Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Gume_izkušnja_vulkanizerstvo Boltez!!!???_zavajanje potrošnikov

Gume_izkušnja_vulkanizerstvo Boltez!!!???_zavajanje potrošnikov

No, tudi kaj podobnega se ti lahko zgodi….da boste pozorni na to..preberite zgodbo 🙂

Vulkanizerstvo Boltez zavaja potrošnike!

11.09.2009 mi je na avtomobilu počila guma. Z rezervno gumo na avtu sem tako pristala pri prvem vulkanizerju na poti, pri Boltezu. Razložila sem situacijo, skupaj s prodajalcem sva bila mnenja, da so obstoječe gume že precej slabe in se v izogib podobnim dogodkom v prihodnje odločila za nove gume. Seveda so mi le te tudi namestili. Zadeva se je odvila relativno hitro, vmes sem lahko spila tudi kavo. Torej, vse hitro, vse ok. Iz trgovine sem odšla z odličnimi občutki, v mislih sem si celo rekla, da se bom k njim še vrnila.

Po približno dveh mesecih je nastopil čas, ko je skladno z zakonom potrebna menjave letnih pnevmatik z zimskimi. Ko končno le pridem na vrsto vulkanizer dvigne avto, pripravi zimske pnevmatike, ki sem jih pripeljala s seboj, postopek menjave naj bi se začel. A glej ga zlomka. Presenečenje. »Gospa, saj vi imate pa zimske gume že gor« mi reče. Kako? Ja tako, enostavno.
Torej, v eni izmed največjih in kakor najbolj priznanih vulkanizerskih hiš, vulkanizerstvu Boltez so mi 11.09. 2009, dva meseca pred uradnim zakonskim rokom brez kakršnega koli vprašanja ali pojasnila prodali in namestili zimske pnevmatike. Ob menjavi je imel avtomobil seveda nameščene letne pnevmatike in take naj bi bile tudi nove. Zakaj zimske, če še ni potrebe po le teh?

Odpravim se v vulkanizerstvo Boltez. Vrsta. Čakam. Povem zgodbo. Čakam. Seveda, tokrat nisem prišla kupit novih gum, niti jih nisem prišla zamenjati. Razumem, za tako stvar je pač potrebno počakati. Čakam. Preusmerili so me na direktorja (ki je bil mimogrede ob mojem nakupu gum dva meseca nazaj celo prisoten, seveda se ni spomnil, zakaj pa bi se).Čakam, da opravi vse potrebno. Dočakam. Težko opišem naslednje dogodke: čista aroganca, človek se je razburil, opazno povišal ton (v relativno polni trgovini?)in v nedogled ponavljal svojo zgodbo; »gospa vse smo vam razložili takrat, sama ste se odločila za zimske gume kaj sploh hočete«? Razložim, da to dejstvo težko sprejmem, prišla sem z letnimi pnevmatikami in s takimi sem v začetku meseca septembra definitivno hotela tudi oditi. Izvem tudi, da mesec dni pred zakonskim rokom že dobijo zimske pnevmatike, jaz sem prišla tja dva meseca pred rokom? Potemtakem so moje gume še lanska neprodana zaloga (kar pomeni, da imajo leto dni manj garancije, ki začne teči od datuma proizvodnje in ne od datuma nakupa)? Od tega pogovora sem pričakovala nek dogovor, sporazum (nikoli nisem rekla, da pričakujem, da mi gume zamenjajo, čeprav bi bilo to najbolj pravilno), nikakor pa ne tega kar sem doživela – aroganco, razburjanje in povišan ton, da ne rečem »dretje«. Tja me je gnala jeza, da pa sem tole spravila na papir pa obnašanje direktorja do potrošnika.

Če me kaj na tem svetu ne zanima potem so to avtomobili. Če zaupam poklicnim strokovnjakom s tega področja pa verjetno ni tako narobe. Ali pač? Seveda je, saj sem ženska. Ja, ženski , ki ima še nekaj zaupanja v poštenost ljudi očitno res ni težko prodati stare zaloge zimskih gum namesto novih letnih. Velika naivnost z moje strani. Vsaka šola nekaj stane, učimo pa se na napakah.

