Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek HČERKA HOČE SAMA S FANTOM NA MORJE

HČERKA HOČE SAMA S FANTOM NA MORJE

Odgovor na objavo uporabnika
vanilija2325, 22.07.2024 ob 18:59

Pred kratkim je 23-letna hčerka doma šokirala z novico, da gresta s fantom, ki ga ima od januarja letos, na morje. Sama. Smo verna družina, otrok nismo vzgajali na način, da se pred poroko hodi na daljše izlete. In zdaj je kar najavila, da gresta za 14 dni. Kar tako.

Predvsem mož je padel čisto ven, ji rekel, da je nisva tako učila, da je povsem neprimerno, da bi jo drugi videli, da prespi s fantom. Dejal je tudi, da dokler bo živela v njegovi hiši, bo delala po njegovih pravilih in da lahko gre živet drugam, če misli delat drugače.

Tudi sama sem bila šokirana, ko je hči povedala novico, ampak sem se po nekaj dneh in po tehtnem premisleku vendarle malo pomirila in mislim, da je bil možev izpad popolnoma prehud. Mož se pa še kar ni in zdaj je vse skupaj res že zelo na robu. Kaj predlagate?

Če bi vidva z možem imela 23-let starega sina, a bi bil tudi problem, če bi sin želel s punco na dopust? Najbrž ne. Pa foter bi bil gotovo ponosen nanj!

Otresita se dvojnih meril in srednjeveškega razmišljanja, sicer bosta hčerko izgubila!

Starš ki reče svojemu otroku da dokler dokler bo zivel pod starsevo streho da mora delati tako kot on reče, tako kot on ukazuje, tako kot se njemu zdi da je prav,… to ni starš ampak en navaden manipulator ki unicuje samozavest lastnemu otroku. Povsem ga sploh ne zanima kako se svoj otrok počuti, kvecjemu se ukvarja sam s sabo in z lastnimi nepredelanimi problemi iz svojega otroštva. Tak starš je otrok v odraslem telesu.

Moje mnenje je da vas je zihr sram da lastni hceri ubivate samozavest in ji teptate njene zelje in čustva. Sram naj vas bo!

Fake tema.

vanilija2325, 22.07.2024 ob 19:21

NATEG, 22.07.2024 ob 19:02

Predpostavljam, da je tema nateg.

Upam da je

Ni nateg. Zakaj bi drugače pisala sem? Potrebujem samo konstruktiven nasvet, kako rešiti situacijo.

Lp.

re vanilija

oprosti, a to ni normalno in ti rabiš strokovno pomoč.

………ta mala se vam fuka in fafa kurce že od 15 leta naprej, vi pa živita v prepričanju, da je vaša punčka še devica. Budale farške !

Avtorica, itak, je vsem znano dejstvo, da so največji verski fanatiki največji diktatorji in lucimeri. Globoko spoštujem vse vere in tudi sama sem verna ampak nisem pa fanatik niti lucimerska. Nimate pravice hčeri vsiljevati svojih pogledov, še sploh, če s svojimi dejanji nikomur ne škodi. Če pa se vam zdi, da škodi vaši diktaturi pa je že skrajni čas, da se vam upre. Če ste tako fanatično verni in se ne mislite spremeniti in hčeri dopustiti njeno svobodo kar se vere tiče in vsega ostalega jo boste kaj kmalu za vedno izgubili. In kaj bodo šele potem ljudje rekli, ko vam je toliko več do njihovega mnenja, kot do hčerine sreče, če jo boste zaradi vašega fanatizma pognali od doma, to vam pa ni mar? Ubogi tisti otroci, ki imajo starše fanatike.

in še to. Bog je ustvaril tako čudovita živa bitja, spolni nagon pa je poleg potrebe po hranjenju, najmočnejša sila življenja. Zatiranje spolnih energij vodi v različne telesne in duševne težave, tudi bolezni. Travma, občutek krivde, ki se prenaša iz roda v rod. RKC in nekatere druge vere, so za moč in oblast, svoje kremplje zarile v najglobjo človeško intimo, in to je zločin. Zamisli si,  če si tega sploh sposobna, kaj počneš lastni hčeri in kakšne bodo posledice. Ne vem, kako si to svojo hči ustrojila, pri 23 letih ti ni dolžna polaganja najbolj osebnih računov. Sem strejša generacije, mislila sem, da sem videla in slišala že vse, potem pa taka tema.

