hare krišna
…pa ne bom o hinduizmu. ker se na žalost mal premal vem na to temo.
ampak o marketingu, trženu ali ožje prodajanju česar koli, pa makar vere.
kot se za poletje spodobi, je potrebno v vsaki vasi vsaj enkrat v teh dveh mesecih organizirat fešto. takšno s pridihom preteklosti. in kot se zame spodobi, se nekaj teh fešt tudi udeležim. sam kaj, ko pol če glih ne veš kako je naslov fešte in za kaj naj bi se šlo, so vse iste. ne glede na to ali se kličejo ribiški praznik ali rumena noč ali pa kakšna gorenjska noč. no, in na večini teh fest je bilo opazit tudi harekrišnovce.
ko sem bila še v osnovni šoli, so prihajali k nam in nam ponujali cimetove biškotke. meni so šli zelo v slast, drugim spet ne, pa se zaradi tega nisem nikoli odločila za prestop k hindujcem. čeprav so nekateri menili, da jo to že dovolj močen znak, da sem ta prava za k njim, če so mi biškotki všeč.
verjetno so ugotovili tudi sami, da biškotki pri novačenju ne bodo dovolj. pa so začeli s knjigami. tudi moja mama jih je kupila, pa čeprav niso v slovenščini, pa tud v nobenem meni znanem jeziku ne. kupila jih je, ker se ji je menda tisti fant smilil, ker je bil obrit na balin in oblečen v oranžno haljo.
potem sem jih začela srečevati na cesti. ion spet znamenje. njihov ritem in melodija mi je šla zlahka v uho in noge. kar sambo bi takole na sredi ulice zaplesala.
ampak zgleda, da se je tudi tale metoda izčrpala. da mladi fantje v oranžnem ne rajcajo dovolj. pa so si omislili, in to sem na teh feštah na novo opazila, brhke mladenke okoli dvajsetih, zavito v nežno svilo živopisanih barv, lično počesane in našminkane, ki izvajajo čuten ples.
pa da vidimo, kolk jih bo pa zdaj na tole padlo.
ob zaključku običajno zapišem, kdo na tem forumu obvlada temo na katero sem se razpisala. na primer v tem primeru, kdo se po mojem dobro trži. ampak so me do zdaj pohvaljeni mene nič hudega slutečo popljuvali. zato sem bom tega dela vzdržala.
zdaj me pa zanima. se po vašem harekrišnovci dobro tržijo? ali se bolje tržijo variacije na temo o posmrtnem življenju. je sploh etično, da se trži vera? ne gre spregledat, da je potrebno malce agresije ob vstopu na nov trg, ko je z določenim artiklom (vera v tem primeru) že dodobra nasičen. je sploh dovoljeno takšno razmišljanje? nikol ne vem ali grešim ali ne, ko mi misli tako uhajajo.
pa vi? se znate tržit? na primer na trgu delovne sile? na primer na trgu samskuh moških ion žensk? poznate vaše konkurenčne prednosti?
Pustmo jih, da vsaj ta teden uživajo na morju. Hare krišna so na počitnicah! :))
Drugače pa…marketing jim je vedno dor laufu. Kadila, knjige, piškoti, sendviči, ki jih delajo….večinoma so tut te fantje, ki to prodajajo res zelo prijazni.
Ne vem, če je to glih prou, samo v današnjem času to pali. Še vedno pa mislim, da so kljub vsem potezam še vedno deležni zgražanja….
ma nič me ne moti…debata o trženju ver…samo to…
drgač pa sem tipična predstavnica ženskega spola…
obljubam (na primer o večnem življenju ali reinkarnaciji ali večni zvestobi in ljubezni) ne verjamem, razen takrat, ko mi jih kdo prav nežno šepeta na uho, takrat pa čist vse…
če mi kdo grozi (na primer s peklom ali vesoljnim potopom ali z nič sexa do konca življenja) ali podkupuje s cimetovimi piškotki ali poplesuje…se me prav nič ne prime…
Forum je zaprt za komentiranje.