Hči je vprašala za…
Polonca552, 18.08.2023 ob 20:44
Ce otrok rece da hoce met napisan ker se boji da bi ga starsi zajebali.verjemte da tak otrok nima dobrih izkusenj s starsi
Starši, ki nočejo otroku kar prepisat pol hiše, ker se bojijo, da jih bo otrok zjebal, prav tako vejo zakaj. Brez skrbi.
Tipično obnašanje generacij, ki so imeli polno rit vsega. Seveda bodo taki na stara leta najbolj jamrali kako so bogi. Oa vsi bodo usrani zaradi tega. Hudič bi vas vzel, da bi hčerki pomagali res. Reva boga ima zdravstvene težave, pol jo pa še doma jebejo. Upam da spizdi čimprej. To mora vsak mlad naredit, pa nikol nazaj pogledat. Ker eni stari preprosto ne razumejo
Fruc712, 18.08.2023 ob 21:16
Kaj pa ce je ta punca super clovek, a je kdo pomislil na to moznost? Kaj ce je v zivljenju bila velikokrat prevarana in hoce le imeti neko sigurnost?
Smo pomislili. Seveda obstaja ta možnost. In prav tako obstaja možnost, da so bili njeni starši že velikokrat nategnjeni in ji zato ne zaupajo.
Hja. Naj si vsak zida svojo hiso, “stare” pa naj propadajo, al kaj? Ce bi se tako delalo, ne bi imeli vec nikjer prostora.
Ne vidim nic slabega v tem da ima eno hiso vec generacij. Ampak ne za vsako ceno. Jaz ne bi delal in vlagal ce ni moje.
Ce bo sla pupa v najem, ne bo njeno. To je popolna izguba denarja. Se v dveh je zelo tezko zidat bajto in sploh pa ker danes zveze niso za vedno kot nekoc.
Ce je ona bolna, ne vem al zaradi raka al zakaj, ce je rak se lahko ponovi in kaj bo s kreditom za celo zivljenje v tem primeru in al ga bo sploh dobila? Samo zivotarila bo. Tako kot zivotarijo vsi ki so na kreditih razen tistih z velikimi placami. V eni proizvodnji ima verjetno ravno minimalca in s tem svoje hise ne bo nikoli imela.
Upam da ima vsaj kako teto pa bi ji ta kaj zapustila. Starsi niso vredni da zivijo.
Tudi vidva sta bila v najemu, to je metanje denarja skozi okno. In kaj imata od tega da imata ugibam 60,65 let in sta sele sedaj na svojem? Prej pa kaj, samo pohajanje in cakanje na smrt?
Stanovanje v hiši ni stanovanje v bloku, ki ga prodaš in greš drugam. Dvojni lastniki se ne bodo zlahka sporazumeli s prodajo, zato menim, da je bolje, če hiša ostane enolastnißka. Bi pa, glede na to, da je vama hiša padla iz neba, vendarle lahko strmela, da pomagata tudi vidva hčeri. Uredita in renovirajta stanovanje vidva in naj ga hči koristi zase. Opremi si ga naj sama, medtem ko v stene in streho pa vlagajta vidva. Zaračunajta ji neko nizko najemnino in jo varčujta za primer, če bi vidva enkrat prodala, da bo imela za polog. Plača naj svoj del režijskih stroškov. Če gre kdaj ona drugam, vama stanovanje še vedno lahko služi za oddajo.
Vaše je vaše, 19.08.2023 ob 14:45
Stanovanje v hiši ni stanovanje v bloku, ki ga prodaš in greš drugam. Dvojni lastniki se ne bodo zlahka sporazumeli s prodajo, zato menim, da je bolje, če hiša ostane enolastnißka. Bi pa, glede na to, da je vama hiša padla iz neba, vendarle lahko strmela, da pomagata tudi vidva hčeri. Uredita in renovirajta stanovanje vidva in naj ga hči koristi zase. Opremi si ga naj sama, medtem ko v stene in streho pa vlagajta vidva. Zaračunajta ji neko nizko najemnino in jo varčujta za primer, če bi vidva enkrat prodala, da bo imela za polog. Plača naj svoj del režijskih stroškov. Če gre kdaj ona drugam, vama stanovanje še vedno lahko služi za oddajo.
