Hčerkin fant
Ni normalno da je hčerki samoumevno. Pri nas sta bila hcerka in fant sedaj mož in sta vprasala ce morata kaj dat in sma z ženo rekla da ni treba. Tudi druga hčerka ki je se sama je isto vprasala. Zivi na mansardi ima svoje gospodinjstvo,ker imam denarja dovolj ne prispevajo nič.
Je pa stvar vzgoje in odnosa med generacijami mi se razumemo in znamo tudi se pogovarjati. Ni televizije ko se je ni telefonov radia itd
nepe, 09.07.2025 ob 13:22
V hiši, oba sta zaposlena
Luba fani, zakaj pa hči ne prispeva? S fantom se ne bi pogajala, njej bi rekla, da sta šest let vidva prispevala, da sta lahko zadihala, da pa se naj počasi pripravi na režim deljenja stroškov na osebo. Raje denar od teh stroškov, ki jih tako darežljivo plačujeta, dajta v izdelavo mansarde, itak ne bosta očitno nikamor zganila. Tako, da bo ostala hiša vajina. Vse pripravita, stene, inštalacije, kopalnico, samo barve si naj sama izbirata. Čim začnejo vlagati, se imajo lastnike. Noup. Življenje je nepredvidljivo, na koncu boste izplačevali drago šolo pri ločitvi. Pri sosedovih iz prve roke. V mansardo so mladi vlagali taki denar, s takimi materiali in s takimi luksuzi, da pamet stane. Ko je odpeketal z lajdro, je hotel imeti toliko, da bi lahko s tem celo bajto kupili. Iz prve roke prav tako, to je naredil stric, dve stanovanji za dve hčeri. Obe sta bili dolgo tam, ko sta sli na svoje, so se vselili vnuki. Ampak hiša je v celoti od strica do smrti, šele kasneje si bodo delili.
boris7386, 09.07.2025 ob 13:33
Ni normalno da je hčerki samoumevno. Pri nas sta bila hcerka in fant sedaj mož in sta vprasala ce morata kaj dat in sma z ženo rekla da ni treba. Tudi druga hčerka ki je se sama je isto vprasala. Zivi na mansardi ima svoje gospodinjstvo,ker imam denarja dovolj ne prispevajo nič.
Je pa stvar vzgoje in odnosa med generacijami mi se razumemo in znamo tudi se pogovarjati. Ni televizije ko se je ni telefonov radia itd
če bi otroke dobro vzgojila, potem bi jima bilo izpod časti, da odrasle bekone starši preživljajo, pa čeprav imajo.
Ded mi je ponudil nadstropje v hiši. Prva stvar, ki sem ga vprašal je koliko mu dam na mesec. Je rekel, da ni treba,samo pri stroških če lahko prispevam nekaj zraven. Sem plačal celotno ogrevanje in pol elektrike. Pa seveda, ko sva skuhala večerjo sva ga vedno zraven povabila (kosilo in zajtrk je on vedno jedel drugje). Prav tako sem imel 1x mesečno generalno čiščenje in sem očistil tudi njegovo nadstropje. Mislim, če že začneš potem je treba narediti do konca. Sicer se umazanija prenaša sem in tja. Aja pa ko je bil sneg sem vedno vse skidal. Pa drevje sem tudi obrezal. Včasih se mi zdi, da sem še premalo naredil.
Direkt, 09.07.2025 ob 14:03
Ni normalno, da imaš parazita že šest let. Ali tudi hčerka ne prispeva za stroške? Imate ločeno gospodinjstvo oz. kuhinjo, hladilnik?
To so današnje generacije, važno da jim drugi plačujejo vse od položnic, hrane… Po navadi ni nič od njih.
Imata sicer ločeno stanovanje v hiši tudi z kuhinjo , vendar hčerka hodi v moj hladilnik
Se mi zdi , da ne vidi , oziroma noče videt, da to ni prav.
nepe, 09.07.2025 ob 14:55
Imata sicer ločeno stanovanje v hiši tudi z kuhinjo , vendar hčerka hodi v moj hladilnik
Se mi zdi , da ne vidi , oziroma noče videt, da to ni prav.
