Harvey Norman – so vedno tako neresni?
Harvey postaja podoben Rutarju. Rutar je ze od nekdaj neresno podjetje, ki obljubi vse mozno da dobi stranko. Pri dostavi in montazi se vedno zakomplicira. Dostava ni nikoli takrat ko recejo, pri montazi ce gre za kuhinjo je vedno kaj narobe..manjkajo deli, vijaki…monterjem ne rata sestavit ker vedno nekaj manjka. Moja izkusnja in izkusnja dveh znancev. Nikoli vec v Rutar. Za HN je baje tudi precej pripomb a vseeno manj kot za Rutar.
Upam, da ne boste uveljavljali kakšne reklamacije. Pri nas so pri eni postelji v otoških sobah pozabili dodati izvlečni predal pod posteljo. Trajalo je dva meseca, preden smo ga dobili po približno osmih klicanjih in petih pismenih pritožbah. Sedežno so nam dostavili tri tedne po dogovorjenem roku.
Res imajo skrajno neprofesinalen odnos, še posebej v primeru reševanja reklamacij.
Škoda.
Zato pa nikoli ne nasedamo vec obljubam kdaj bo stvar dostavljena. Staro stvar ki jo zelimo zamenjat odnesemo iz hise eno uro preden nas obvestijo da bo pripeljano. Sodelavec je bil 3tedne brez kuhinje ker je staro spravu ven, na novo pa cakal se 3tedne po dogovorjenem datumu. Trgovine s pohistvom niso resne in dokler se ne bo nic spremenilo bomo kupci zgubljali zivce. Prav bi bilo ce dostava ne bi bila na dogovorjen datum se kupcu vrne 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} placila!
HN,zelo neresno podjetje,važno je pridobiti kupca in plačilo,ko pa je treba kaj dostavit se vedno zatakne in so razni izgovori.Ko pokličeš po 3.mesecih ti odgovorijo da je roba prispela samo čakajo,da se prevzame.Vendar po dveh tednih še vedno ni dostave.Po ponovnem klicu nova zgodba in nove laži in obljube.Mislim,da smo pri njih zaključili z nakupovanjem.
planB, 13.03.2017 ob 11:08
Pozdravljeni
V HN smo naročili pohištvo in ga delno tudi že plačali. Na dogovorjen datum dobave ni bilo, ko sem klicala, so dejali, da pokličejo nazaj in seveda niso. Kličem znova in sedaj NE VEDO, kdaj bo pohištvo sploh prispelo v skladišče.
Zanima me, kakšne izkušnje imate z njimi?
Sramota od sramote je ta harvi norman
Nikoli vec nic ne bomo kupili, podn od podna. Lp
muca copatarica, 13.03.2017 ob 12:46
Pred letom in pol smo kupovali pri obeh. In z obema dobre izkušnje, nič ni šlo narobe. Dostva v roku, pri HV še celo prej, pri Rutarju točno na rok, montaža super, skratka vse ok!
NE nabiji zihr eden njihov. Tud Lesnina je ratala štala.
Kupili smo boxspring postelje. Za spalnico in 4 otroške. Ne vse naenkrat. 1 je prišla v dogovorjenem roku, 3 so malo zamujale.
Ampak vse ostalo ok.
Pri dostavi pohištva, avtomobilov,…pričakujemo zamudo pri dostavi! Pred leti nismo, zdaj pa.
Torej ne odneseš omare, sedežne prej ven, ampak, ko dostavijo novo.
Kupili smo tudi pohištvo za dve terasi. Vse ok.
Res pa si ne bi upala naročiti kuhinje. Preveč podrobnosti in vsega. Glede tega še najbolj zaupam “našemu” mizarju.