Zakaj bi pa kdorkoli prodajal? Kje bi pa ziveli? Pri nas doma sta dva lastnika, oce in babica.
Ne poznam nobenega primera, da so prodali pa sli. Imas custveno vezo, imas streho nad glavo, verjetno si vlozil v nekaj kar je tvoje, zakaj bi potem sel proc?
Ali imate pa vi ljubimca. Meni osebno je umru oče. Na lastni kože vem, kako je ubadanje z ljubimcem od mame. Nekaj prikrivat. Drugače bi ji nemudoma prepisali. Pol bo pa ona full vložila in bo brat ali sestra pobrala ali vaš ljubimec. Tko pač je. Poznam veliko zgodb. Sama sem bila na sodi#ču s ljubimcem od mame.
Anonimno 10399, 19.08.2023 ob 18:32
Ne pišite, pripisujte. Ne bo se dobro končalo za vas, na stara leta. Nikomur.
Zakaj se ne bi dobro koncalo za starse na stara leta?
Mi zivimo v eni hisi vsak ima svoj stuk, jaz sem lastnica spodaj, oce zgoraj, skrbim za njiju kolikor dovolita (bolj ne kot ja, ker sta pri 80ih odlicnega zdravja). Vsi se razumemo ok in zivimo vsak svoje zivljenje. Oce ima penzije 1300, mati 500. Cesa naj bi se po vasem bala? A da bi prodala in navlekla koga noter? Ce je to bojazen, je pa res zalostno,saj se da vse pisno dogovoriti ce ze. In pa jaz… Sem samska, imam 43 let, nimam moza, nimam partnerja, nimam prijateljev, nikogar ne vlacim domov in tudi ne bom ker mi ni do tega. Zakaj torej bi se morali moji starsi bati, ker so mi ze 20 let nazaj prepisali? Lepo vas prosim no.
S. N. 4, 17.08.2023 ob 20:04
Ce bi karkoli naredili bi naredili tako da smo vsi zasciteni. Ampak midva noceva da je v isti hisi. Saj bo dedovala, ko bo imela 50,60 let, pa jo bo imela.
Haha do njenega 50 leta si bo sama nekaj ustvarila in ko vaju ne bo. Bo kaj potem z 2 hišam. Logično vajino prodala.
Ne razumem kako si nekateri to predstavljate??
Jaz osebno bi sedaj rabila prostor da si ustvarim nekaj ne poten ko bom že nekaj svojega imela in imela poskrbljeno za svoje otroke. Potem pa podedujem se bajto od staršev. Kaj naj potem z njo kot da jo prodam
Mira708, 17.08.2023 ob 20:22
Ampak komu pa bos dal, ce ne svojim otrokom? A neznancu? Brezdomcu? Sosedu? A je lepse da hisa propade, jo odnese plaz?
Malo stopi preko plank, lahko pomagaš, če sebe ne ogroziš…frajla domov privleče fičfiriča, ki hoče biti gazda v celi hiši! Stvari se spreminjajo….
S. N. 4, 17.08.2023 ob 19:47
Moz je pred nekaj leti podedoval hiso njegovih starsev. Mi smo ziveli takrat v najemu in potem se preselili v hiso njegovih starsev oz takrat je bila ze njegova. Ima dva stuka, en je prazen. Hci je vprasala, da bi ji en stuk odstopili in bi si ustvarila tam zivljenje ampak pod pogojem, ce ji oce prepise. Midva sva proti temu. Mogoce bi se nekako uspeli dogovorit da bi zivela spodaj, ampak absolutno sva proti da bi bila lastnik. Ona hoce bit lastnik, ker pozna nekaj zgodb, kako so jim starsi nekaj dali, potem pa zahtevali najemnino, ali pa so jih zapodili s hise, ceprav so veliko ze vlozili. Midva tega ne bi storila. Kaj menite, ima moz prav, da ji ne prepise ali ne? Drugace sedaj je z nama v skupnem gospodinjstvu ampak bo verjetno sla v najem s kako cimro ce jo bo dobila,ce midva ne popustiva.
