Najdi forum

Hammamett

Poleti gremo na morje in me zanima tako na splošno kako ste bili zadovoljni v arabski deželi. Malo za hec in malo za res imajo tudi tam kebap?

hvala za karkoli

Gremo z otrokom 2.5 l kakšen nasvet?

Nič posebnega ni v Hammametu za počet, sploh z malim otrokom. Dejansko so to klasične počitnice, sonce-morje-plaža. Fini so izleti, ki jih imaš na voljo, vendar si zaradi otroka in vročine nekoliko omejen, zato celodnevne ture odpadejo (vsaj pri nas so). Šli smo na izlet z gusarsko ladjo in na vožnjo s štirikolesnimi motorji, to so bile nekaj-urne opcije, ki so bil na voljo zjutraj ali pop tako, da smo bili do popoldanskega počitka in kosila nazaj v hotelu. Ogled medine, nekaj sprehodov po bližnji okolici, ogled kamel in to bi rekla, da je bilo to. Priporočam, da z malim otrokom ne jeste zunaj in ne pijete njihovih “sveže pripravljenih” limonad, ker to niso in v vsako stvar tlačijo led (samo ustekleničene pijače, ki jih pred tabo odprejo), precej šporki so (govorim za lokalčke zunaj hotelskega kompleksa) in kar težko najdeš koga, ki bi znal angleško, bolj znajo nemško.. Sicer pa je bila pri nas v hotelu hrana na nivoju, zelo raznovrstna, bi rekla precej mediteranska, ki jo poznamo tudi pri nas (dosti testenin, raznega meska, solat, sadja, sladice imajo dobre,..). Kebaba nisem videla v hotelu, zunaj pa niti nismo posvečali pozornost hrani, zato bi težko rekla da ga imajo ali ne. Če ga imate radi bi pej morali v grčijo ali turčijo:)

Kot ti je opisala predhodnica. Sem bila leta 2003. Ne priporočam hrane izven hotelov. Pa Oglje tablete vzemite s seboj, če boste imeli drisko. Kebab zunaj – to je meso in ni šans da bi me kdo prepričal, da bi to jedla v kakšni restavraciji na ulici. V hammametu so tako vse restavracije v sklopu hotelov, ker to so sami hoteli čez cesto ali promenado je pa plaža z svižem. Vročina ja je kar huda – midva sva šla še na trodnevno popotovanje do prave puščave in jahanje kamel, samo je pa vročina prehuda za malčka – zunaj tudi 45 stopinj, tako da kaj več kot bivanje v Hammametu ne bo šlo. Lahko pa izlet do Tunisa – ogled in pa Sidi Budsaid – to je mesto mladih umetnikov – lepo čisto bele hiše z modrimi okni in balkoni – ti pa spet ne priporočam jesti in piti njihovih zadev, ker ravno v tem Sidi Budsaidu sem spila samo en njihov čaj in čez 15 minut že sedela na WC-ju s tako diarejo, ki je v življenju ne pomnim.

Pa lep dopust

Urška

Točno tako kot sta napisali predhodnici, mogoče bi te še posvarila pred ledenimi kockami, mi smo si tudi zobe umivali z ustekleničeno vodo, pravtako sadje.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close