Hare Krišna – ima morda kdo kakšen recept?
Zdravo!
Pred cca. 10 leti sem bila parkrat na predavanjih skupnosti Hare Krišne. Med odmorom so delili neke kroglice (morda so bile kocke?) v papirnatih podstavkih (velikosti naših rumovih kroglic). Nimam mojma iz česa so bile, ampak meni so bile zelo dobre…
Iskala sem že na njihovi spletni strani, pa so recepti še v pripravi…
Morda mi lahko kdo pomaga?
Hvala!
M.
Zdravo !
Knjigo najdeš tudi v knjižnici. Glede receptov pe, jaz jih nisem kaj dosti probala, so pa zelo zanimivi. Naredila sem purije, pa eno halvo.
Napisala bom recept za ene kroglice:
Ras malai – sirne kroglice v smetanovi omaki
300 g panirja
400 g sladkorja
2 žlički zmletih pistacij
2 žlički zmletih mandeljnov
1 l mleka
4 žlice goste sladke smetane
3 kapljice mandljevega izvlečka
600 ml vode
Panir razdrobimo in dobro pregnetemo, da postane gladek. Nato oblikujemo za oreh velike kroglice. Zatem pripravimo: zmešamo po 1 žličko sladkorja, zmletih pistacij in mandljev. Na sredo vsake kroglice naredimo vdolbino, v katero damo malo nadeva, vdolbino zapremo in oblikujemo kroglico. Če želimo lahko uporabimo kroglice brez nadeva.
Mleko kuhamo na močnem ognju in ga od časa do časa premešamo. Ko se količina mleka zmanjša na tretjino, dodamo smetano in 75 g sladkorja. Zavremo ter damo na stran.
V loncu zmešamo vodo in preostali sladkor. Zavremo in čez 15 minut prilijemo še eno skodelico vode. Voda naj počasi vre, dodamo sirne kroglice. Lonec pokrijemo, da še naprej počasi vre. Čez 10 minut odkrijemo in kuhamo še 10 minut. Napihnjene bodo skoraj dvakrat večje.
Ali so kuhane, preverimo tako, da se ene dotaknemo s prstom in če je mehka, so kuhane. Poberemo jih iz sirupa in namočimo v smetanovo omako. Pokapljamo jih z mandljevim izvlečkom in potresemo z mletimi jedrci. Ponudimo tople ali ohlajene.
Dober tek in lp Majuška (prej Maja)
Pozdravljena, pošiljam recept za res dobre kroglice, mislim, da so to
HARE KRIŠMA.
Recept:
1.2 kg mleka v prahu
0,5 kg masla
1l sladke smetane
0,2225 kg sladkorja v prahu
18 čajnih žličk vanili sladkorja
0,5 kg lešnikov.
Sladka smetana se stepe skupaj s sladkorjem v prahu in vanili sladkorjem
ter dodajo ostale sestavine, razen lešnikov.
Lešniki se prepečejo v pečici /150 stopinj do 15 minut/.
dober tek
Forum je zaprt za komentiranje.