Kako to, da ji sploh dovolita fanta??? A ji ga ne bosta vidva izbrala – tistega, ki ga bo predlagala ženitna posrednica, in ki bo ustrezno situiran, pa seveda iz primerno verne družine in še nedolžen? Pa prav pohitite, ker če ga slučajno ne bo marala, boste morali za njen vstop v samostan pohiteti, ker se tudi tam že delajo čakalne vrste…

Itak da je provokacija…

Ta farške so pri 23 že ponavadi s frocom če ne dvema.

Verjamem, da se še najdejo taki čudaški patroni. Če se prav spomnim, je neka versko blazna mati hčerko celo umorila, ker je hotela živeti po svoje. Upam, da hčerko čimprej sreča pamet in vaju odpika na polno ter začne živeti brez vajinih fanatičnih blodenj.

Če lahko naš župnik seksa, lahko tudi 23 letna punca.

Te pa si jo naj v sobe zaklene in naj jo ima samo za sebe.butelj stari

jghj

Stara je 23 let.

Glede na to, kar berem tukaj na starševskem čveku, je tole še čisto nedolžno.

Odrasla je.

Na starševskem čveku pa berem spodbujanje, da starši 14-letne najstnike in najstnice pustijo same s svojo družbo na morje in da doma pustijo z računalnikom zasvojenega 14-letnika. To je šele neumnost.

Kar naj gre 23-letnica s svojim na morje.

Danes se itak nihče več ne ozira na vero. Če boš hotela katoliško vero goniti, boš morala iti – ne vem kam. Sicer pa se spreobrnite v islam in pojdite v Iran ali kakšno drugo islamsko državo, kjer šeriatsko pravo velja vsaj za poroke in podobne reči.

Saj ni res, pa je, 22.07.2024 ob 19:27

Včasih so pri teh letih imeli že otroke, ti pa misliš, da tvoja hči ne seksa.

Vzgoja gor ali dol. Itak jih mora par probat, da bo sploh vedela, če sta za skupaj. Sex je vendarle pomemben del zveze.

Če bi hotela po katoliško se poročiti, bi moralo biti v Sloveniji izpolnjenih še nekaj postulatov, ki pa jih žal ni več. Npr. poročanje iz potrebe, pa tisto, ko je žena rabila podpis moža, da je lahko šla delat – to je v Nemčiji veljalo do 1975, pri nas pa ne vem, do kdaj. Takrat se torej ni poročalo prvenstveno iz ljubezni, ampak iz potrebe. Tako da so potem taki zakoni zdržali. Potem, takrat še ni bil problem, če je moški oklofutal žensko, danes pa je. In še kaj bi se našlo.

SItuacijo rešiš s posvetom pri psihiatru…da pove, kaj je z vama z možem narobe…

Ma vi ste bolani.

Bog ne mara hinavcev, ki drugim vsiljujejo vero. Zakaj mislita da je to krščansko in na kakršn koli način uredu?

A vama bi bilo všeč, da vaju jaz prisilim, da sta muslija in vama poberem vse če ne bosta? Ti boš prebutana in oblečena da se te ne vidi, on bo pa poljubljal preprogo 5krat na dan.

Tudi js sem imela verne starše in ta glup način razmišljanja. Še danes mi zaradi tega ne uspe najti pravega partnerja, saj družin z idealno situacijo ni! Pa še mami ima problem, da ne zna spustiti otrok v svet in da bi ohranila bolano navezanost občasno podcenjuje in ima občasno napade jeze in kar ene izpade. Očitno nekaj ne zna pri sebi razčistiti. Nikoli nisem razumela te bolane navezanosti…

Kaj predlagamo?