HN vs. Rutar, 13.03.2017 ob 11:28
Harvey postaja podoben Rutarju. Rutar je ze od nekdaj neresno podjetje, ki obljubi vse mozno da dobi stranko. Pri dostavi in montazi se vedno zakomplicira. Dostava ni nikoli takrat ko recejo, pri montazi ce gre za kuhinjo je vedno kaj narobe..manjkajo deli, vijaki…monterjem ne rata sestavit ker vedno nekaj manjka. Moja izkusnja in izkusnja dveh znancev. Nikoli vec v Rutar. Za HN je baje tudi precej pripomb a vseeno manj kot za Rutar.
Enako pri meni….že 16 let nisem stopil v Rutarja.
Jaz sem imela podobno izkusnjo. Napovedali so celo datum dostave na dom, potem pa par dni prej ugotovili, da nimajo cesa dostaviti. Obvestili so me, da moje pohistvo pride sele z naslednjo ladjo, cez 3 mesece. Odpovedala sem narocilo in zahtevala vracilo denarja. Najprej so se upirali, potem sem zagrozila z odvetnikom in tozbo in so denar nakazali nazaj.
Pozdravljeni,
Včasih se znajdemo v situacijah, kjer se lahko hote ali nehote znajdemo v težavah.
Nasveti odvetnika, spori z delodajalci, spori z zavarovalnicami, družino, zahtevanje primerne odškodnine in še mnogo drugih primerov, povzročajo visoke stroške. Zavedamo se, da so odvetniški in sodni stroški visoki, zato vam ponujamo rešitev – zavarovanje ARAG- ki ga pa morate skleniti pravočasno- še preden nastane težava, saj gre za zavarovanje. V okviru zavarovanja vam pripada enkrat mesečno tudi brezplačni pravni nasvet pri odvetniku.
S sklenitvijo zavarovanja ARAG boste prihranili ter se zaščitili. Tega se zaveda že veliko strank, skoraj 80.000, ki so že sklenili zavarovanje pri zavarovalnici ARAG.
Pobrskate lahko tudi po naši spletni strani: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/
V kolikor bi želeli skleniti zavarovanje, to najlažje storite tukaj: https://www.arag.si/sklenitev-zavarovanja/
V kolikor pa imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo tudi na 080 30 16.
ARAG zavarovalnica pravne zaščite
Porazne izkušnje. Naročili v Pe Maribor jedilno mizo, glede roka dostave so rekli cca 1 mesec,ker je v pe Koper in morajo narediti prenos v Pe Maribor. Po preteku 1 meseca mize še nikakor ni bilo, ko grem povprašat prodajalca,mi odgovori ,da je potrebno čakat še 14 dni. In to iz Kopra,???? Prekličem naročilo,denarja najprej sploh niso hoteli vrniti,na koncu so pa priznali,da so pozabili mizo naročiti v Pe Kopru.
Druga slaba izkušnja je bila ta ,da naročim sedežno ,ki so jo ponujali,po preteku 7 dni me kliče prodajalec,da pa sedežna ni več dobavljiva.
Ponudijo drugo,rok dobave 8-12 tednov in naročimo. Ko preteči cca 8 tednov od naročila,dobimo od prodajalca odgovor,da je sedezna gotova pri proizvajalcu,samo na prevoz še je potrebno počakati. Že takrat sem imel občutek,da mi lažejo. Po preteku 12 tednov dobavnega roka, sedežne še zmeraj ni in grem vprašat kako je z dobavo. Mi drugi prodajalec odgovori,da je se 4 tedne ne bo, ker je dobavni rok te sedežne minimalno 16 tednov,se pa zna zgoditi,da bo dobava še daljša in da ne ve zakaj mi je prodajalec navedel na ponudbi 8-12 tednov dobavni rok. Po mojem ti prvotno ponudijo čim krajši dobavni rok izdelka,ki te zanima ,samo ,da bi ga kupil pri njih in da ne bi šel k konkurenci iskati izdelek s krajšim dobavnim rokom.
Odločil sem se da me tam več ne vidijo in vsakemu priporocam,da se jih na veliko izogne.
Forum je zaprt za komentiranje.