havaji
Noben Havajski otok ni poceni. Se pa da marsikaj videti in doživeti tudi brez ogromnega proračuna. Seveda pa to pomeni sklepanje kompromisov, prilagajanje, in ne toliko sanjske počitnice.
Torej, spiš lahko v kakšnem hostlu. Primer: ; za več uporabi google. Po Honolulu, kot tudi najbolj zanimivem delu otoka lahko potuješ z autobusi. velja za najboljši avtobusni sistem v ZDA, čeprav je vse prej kot idealen. Hrana ne bo poceni, vendar obstajajo fast food verige in razni drugi pajzli, kjer se da najesti za $5-$10, če si nezahtavna. Ostalo pa je odvisno od tvojih interesov. Oahu je izredno pester otok, kjer se dosti dogaje, je kaj za videti. Od tvojih želja, pa bodo odvisni tudi stroški.
hvala za info…nekaj sem že poiskala, ampak na Havajih jih res ni bilo veliko…verjetno so res malo predragi pa še Amerika je in zagužvani…ne vem jaz bi šla. karto dobim za 200.000 skupaj s taksami…pol pa računam za tri tedne skupaj s poletom na big island in kauai še okrog 350.000….ne vem mogoče sem podcenila vse skupaj…….trije tedni niso tako malo….sva pa z mojim mislila spat malo v hostlih in kampih.
No v glavnem to bo najino poročno potovanje….druge lokacije ki so v igri so Venezuela ali pa Malezija……..kaj mi priporočate.
Hmm… Kar trije otoki naenkrat. Vsekakor precej ambiciozen projekt.
Kako pa sta nameravala potovati po otokih? Na Oahu se bo že dalo z busom za silo naokoli po otoku, pa tudi v Honolulu-ju imaš vsega, tako da ne bo krize. Ampak Kauai, hmm, to je ena vukojebina, hehe. Sicer fantastična, ampak vseeno ni nekih avtobusov, itd. Tam bit brez avta je kar malo hudič. Kaj bosta štopala za naokoli? No, tudi kakega štoparja sem videl na SV koncu otoka, malo naprej od Priceville. Tam je bil tudi en “kamp” čisto na plaži. Lepi plaži. Ampak, to ni neki hudi kamp. Par šotorčkov, wc, tuš in nič drugega. Kampov vsekakor ni dosti, jaz sem v dveh tednih naletel kvečjemu na dva podobna mini kampa. Ni Big Islandu se nisem bil tako da ga ne bom komentiral. Je pa relativno velik otok in tam biti brez avta bo najbrž še večji problem. Tam je najetje RV-ja precej popularno. Če pa se odločita za rent-a-car računajta na blizu $300 na teden z vsemi zavarovanji. Samo če hočeta kaj več videti na kateremu koli drugemu otoku kot Oahu, bo avto kar potreben. Hud udarec za vajin proračun.
Potem kar se tiče kampiranja… Otoki se sicer precej razlikujejo med seboj in celo na istem otoku imas predele z različno klimo. Ampak vseeno so Havaji v tropih. Sploh Kauai je zelo vlažen. Kakor pač trofiš, seveda. Jaz sem bil tam aprila, po tem ko so imeli par tednov precej dežja in ko sem stopil z letala me je kar malo šokiralo, majica takoj vlažna, itd. Ti povem, kombinacija mivke na plaži, kjer bi imela šotor, hude vlage v zraku, stalno vlažna oblačila, pa kakšen roach in divji petelin vaju bo sem pa tja našel, en teden tega, kaj pa vem, razmisli. Aja, pa še dež sem pa tja sem pozabil. Ne bi te rad strašil, ampak dobro da več kam se podajaš. Saj je super an Havajih, ampak vedi, da ti otoki niso idealna destinacija za ruzakarje.
V vsakem primeru, toplo priporočam, da si prebereš naslednje knjige: Kauai Revealed, Oahu Revealed, … . Za vsak otok je ena. Totalka podroben opis vsega na otoku. Take modre knjige.
Masimo hvala za info…saj veš res si je težko tako v prvem momentu zamisliti čemu greš naproti…ko slišiš havaji se ti( vsaj meni) takoj v glavi prikažejo palmice, plaža itd…in si misliš no to bo to…pol pa več ko razmišljaš kako boš kaj tam ,ugotoviš da je marsikaj za preštudirat…no hvala za vse informacije…mal sva že vrgla puško v koruzo, ker najin budget pač ni sposoben prenesti prevelikih obremenitev in sva posrkomila (uau kakšna beseda) najine načrte….tako sedaj razmišljava o maleziji, venezueli ali pa kostariki….če sem pa prav poštena glede na to, da moj dragi ne sodeluje preveč….bova na koncu pristala na kakšen lastminute…..pa saj se bova mela lepo ….lepo pa je tud sanjat o daljnih destinacijah…lp
Forum je zaprt za komentiranje.