Tako kot boš pustila tako boš imela. Lahko jamras ali pa vzpostavis pravila in red .
Ali hči plačuje za stroške? Zadeva je enostavna. Izračunaj koliko pridejo stroški (voda, elektrika, smeti itd.) po osebi. Potem pa ji povej, da toliko znašajo stroški. Ona pa naj se sama zmeni z njim ali bo prispeval ali bo ona za njega plačevala.
Koliko sta pa stara?
Ma naženi ju.
Ne bo. Naj ti predstavim mučenico v vsem njenem sijaju. Bo povedala vsem sosedom in celi žlahti, kako je hčerin fant zanič. Klinc, še monu bo povedala. Naredila pa ne bo nič. Razen mogoče zelo previdno podrezala, če bi tudi onadva kdaj fasungo prinesla. Če je ne bosta ali bo premalo, bo pa spet javkala vsem, ki jo bodo hoteli poslušati.
Čudno je, da imata svoje gospodinjstvo, a uporabljata tvojo kuhinjo, hladilnik.
Čudno je, da se o tem ne pogovarjate.
Ni težava v hčerinem fantu. Pri vas imate to tako že od nekdaj. Očitno.
Težava je v vaši osnovni družini in hčeri.
Težava je v nekomunikaciji.
Seveda tudi v vzgoji. Je pa tudi res, da so kljub enaki vzgoji, lahko otroci različni.
Mi imamo 4. Z enim imamo še v začetku srednješolskega šolanja težave, ko mu hočemo kupiti garderobo, športne pripomočke..zdi se mu, da si to mora kupiti sam.
Celo vedno se zahvali se, ko gremo ven jest.
Enemu, ki zaključuje študij, pa moramo na prijazen, a vseeno jasen način povedati, da doma popolnoma vse ni samoumevno in da mora kaj prispevati. Zalivanje, košnja trave….
Si vseeno nikogar ne predstavljam, da je 6 let s partnerjem v naši hiši in s svojo kuhinjo, a bi brez dogovora, pogovora uporabljal skrinje, shrambo, hladilnik….ko imaš partnerja in živiš z njim, je to drugo gospodinjstvo.
Tako se je treba obnašati. Nič narobe, če bi kdo prišel kaj iskat..lahko tudi vsak dan, a če sta 2 zaposlena in ne varčujeta za lastni nepremičnino, je le prav, da kdaj shrambo, hladilnik, skrinjo..tudi napolnita! Enostavno zato, ker se tako spodobi!
Glede ostalih stroškov, hrane in vsega, se morate pogovoriti.
Pohovori se s hčerko.
Povej, da bi se morala že prej, a te je čas prehitel.
Očitno hči nima občutka, da jma svoje gospodinjstvo, smpak samo čajno kuhinjo. Kot svojo sobo z dodatkom čajne kuhinje.
Zakaj je tako?
Pogovorite se, druge ni.
Nenavadno je tudi od odraslega moskega, da ne spozna, da to ni v redu. Res je tudi to, da mladi veliko stvari splih ne opazijo. Nič ne bomo naredili, ce se bomo jezili, bili slabe volje. Treba je povedati.
Tudi od naših eden vidi res vse, kar je treba naredti v ali okoli hiše. Eden pa nič od nič. Nekega dne sem se jezila, kako nič od njega…pa mi je rekel..mami, samo reci mi. Še nikoli nisem rekel ne. Povej mi, na kaj naj bom pozoren. Res ne opazim.
2 sta nekako vmes.
Malo čudno, 09.07.2025 ob 16:10
Čudno je, da imata svoje gospodinjstvo, a uporabljata tvojo kuhinjo, hladilnik.
Čudno je, da se o tem ne pogovarjate.
Ni težava v hčerinem fantu. Pri vas imate to tako že od nekdaj. Očitno.
Težava je v vaši osnovni družini in hčeri.
Težava je v nekomunikaciji.
Seveda tudi v vzgoji. Je pa tudi res, da so kljub enaki vzgoji, lahko otroci različni.
Mi imamo 4. Z enim imamo še v začetku srednješolskega šolanja težave, ko mu hočemo kupiti garderobo, športne pripomočke..zdi se mu, da si to mora kupiti sam.
