Hammamet vs. Hurgada
Vsekakor Hurghada.
Tam imaš koralne grebene in potrebuješ samo masko in dihalko, pa lahko neomejeno uživaš v lepotah podvodnega sveta. Lahko se odpraviš na izlet v notranjost Luxor ali Kairo in imaš kaj za videt. Skratka možnosti je neomejeno.
V Hamametu imaš pa eno obzidje in to je vse. Lahko greš na 3 dnevni izlet po Tuniziji, je tudi zelo zanimivo, vendar meni osebno je bolj všeč Egipt.
mi smo bili letos v hammametu…nam ni bilo všeč, ker res ni kaj za počet, no razen če uživaš v izležavanju in nenehnemu prehranjevanju. po moje prvič in zadnjič
lahko greš do medine, ki jo prehodiš precej hitro z bazarji ti vzame recimo kako urco ali dve, odvisno kaj nameravaš kupovat. potem imaš na voljo še nekaj izletov, ki so kar dragi, ampak če si že tam…glavno mesto, zeleni rt, dva dni v puščavo,.. mi smo potovali z mailim otrokom in bi bili ti izleti “prevroči”, zato smo en dan šli z gusarsko ladjo gledat delfine, en dan pa na podeželje s štirikolesnimi motorji (izleti dolgi 2-4 ure)
Jaz sem bil na obeh destinacijah in težko bi rekel kje je boljše.Oba kraja sta precej “skomercializirana”, še posebno Hammamet (jaz sem bil v Yasmine -Hammamet).Egipčani so mogoče malo preveč vsiljivi, tunizijci pa so malo bolj znosni.V Tuniziji mi je bil užitek barantati na tržnicah, v Egiptu pa ne.Hrana je podobna (navaditi se bo treba na arabske začimbe) vendar je tunizijska kuhinja le nekoliko bolj prilagojena Evropi.Plaže so podobne.Rdeče morje je toplejše in lepše (koralni grebeni,snorkanje, razno barvne ribe…) V Hurgadi imaš puščavo tako rekoč pred vrati iz Hammameta pa je kar daleč (puščavo si je vredno ogledat).Za športne aktivnosti je nekoliko bolj preskrbljeno v Tuniziji.
Hurgada je nekoliko bolj primerna za izlete (zgodovinski ogledi,puščava, koralni grebeni)
Hammamet pa je primeren za poležavanje na plaži in športne aktivnosti.
Jaz sem bila v Hurgadi 4 dni, pred tem smo 2 tedna potovali po celem Egiptu, ki je prekrasen, in lahko rečem, da se sama nikoli ne bi odločila samo za počitnice v Hurgadi, ker s tistimi izleti ravno ne spoznaš Egipta, sama Hurgada pa se mi je zdela izredno dolgočasna. Morda zato, ker sem pred tem videla skoraj cel Egipt in Hurgada ni bila več zanimiva. 🙂 Če bi izbirala med tema dvema možnostima, bi se odločila za Hammamet – bližina glavnega mesta Tunis, Kartagina, “safari”, kak samostojni izlet + počitek na plaži. Uživaj 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.