Hčerka pri 32 še samska in doma
brez veze, 08.08.2021 ob 08:52
Sem skoraj 50 in mama me je rodila pri 32ih, kar je bilo za tisti cas hudo pozno. Moja sosolka ima prav tako starse zdravnike, njena mama je bila stara 34, pri drugem otroku pa 37.
Danes samska 32 letnica ni nic cudnega!
No, no… Malo je pa cudno!? Je pa res, da se je meja starosti porodnic v zadnjih letih precej dvignila, tk da cajt je še…?
joj joj, 08.08.2021 ob 08:09
Imam hčerko, ki končuje specializacijo iz medicine, nima ne fanta in še doma je. Časa ima sicer dovolj, da bi koga spoznala, a ima žal zelo visoke kriterije, ki pa jih ne misli spustiti. Ne vem, a bo kar večno doma ali kako.
Jahman, 08.08.2021 ob 08:59
32 ni neka starost, no ja za manj izobražene ljudi, ko ne skrbijo za svoje zdravje, pa je.
Aja? Kje si to prebralo? Moje sovrstnice, okolica in to.. imamo (ja vključno z mano) visoke izobrazbe, družino… Sestrična dela doktorat iz medicine pa je uspela 1ga otroka že spacat, je pa res, da če ne bi imela zdaj s kroženjem in zamikom zrt covida tk natrpano, bi si lh hitrej drugega umislila. Kkrkol tvoja teza po videnem v praksi: a-a!
kakšni so to, 08.08.2021 ob 09:10
tvoja tako zvana izobražena hči potrebuje eno orng lekcijo iz življenja. daj ji povej da si dala tole na splet, ali še bolje, naj sama prebere, sprašujem jo, kakšni so ti kriteriji. a da bo tip zapolsen z plačo 10 jurjev na mesec, se pravi zdravnik njenega kova, da bo imel kurca dolgega 18 pa debelea 5 cm, da bo vozil mercedeza, bil zafnan do kraja in blesav kot večina bogatašev, ki živi v drugem svetu. in se bo seveda skurbal za vsakim vogalom. daj napiši te kriterije da vem. ena prej sprašuje, če bi kdo dal spermo za oploditev, pravi, da ne sme biti od južnjaka. ona je vsaj povedala kak kriterij ima. al bo spustila kriterije al pa si jo bo že naprej sama šibala v kotu svoje sobe na skrivaj.in kot si pravilno ugotovila padla v depro. kaj če ti vsa služba pa status pa izobrazba, če ne zna živet in ne ve kaj je pomembno v življenju.
Znati živeti?
CrazY FroG ?, 08.08.2021 ob 08:57
A si slabe volje?
O ne, sem kar dobre volje. 🙂
Samo nivo foruma pa tudi ne sme toliko pasti. Če se gre za osebno situacijo za katero želijo svetovanje naj se vsaj potrudijo z zgodbo, da orišejo okoliščine, da si lahko predstavljamo situacijo. Ker tista dva stavka, ki jih je napisala meni nič ne pomenita. Pa dolgočasno mi je. Rad imam zgodbe(iznišljene, resnične).
CrazY FroG ?, 08.08.2021 ob 09:25
Aja? Kje si to prebralo? Moje sovrstnice, okolica in to.. imamo (ja vključno z mano) visoke izobrazbe, družino… Sestrična dela doktorat iz medicine pa je uspela 1ga otroka že spacat, je pa res, da če ne bi imela zdaj s kroženjem in zamikom zrt covida tk natrpano, bi si lh hitrej drugega umislila. Kkrkol tvoja teza po videnem v praksi: a-a!
kva se pa ti oglašaš. te ni nič sram kak si nardila glupo prenovo. daš gor pičkasto fasado.. . ostalo pa v razsulu. he he
joj joj, 08.08.2021 ob 09:35
Kriteriji so: dokončan faks, da rad hodi v hribe, da nerad hodi na morje, da jo bo ubogal (vem, ni najbolj prilagodljiva), da je uglajen, zna pospravljat, ni pod vplivom staršev, pa še kaj bi se našlo.
Kaj?? Eden od kriterijev je, “da jo bo ubogal”??!! O.O
In zakaj naj bi en pameten, zrel in uspešen moški ubogal eno žensko? Ker je zdravnica?
???
Povej teli tvoji punci, da mora sama najprej odrasti oz. nehati biti otročja, preden si bo želela resne zveze in družine.
Partner ni niti otrok, niti pes, da pričakuje, da jo bo UBOGAL.
Dajmo no, večina staršev bi skakala od sreče, da njihovi otroci naredijo medicinske fakse in se lotijo specializacije. Tukaj pa imamo mamo in še kup starokopitnih monovk, ki jih je zajelo poslanstvo “učiti kako živeti.” Ena izmed stvari od katerih se osebno najbolj distanciram. Ko nekdo začne nabijati s froci recimo in kako je to vse super. Sam si jih zase naseksej in še pomembneje tudi SAM SKRBI ZANJE oziroma s sorodno dušo. Ne serji pa drugim naj, na račun lastne svobode, imajo nekaj česar nočejo.
Sedaj pa še k nedorasli mami, ki ne razume določenih reči. Hči se trudi in veliko časa in napora vlaga v izobraževanje. Zakaj bi v tem času, ko je njen fokus na specializaciji rabila nekoga, da ji zraven sveti? Brez skrbi z zdravniško plačo se bo hitro odselila od doma, vprašanje je le v kakšnih odnosih bosta potem. Na njenem mestu bi, ko bi omenila traparijo zaradi katere si odprla temo, se srečanja zreducirala na enkrat, morda dvakrat na pol leta na nekje dvajst minut, dovolj za kavico v prvem lokalu.
Glede kriterijev pa prav, da jih ima. Je vsaj toliko pametna, da zna držati noge skupaj pred pre(im)potentnimi mačisti. Samo ne sili je v kaj baba (za poimenovanje ženske redko uporabljam to besedo, a žal tokrat ne gre drugače) butasta.
Torej imaš pametno pridno hči, ki končuje specializacijo. Vsak ki od blizu pozna koga na tej poti ve koliko truda in časa je bilo potrebno vložit za to. Ampak zate to ni nič. Nepomembno. Bolj pomembno da si najde enga lulčka da ne bo sama. Ker to je življenjski cilj vseh. Bog ne daj da ostane ta pametna punca sama. Bo mamo pobralo kaj je vzgojila. Nima veze da bo verjetno življenja reševala. Brezveze to. Bolj pomembno da zna dedca najdt. Za zjokat ste. Dobit dedca ni noben dosežek! Se ponujajo na vsakem vogalu. Tvoja hči ima dosežke za sabo in noče vsakega ki se ponuja. Ima vso pravico. Mogoče sploh noče dedca. Tudi do tega ima vso pravico. Mogoče je gledala doma tvoj zakon in noče tega zase.
Forum je zaprt za komentiranje.