi bila lastnik. Ona hoce bit lastnik, ker pozna nekaj zgodb, kako so jim starsi nekaj dali, potem pa zahtevali najemnino, ali pa so jih zapodili s hise, ceprav so veliko ze vlozili. Midva tega ne bi storila. Kaj menite, ima moz prav, da ji ne prepise ali ne? Drugace sedaj je z nama v skupnem gospodinjstvu ampak bo verjetno sla v najem s kako cimro ce jo bo dobila,ce midva ne popustiva.

NIti pod razno! Kar bo vlozila, bo vlozila zase. Namisljena Mesecna najemnina naj se ji predlaga x12, x xyLET, pa naj si zracuna stroske najema. Naredite pogodbo za 10+ let, da lahko tam zivi, z vlozenim denarjem za renovacijo pa ste 1/1 in je…

Se pravi štuk je prazen in hči je vaša. Jaz res ne razumem, kako imate taki blesavi ljudje lahko otroke. Raje bi bili sami do konca življenja. Pa še podedovali ste jo, niti je niste zgradili.

No comments. Boljše, da gre hči v najem in spuši celo živlhenje za najemnine, gara kot konj, ima pozno otroke, kot da ji vi rešite vsaj stanovanjski problem, ki ji ga dejansko lahko rešite.

Ali še boljše, dajte ji, da lahko živi tam in potem si naj enega najde in bosta skupaj vlagala in bo ona mogla njega izplačati v vaši hiši. Pameti ima ona več kot vidva tastara oba skupaj.

Pa by the way – gledam z vidika starša, tudi midva imava  majhne otroke. Že zdaj razmišljam, kako jim bova rešila stanovanjski problem, pa sta še oba v vrtcu. Midva sva ga morala rešit sama, in ni šans, da otroku privoščim tako garanje in odrekanje.

Bimbarji ste! Taki ne bi smeli imeti otrok. Ne zasluzite si jih!

Ja, 17.08.2023 ob 22:23

Vse kar imam sem v življenju ustvaril sam. Otrokom sem nudil vse pogoje, izobrazbo  in topel dom dokler so študirali. Potem pa na svoje in začnite ustvarjati. Mislim da sem izpolnil vse svoje dolžnosti.   Sedaj živijo po svojih zmožnostih in s tem sem zadovoljen.

SE podpišem. Tudi midva z partnerjem sva si iz nič ustvarila svoj dom, brez kakrsnekoli pomoči, otroku nudila podporo do diplome, sedaj pa je odgovorna sama zase. Tamalega čaka isto. Tudi midva si zasluziva živet. Po smrti bo itak njuno.

O, madona, hčeri edinki ne odstopita enega štuka v hiši!? Še dobro, da sploh hoče bitj skupaj z vama. Komu pa bosta dala, če ne njej??

Predlagam, da ji prepišeta štuk ( prej etažirajta) in v Zemljiško lnjigo vpišita kor lastnico njo in to s prepovedjo odtujitve in obremenitve v kirist vašega maža in vas. Se pravi, hči ne more vzeti hipoteke , niti se ji kak partner v primeru ločitve ne more  more obesiti za kakšne deleže…

Kdo pa bo poskrbel za vaju, ko ostarita??

Tudi jaz. Ko bodo pa stari, bo pa cilje je, kako sta sama in jobosta  izsiljevala z dediščino. In hči je očitno dovolj pameta, da ve, da čustveno hladni, starši, ku to splih niso, lahko zshtevajo nsjemnino….

Otroku daš, ko je mlad, da ima lepše življenje, kaj bo z bsjto ori 60- ih??

Ja sej, življenje se itak začne šele v penziji…

Kakšno pravico zahtevati? Ta je pa bosa. Za časa življenja in polnoletnosti nima ničesar pravice zahtevati. To je minulo delo starih staršev in ne njeno. Starši imajo nalogo, da otroka spravijo h kruhu, vse ostalo pa je dobra volja staršev glede nepremičnin.

itak bo 1x podedovala to hišo.

Cist prav ima, ce noce vlagat v tujo nepremicnino. Ji sicer niste dolzni prepisat, ampak ko bo sla od hise, se verjetno tud ne bo vrnila vec in bosta sama v bajturini, ki bo prevelika in predraga za oba. Pa sama bosta za vse, tud ko bosta stara in betezna. Tko pa bi si stroske lhk delili. S prepisom ene etaze bi bila tudi dedno odpravljena, ce ima sorojence.

Sup glup, 17.08.2023 ob 20:20

Eni pa dobro vzgojijo svoje otroke in le ti ne gojijo blesavih idej, kako jim morajo starsi ne vem kaj prepisati, temvec poskrbijo zase in za svoje imetje.

Bom najverjetneje brez tezav pustila vse kar imam otrokom. V primeru, da bodo to zahtevali, pac ne.  Naj gredo, si najprej kaj ustvarijo, poskusijo sami. To naredijo samostojni, odgovorni, dobro vzgojeni ljudje.

Sej una2 sta tud podedovala. Koga slepimo. Brez dedovanja tud bajte n3 bi bilo

Ona ima pravico dela verjetno po njihovi smrti  .KAJ NIMAJO     OPOROKE  NAPISAT  CIM.PREJ   OTROCI SO DANES   NE SPOSTLIVI DO.STARSEVT

Anonimno 6237, 18.08.2023 ob 10:27

Potrebujete celo hišo zase? Rabite dodaten vir zaslužka in bi radi pobirali najemnino? Če je tako, si najdite podnajemnike, to povejte hčeri in naj se odseli. Ne boste menda pobirali najemnine od lastnega otroka.

Tudi vi ste živeli v najemu. Hiše niste dobili na račun svojega dela in prizadevanj ampak na račun moževih staršev. Pametovat kako naj se otroci sami potrudijo, ker ste se mogli tudi vi sami trudit, torej nimate pravice. Če vam hčerka niti toliko ne zaupa, da želi prepis lastništva, ker se boji, da jo boste po enem času, ko bo v stanovanje vložila že kup denarja, zaj*ali, tudi veliko pove o vas.

Podpis. Ne vem, kakšna je sicer vaša hči, a vaš zapis pove veliko predvsem o vas, avtorica.

Kako eni komplicirate.

Jaz imam že izkušnje s tem.

Hčerki bi se pustil vseliti (z njeno družino ali brez). Stanovanja ji ne bi prepisal. Lahko živi za nedoločen čas, lahko je zastonj notri, samo tekoče stroške naj plačuje. Za izboljšave stanovanja pa naj sama plačuje. To naj se šteje kot “najemnina”, ki je ni treba plačevati meni.

Pri meni je bilo stanovanje že prej povsem opremljeno, resda malo starinsko, ampak povsem funkcionalno. Potrebno je bilo samo, enkrat za vikend, pljuniti v roke in v stanovanju narediti generalno čiščenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close