Nikoli ne prepiši, ker nikoli ne v
cobra559, 17.08.2023 ob 21:50
Pokozlam se na takšne starše…
Jaz pa na takšne otroke, ki zahtevajo!!!
Zcvubino5dj, 18.08.2023 ob 06:42
Avtorica. Nimate radi svoje hcere. Zalostno.
Jaz sem svoji hceri in njenemu partnerju dala zgoraj nadstropje, sama pa sem v veliko skromnejsem spodnjem. Pa veste kaj? Ne potrebujem veliko zase (sem vdova) in ni lepsega, kot da se skoraj vsak dan vidite, veste da so v blizini, in da se imajo lepo. Velikokrat jim skuham kosilo, velikokrat ga oni meni, se podruzimo in smo v odlicnih odnosih. Vcasih, ampak redko, ker je v vrtcu, popazim na vnucka in lahko recem, da sem zelo srecna, da se je tako odvilo. Pa tudi moz, ko je bil se ziv, se je z vsem strinjal, saj je on bil pobudnik da greva midva dol in ona gor. Ja, vse je bilo narejeno in to moderno, pa hci ni nicesar prispevala. Ampak to sploh ni vazno meni. Odnosi so najvec kar steje in hiso bi edino lahko zazgala, ce ne bi imela nikogar noter.
Srečna bodi, da je tako….
Bom povedala drugačno zgodbo! Vse je bilo ok, dokler se hčera ni ločila in k hiši pripeljala fičfiriča! Ja, dejansko fičfiriča, ki je po pol leta zahteval, da prepišem vse na njo. S tem, da ona že ima svoj delež po očetu! Se vprašaš, kaj bi se mi zgodilo, da sem to naredila? Verjetno bi danes bila že pod smreko! Kdo bi bil dedič, če bi se moji hčeri kaj zgodilo? Se vprašaš, da bi mogoče morali moji vnuki odkupovati moje žulje od enega pokvarjenca? Jaz sem se v svojem življenju morala odpovedat marsičemu, da imam to kar imam…nisem pa delala za nobenega fičfiriča!
Dosti podobno zgodbo ima moja mama, ki je hišo prepisala na mojo sestro. Sedaj ji njen “zet” ne pusti, da bi delala vrt tam, kjer je bil prej, ji rekel, da naj si naredi novega. V svoji 3 etažni hiši so jo stlačili v kletne prostore. Kjer ima sobico, kuhinjo in wc…pogled samo skozi okno v eno kotlino…po ostali hiši se ne sme gibat….gre ti na bruh, kaj lahko nekateri počnejo…
Zato sem odločno proti, da se na otroke kaj prepiše..
Bibita254, 19.08.2023 ob 14:49
Zakaj bi pa kdorkoli prodajal? Kje bi pa ziveli? Pri nas doma sta dva lastnika, oce in babica.
Ne poznam nobenega primera, da so prodali pa sli. Imas custveno vezo, imas streho nad glavo, verjetno si vlozil v nekaj kar je tvoje, zakaj bi potem sel proc?
Mnogo razlogov za prodajo je lahko. Tašča je prodala, ker je bila hitro vdova, pa se je selila v blok, kjer je imela nekaj korakov do vsega. Sestra je prodala, ko ji je njen roge nabil. Sta razdelila. No, tukaj je vse od moža, ker je on prinesel v zakon, tako da lahko ženi postavi kufre pred vrata. Kolegi so prodali, ker so vse okoliške bajte pokupili albanci. So jim ponudili dovolj. Bratranec je prodal hišo, ker je bil v kreditih, pa je šla edina resna firma daleč naokoli v stečaj in sta z ženo začela iz nič pri stiridesetih v kanadi. Aha, pa nedavno sta prodala stric in teta ter se preselila v dom upokojencev. Znanka sicer ni prodala, vendar odplačuje nazaj del hiše. Sicer je hči postala delna lastnica po očetu, pa se je razširila na nadstropje. Vzela je posojilo na črnem trgu z garancijo na lastniski delež, in ko je postalo hudo, skliznila neznano kam. Mama pa sedaj rešuje s plačo trgovke sranje, ki ji ga je zakuhala hči. Kakorkoli, življenje prinese različne preizkušnje, nikoli ne veš, kako se obrne. Po moji smrti bodo moji otroci dobili vse, kar ostane za mano, do takrat pa naj se učijo varčevati pri sebi, ne pri meni.
