Hčerka mi dela sramoto
Mene pa izredno moti naslov :Sramota… Kaj to pomeni,da ce nimas faksa si pa nula… Dejte no? Poznam veliko uspesnih ljudi brez faksa pa imajo 3.vikende na morju, hiso, stanovanje na razlicnih kooncih Slovenije.. Itd. Ce clovek zna delat je lahko uspesen s faksom ali brez… Kaj ti koristi diploma, ce svojega dela ne opravljas z veseljem…
Sem se pogovorila z njo. Pravi, da ima ze vec dogovorov za nekaksna sodelovanja z razlicnimi podjetji.
Ko sem jo vprasala s kaksnimi podjetji mi je odgovorila samo to, da ne sme povedati. Da bom jaz sigurno vsem scvekala okoli, da noce studirat.
Imamo veliko druzinskih prijateljev in znancev, ki so v vecini podjetniki in trdo delajo za vse kar imajo. Tako kot tudi mi.
Tudi njihovi otroci imajo doktorate, so uspesni. In normalno da mi bo nerodno, ce izvejo da ni dokoncala studija. In ker se zelo pogosto druzimo (hodimo na izlete, potovanja,..) bo slej ali prej prisla tema tudi glede nje.
Nocem pa poslusati od drugih pametovanja. Za to bi rada to preprecila in jo spravila k pameti.
Brez dokoncanega studija bo kjerkoli tezko napredovala. Sploh, ce bo na razgovorih povedala da je pri studiju vrgla “pusko v koruzo”. Jo bodo takoj imeli za nesposobno.
S koncanim studijem bi lahko sla delat v tujino, kjer bi imela 100% zagotovljeno sluzbo pri nasih znancih (priznam, da so veze in poznanstva se kako pomembna).
-
To naj ima kot dodaten zasluzek. Dvomim da bo s tem zasluzila vsaj za eno povprecno placo na mesec. Seveda ji z mozem zeliva vse dobro, zato pa naju skrbi, da ne bo zabredla in pozneje obzalovala.
Se strinjam. Vsi hočejo biti znani, slavni in bogati. Tudi Instragram se bo izpel, ker je vse še samo pof**ana reklama za neko bedarijo, ki je NIHČE ne rabi. Je že ZELO ANNOYING. Tako da se strinjam, najprej faks do konca, potem pa zganjanje bedarij, da imaš neko stvar, na katero se lahko opreš, če gre vse ostalo v ku***.
Sploh ne razumem neumnega razmišljanja nekaterih komentatorjev, da zakaj je ne podpirajo pri tem kaj si želi. Mislim, nekateri ste res rahlo debilni. Kakšno podpiranje bi pa bilo to?
Res je, da marsikdo ne rabi diplome, ker se znajde, ker je priden, ker dela že od malega, ker je kaj izumil, ker je kriptomilijonar in podobno, ampak dvomim, da je tale gospodična tako sofisticirano pametna in pridna, da bi že imela veliko svojega denarja pod palcem.
kaj blebetaš o fakulteti. prijatelj je končal pravo, štiri leta je že brez službe. Drugi prijatelj iz osnovne šole pa je mizar. Dela in denarja koliko hočeš. Za eno kuhinjo računa 1900 EUR. Povprečno, za nekatere več ali pa tudi manj. Na mesec naredi tri ali štiri. Pa še kaj drugega zraven. Tvoji arhitekti zaslužijo toliko?
Forum je zaprt za komentiranje.