Ja ni druge… z mozem pojdita k masi, spovedi, nesita zupniku prihranke in morda vama bodi farani odpustili gresno zivljenje vajinega otroka. To bo edina resitev.

No, resitev je, mogoce, tudi to, da gresta zivet v jamo npr.. ampak kaj, ko vaju lahko vseeno kdo najde…

Al pa strik v skrajni sili, ce nimata denarja za zupnika.

Ni prihodnosti tu, fertig je, gotovo ☝️?‍♀️

Ja najboljše da gre v samostsn, pri tamih zahojenih starših. Ti pa mož pa hitro v cerkev pa k spovedi….ps sem berna

Ze zdavnej .bi mogla it ne se le  pri 23 letih ,le.kje živite sej mora met svoje zivljenje.

Bolj ji boste branili bolj bo vztrajala..prej ali slej bi naredila tisto kar ji vi preprečujete.

Pa mislim da je dovolj stara da gre živet na svoje ..če je sploh mogoče.

Predlagam psihiatrično zdravljenje za očeta in mamo, ki ne dojemata da je hči že 10 let spolno zrela, da je 5 let že tudi polnoletna in da ona nista tista, ki bi ji pri 23 letih lahko solila pamet s svojimi umotvori. Gre za starše, ki ne dojemajo, da je hči povsem odrasla in da je že dolgo konec plesa po njihovi muziki. Pri 23 letih normalne odrasle ženske že imajo družino, partnerja oz. 2-3 otroke od katerih bo starejši letos šel v prvi razred… tiste mentalno zaostale v razvoju pa so še v hotelu mama. Seveda je pri moških podobno. Nekateri že skrbijo za lastno družino, gradijo hišo ali kako drugače rešujejo stanovanski problem lastne družine, drugi pa pač v “hotelu mama” še pri 30 ali 40 letih so še “samski najboljši sinovi” zblojenih staršev. Pa katera normalna ženska bo takšnega duševno nedoraslega kretena sploh povohala.. če do 30 let ni nič od njega pol tudi pri 40 ali 50 letih nič ne bo iz takšnega človeka. Le lastne besede samohvale o kupljenem starem avtu pred znanci, služba s plačo za zapiti s sebi podobnimi znanci in brez privarčevanih sredstev so vse kaj takšni kreteni zmorejo. Podobno je z ženskami, do 30 let nič, pol pa na hitro in na silo, ker biološka ura odbija, zanosijo s prvim kretenom ki jim prekriža pot, seveda se zveza v večini ne obdrži in nastajajo novi socialni problemi.
Skratka, ta družba je zgubila kompas, vse nenormalno postaja normalno povprečje, ki pa v bistvu to ni. Kot naravna vrsta smo ljudje spolno zreli pri 12-15 letih, duševno pa kakšno leto kasneje, pri čimer je duševna zrelost žensk hitrejša za kakšno leto kot pri moških, tudi po družbenih zakonih in splošno sprejetih normah pri 18 letih vsakdo zdrav velja za polnoletnega in odgovornega… ampak najdejo se starši, ki tega ne dojemajo in rabijo pomoč psihiatra.

Neprijavljena, 22.07.2024 ob 19:57

Resnično upam da je tema izmišljena, ker si težko predstavljam da pri nas v teh časih še živijo taki psihopatski starši. Največji problem je kaj bodo drugi rekli. U pa ta fora dokler boš pod mojo streho, boš delala kar bom jaz rekel. Čisti diktator ki ne pusti drugim da dihajo. Upam da bo punca šla na morje in da vas čimprej pošlje v k…. Lažna morala vam je več vredna kot lasten otrok.

Bravo ..super za tak odgovor.

Res živimo v 21 stoletju in ni druge kot da starša popustita..ker bo punca itak naredila po svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close