hawaii
ja, se podpišem pod to! Na oahuju je bil meni kul predvsem sever, Maui je pa cel presenetljivo “nemasoven”….imaš ene par predelov kjer je en kup resortov, ampak se da najdt ta prave kotičke…na Mauiju se da tut fino campirat!
drugače pa hawaii niso samo to kakor jih predstavijo vsi veleumni slovenski “popotniki”. Tam se da najdt divino, avtentiko, backpacking…pa še izredno zanimivi otoki so – flora, fauna, vulkani itd….
za agencije pa res ne vem….z agencijam boš videla tisto kar vsi japončki in amerikanarji vidijo 🙂
jaz sem letela pred leti iz LA v Honolulu, last minute fly.
karte smo kupili v eni agenciji poleg letališča, ko smo prileteli tja, smo najeli avto in poiskali ugoden hotel. Tam smo ostali par dni, bili smo samo na Oahu. To je manjši otok, tako za primer: lahko ga prevoziš 2x v enem dnevu ali 3x. Glavna cesta pelje okoli otoka in ena po sredini, drugače pa so okoli še seveda manjše. Mi smo si ogledovali en dan vzhodni del otoka-tam so najbolj znamenite plaže in zalivi, tudi za surfarje, drugi dan zahodni del in Pearl Harbour-v bazo nas seveda niso spustili predaleč, malo samo za slikanje 🙂 Po sredini otoka so nasadi ananasa, ma vse je ful lepo.
Na Waikiki beachu smo bili ravno 1h 🙂
Plaža ko plaža, sicer pa je vse ostalo nepozabno…
mislim, da imam še nekje spravljen naslov hotela, kjer smo spali, sicer pa ni težko najti ugodnega hotela- najdražji hoteli so itak ob obali, se pelješ pač malo bolj not.
uživaj!
kdaj pa greš? mi smo bili septembra, smo se kopali oz. metali po valovih 🙂
LP
V zadnjih treh letih sem Hawaii obiskal trikrat. Po dolgem in počez sem prekrižaril Oahu, Maui in Kauai, pa ne le po kopnem. Vedno sem šel v lastni režiji. Za rezervacijo poletov, avtomobilov, hotelov in drugega sem uporabil internet.
O Havajih je na voljo več dobrih vodnikov. Meni najljubši je recimo “Maui Revealed” & co. za druge otoke (knjige so modre barve). Avtorji so ljudje, ki otočje poznajo do obisti. V knjigi najdeš preprosto vse, opisano do 100m natančno. Otoki se med sabo precej razlikujejo. Super je to, da si vsak lahko najde svojega sanjskega. Samo izbrati je treba pravilno. Hawaii so idealna destinacija za luksuz, eksotiko in avanturizem. So vsekakor otočje kjer ni da ni. Dolgčaš ti ne more biti. Žal je pa tako, da se Hawaii bolj za “amerikanarje”. Za večino Slovenceljnov je bolje, da obiščejo Kubo & co. I’m sorry; couldn’t resist.
Živjo. Ko si napisal da si obiskal Hawaii že trikrat v tako malem času se mi je kar nasmehnilo. Res je čas da ga obiščem tudi jaz najprej po knjigi 😉 potem pa zares . Mi lahko poveš prosim nad čim- kom si bil presenečen in razočaran vem da imajo vsake oči svojega malarja pa vseeno vsak nasvet graja pohvala preberem z veseljem da vem in si lažje predstavljam kam bom potovala in na kaj moram biti previdna . Hvala ti.
Želim ti lep dan!
Nad redko čem sem bil razočaran. Le sem pa tja me je kaj presenetilo, čeprav sem bil vnaprej pripravljen.
Hawaii so v tropih. Vendar vreme ni izključno tropsko. Recimo, Kauai ima točko kjer pade največ padavin na svetu, borih 20km stran pa je že vse posušeno. Osebno me je lansko leto še najbolj presenetila spomladanska vlaga na Kauai-u. Par tednov prej je dosti deževalo in vse je bilo neverjetno zeleno, ampak vlaga je bila pa za znoret. Sem načrtoval dosti bolj aktiven dopust, pa ni zneslo. Stojiš pri miru pa že švicaš kot velik… Tudi vsa tista perutnina, ki se svobodno sprehaja po otoku in kikirika, kmalu postane nadležna.
Večino najbrž presenetijo cene. Hawaii so otočje, kjer ni da ni in taka destinacija ima svojo ceno. Pravi dvotedenski dopust za dva se po mojem mnenju začne nekje pri 2mioSIT, brez preseravanja seveda. Sky is the limit. To še ne pomeni, da se ne da priti skozi ceneje. Vendar potem se je bolje nameniti kam drugam. Bo več muzike. Le moje mnenje.
Dosti tega pa me je impresioniralo.
Predvsem dejstvo, da ni, da ni. Karkoli že iščeš, lahko najdeš. Celu smučaš lahko. Ja, tudi na snegu, haha. Narava pa, hja, na desetine filmov je posnetih tam. Z razlogom. Jurasic Park se začne s preletom Na Pali coast. 25km neverjente obale. Če si avanturistka jo lahko preveslaš pri par meterskih valovih, “prehodiš” ob robu prepada, vmes kje kampiraš. Lahko pa se odločiš za kako bolj “turistično” varijanto, za prelet s helikopterjem, več vrstami jadralnih letal, ladjo, gliserjem. No, najbolje je poskusiti kar vse, haha. Impresionirala sta me dva resorta na Maui-u in Kauai-u. Idealna za moj okus. Eno leto me je impresionirala ena ameriška družina, ki sem jo malo bolje spoznal. Turisti. Ampak what a family.
Nikoli ne bom pozabil gostega bambusovega pragozda in neverjetnega prebijanja skozi njega, divjih voženj po totalka razturenih “cestah” čez zalite mostove. Razne dobre hrane, ki sem jo poskusil ali pa le umetniškega aranžmaja na krožniku, haha. Pa pogledov na morje, palme in idilične plaže. Z baklami osvetljeni in odišavljeni Waikiki, sprehodi po ulicah, pristanišče na Maui-u. Skratka, razme malenkosti so me impresionirale. Predvsem pa sproščeno vzdušje, spirit v zraku, nobenih Slovencev. LOL. Zato se tudi vračam.
Forum je zaprt za komentiranje.