Celo vedno se zahvali se, ko gremo ven jest.
Enemu, ki zaključuje študij, pa moramo na prijazen, a vseeno jasen način povedati, da doma popolnoma vse ni samoumevno in da mora kaj prispevati. Zalivanje, košnja trave….
Si vseeno nikogar ne predstavljam, da je 6 let s partnerjem v naši hiši in s svojo kuhinjo, a bi brez dogovora, pogovora uporabljal skrinje, shrambo, hladilnik….ko imaš partnerja in živiš z njim, je to drugo gospodinjstvo.
Tako se je treba obnašati. Nič narobe, če bi kdo prišel kaj iskat..lahko tudi vsak dan, a če sta 2 zaposlena in ne varčujeta za lastni nepremičnino, je le prav, da kdaj shrambo, hladilnik, skrinjo..tudi napolnita! Enostavno zato, ker se tako spodobi!
Glede ostalih stroškov, hrane in vsega, se morate pogovoriti.
Pohovori se s hčerko.
Povej, da bi se morala že prej, a te je čas prehitel.
Očitno hči nima občutka, da jma svoje gospodinjstvo, smpak samo čajno kuhinjo. Kot svojo sobo z dodatkom čajne kuhinje.
Zakaj je tako?
Pogovorite se, druge ni.
Nenavadno je tudi od odraslega moskega, da ne spozna, da to ni v redu. Res je tudi to, da mladi veliko stvari splih ne opazijo. Nič ne bomo naredili, ce se bomo jezili, bili slabe volje. Treba je povedati.
Tudi od naših eden vidi res vse, kar je treba naredti v ali okoli hiše. Eden pa nič od nič. Nekega dne sem se jezila, kako nič od njega…pa mi je rekel..mami, samo reci mi. Še nikoli nisem rekel ne. Povej mi, na kaj naj bom pozoren. Res ne opazim.
2 sta nekako vmes.
Pa tvoja sončad je briljantna. Vse je super, lepo, divota od divote. Kako pa kaj fukcionira tvoj ded z erektilno disfunkcijo, jebemti dete majčino?
Nimate jasnih odnosov. Pri vas se žal ne ve kdo pije in kdo plača.
Kljub temu, da si tole malo zamudila, predlagam, da se čimprej vsedeš s hčerjo in se pogovorita. Povej ji, da si vesela, da si jima lahko dala v brezplačno uporabo stanovanje, stroške in hrano bosta pa morala pa sama plačevati. Stroško po osebi, kolikr vas je razdelite, za hrano a mislim, da je jasno, da je že davno prerasla, da bi se morala ves čas gostiti pri mamici.
Če ju povabite kdaj na kosilo/večerjo je normalno, tudi, če jih kdaj po službi ponudiš kosilo, da si ga pogrejeta pri sebi je ok, vse ostalo pa je žal nespoštljivo in žaljivo do staršev!
Žal je hčera nedorasla, ni mi pa jasno, kako je že 6let zaposlena, kdo tako nedoraslost gleda in plačuje?? Ker to se na daleč vidi tudi v službi, da oseba ni zrela. Torej hitro ukrepaj, predno bo prepozno.
nepe, 09.07.2025 ob 13:08
Hčerkin fant živi pri nas že šesto leto. Glede na to, da ne prispeva nič za hrano, oziroma tudi druge stroške me zanima če je to normalno. Hčerki ne upam tega niti omeni, saj je njej samoumevno, da je pri nas saj spada k njej
a nisi v svoji hiši tri gospodar???
Malo se zamisli kaj si?
A imate kakega sina, da se še jaz prislinim?
Stara forumašica, 10.07.2025 ob 12:58
Glede na tole tvoje izjavo prav nič ni čudno, da imaš težave s sosedi, eksorcisti, magijo, agenti…
Spet ni citiralo :((
Namenjeno Šnelci, ki je napisala
Pa tvoja sončad je briljantna. Vse je super, lepo, divota od divote. Kako pa kaj fukcionira tvoj ded z erektilno disfunkcijo, jebemti dete majčino?
Forum je zaprt za komentiranje.