Hammamet ali Djerba?
Samo še eno vprašanje: glede na to, da iz države in v državo NE SMEŠ prinesti oz. odnesti tunizijskih dinarjev: katero valuto vzamem s sabo? Evre? Torej bolje, da denar menjam sproti in ne vsega naenkrat glede na to, da na koncu ne smeš vsega zamenjati nazaj?
Morda se motim, ampak takšne so moje informacije.
S seboj vzemi evre v manjših apoenih, papirnate, ker nekateri hoteli ne menjujejo kovance, nekateri
pa. Menjuj sproti, kolikor rabiš za nekaj dni. Uradno iz države ne smeš odnesti TD. Sem bil
kar nekajkrat v Tuniziji a še nikoli ni nihče vprašal, če pri povratku imam TD. Sicer jih nisem imel,
ker tisti drobiž raztalam natakarjem v hotelu, če bi jih pa imel, bi jih dal v kovček in ne v ročno
prtljago.
Mi smo menjavali sproti, po 20 €. Izlete pa itak lahko plačaš tut v evrih.
V hotelu dobiš vedno potrdilo o menjavi, kateraga pa moraš na letališču predložiti, če želiš TD zamenjati nazaj v evre. Vendar je slab tečaj, zato ti priporočam, da menjuješ sproti in samo toliko, koliko rabiš.
Menjajo pa tako ali tako v vsakem hotelu, tako da ni panike. In povsod je enak tečaj 1 € = 1.65 TD. Na letališču pa nas noben ni vprašal nič v zvezi s TD, 1 sem imela kar v denarnici, za spomin.
Želim vam lep dopust!
G
Forum je zaprt za komentiranje.