Anonimno 7587, 20.08.2023 ob 13:39
Srečna bodi, da je tako….
Bom povedala drugačno zgodbo! Vse je bilo ok, dokler se hčera ni ločila in k hiši pripeljala fičfiriča! Ja, dejansko fičfiriča, ki je po pol leta zahteval, da prepišem vse na njo. S tem, da ona že ima svoj delež po očetu! Se vprašaš, kaj bi se mi zgodilo, da sem to naredila? Verjetno bi danes bila že pod smreko! Kdo bi bil dedič, če bi se moji hčeri kaj zgodilo? Se vprašaš, da bi mogoče morali moji vnuki odkupovati moje žulje od enega pokvarjenca? Jaz sem se v svojem življenju morala odpovedat marsičemu, da imam to kar imam…nisem pa delala za nobenega fičfiriča!
Dosti podobno zgodbo ima moja mama, ki je hišo prepisala na mojo sestro. Sedaj ji njen “zet” ne pusti, da bi delala vrt tam, kjer je bil prej, ji rekel, da naj si naredi novega. V svoji 3 etažni hiši so jo stlačili v kletne prostore. Kjer ima sobico, kuhinjo in wc…pogled samo skozi okno v eno kotlino…po ostali hiši se ne sme gibat….gre ti na bruh, kaj lahko nekateri počnejo…
Zato sem odločno proti, da se na otroke kaj prepiše..
Moj oce svoji materi ne pusti da dela vrt tam kjer ga je, pa je ona lastnik in ne on. Karkoli ona naredi pa oce gre in unici. Ona ga v vsem poslusa in uboga,on pa dela kar hoce, hodi po hisi, uporablja njene prostoreitd. Ponavljam, ni lastnik. Kaj bi sele bilo, ce bi bil on lastnik. Rekla je, da bo dala meni njen del hise, po smrti, to je drzalo 10 let, sedaj se je naenkrat spremenilo, verjetno ji je oce kaj grozil in je naredila oporoko nanj. Meni se tako smili, pomagat ji pa ne morem, je trdno prepricana da je prav da njen sin dela grdo z njo. Prakticno je vse ze njegovo in vse kar je babi ustvarila, bo unicil. Je ze pravzaprav. Ne bom podrobnosti.
S. N. 4, 18.08.2023 ob 10:59
Hci ima 35 let, dela v dveh smenah v prizvodnji. Druzine ne bo imela, ker nima vec maternice. Niti partnerja noce. Tako, da bo zivela sama, tako se je odlocila. Ja pac midva bi rada da sva sama v hisi. Zdaj je sicer z nama in ni problemov, dalec od tega, samo hoceva mir in biti sama. Spodnji stuk je prostor za zur, zato ce ji dava, to izgubiva. Sva sicer pripravljena popustiti, s tezkim srcem, nikakor pa prepisati.
Očitno imate za sabo že burno zgodovino in si oboji ne zaupate.
Je pa hči očitno v slabi situaciji, da bi kljub temu želela živeti z vami.
Očitno je spodnja etaža primerna za samosotojno enoto. Ali ni? Ali je to investicija, ki skrbi hčerko?
Kaj bi naredila jaz. Glede na to, da imata rada žure, bi naredila ločeno zunanjo kuhinjo, nadstrešek in imela žure tam.
Hčeri bi dovolila, da živi v svoji etaži, ki pa mora biti zaključena enota. Če ni ločenega vhoda , ga naredite. Ne bi pa prepisovala ničesar.
Lahko naredite celo neke vrste pogodbo o brezplačnem najemu. Kako pa je s stroški? Verjetno števci niso ločeni.
Forum je zaprt za komentiranje.