Če obstaja možnost vas prosim za objavo, mogoče bom pa s tem kateri prihranila kakšno nepotrebno in neprijetno presenečenje (moškim se verjetno kaj takega ne more zgoditi iz dveh razlogov; ker so moški in ker kaj takega pri njih ne bodo poizkusili izvajati). In sporočilo – veliki niso vedno tudi dobri; kot tudi drage stvari niso vedno najboljše. Še več, manjši trgovci /izvajalci se veliko bolj potrudijo za svoje stranke kot veliki, pa naj bo to vulkanizer ali kdorkoli drug.

Ah dej no! 15. Septembra greš kupovat nove gume in logično se jim je verjetno zdelo, da hočeš zimske. In glej ga šmenta, izkazalo se je, da zimske tudi rabiš. Torej kaj se sploh pritožuješ?

Na pnevmatikah ti ob strani, kjer je tudi zapisana dimenzija, v obliki naprimer 195/65/r15 dopisana nekje blizu oznaka DOT. Ko boš našla oznako DOT ti bvo zraven pisalo, primer: 2808. Prva številka označuje v katerem tednu so bile pnevmatike izdelane, v tem primer 28. tednu, druga 08 pa v katerem letu. V primeru so tako bila izdelane v 28. tednu leta 2008. Tako lahko zlahka preveriš če so ti namestili stare pnevmatike, ali nove!

Kar pa se tvojega problema tiče pa sožalje.. včasih je dobro vedeti tudi kaj o teh stvareh kot so npr. avtomobili, da se na koncu ne opečemo.

Ni rabila zimskih, ker jih je imela doma v kleti. Drugo pomlad pa mora kupit spet nov komplet – tokrat dejansko letnih.

Sonlun, človek bi rekel, da mu bo strokovnjak znal dobro svetovati, ampak žal ni tako, velja za popolnoma vsa področja. Če naletiš na takega mojstra, je ta zlata vreden in se ga drži.

Redki so taki,
ki znajo in želijo dobro svetovati.
Zato je vspodbudno vedeti,
da je nasproti Hoferja in Merkurja na Viču v Ljubljani,
odprt nov Avto Kombi Center,
kjer so ljudje pred profitom.

Preverjeno.
041/711-777
Servis Vozil – delavnica

A dej repico ne smetit z reklamami… sploh niso tako dobri, kot jih oglašuješ…

ja čist sama si kriva ne pa zavajanje ,dj dj

ha-ha-haaaaa ti si kozel….na dve leti stare poste odgovarjaš :))))

p.s. avtorica je bila kriva samo toliko, ker ni preverila ob samem nakupu in montaži, če ji je vulkanizer dal tiste gume gor, kot sta se domenila.

Sicer je res stara tema ampak vseeno…

Dvomim, da je lastnica povedala da želi letne gume, ampak je prišla samo na zamenjavo in vulkanizer je avtomatsko mislil, da mora namestiti zimske pnevmatike. Če bi meni konec septembra počila guma, druge pa bi bile slabe, bi avtomatsko kupil zimske, razen če bi imel doma še en komplet, tega pa vulkanizer ne ve… In če je guma stara 1 leto in je pravilno skladiščena se včasih še bolje odnese kot nova, ne sme pa biti stara nekaj let…

človek božji, 11 septembra je bilo okoli 30 °C in je kot koledarsko kot po temperaturah bilo in bo še vedno poletje !!!

Pol je pa ta vulkanizer Boltez res en trot, ne pa strokovnjak na svojem področju, če niti ne pomisli , da ima ženska ob koncu poletja na avtomobilu letni komplet gum, doma pa še zimski komplet gum. Ker kreten pa rabi 2 para zimskih gum??? Jaz za tega vulkanizerja dons prvič čujem.

Ta ženska je čorava 😀

No, res zelo stara tema …. ampak zelo slabe izkušnje imam tudi samo z Boltezom. Prišla kupit nove letne gume, dobila stare, felšaste …. prišla nazaj, vulkanizer zgrožen, kje sem dobila take gume- reakcija direktorja / lastnika ml. pa na enaka, kot zgoraj opisuje Sonlun …. Ampak, ja, saj sem samo ženska trapasta, a ne ? Kaj pa hodim kupovat nove letne gume, da mi potem avto trese, pa vozim okrog mehanikov – dokler vulkanizer ne ugotovi, da so gume, ki sem jih kupila pred mesecem dni pri nijh, felšaste in zanič ….. Ja. ženske smo butaste . zakaj sploh vozimo avte , kajne ?

Zanimivo branje. Ženske zato bodite še bolj previdne.

Verjetno je blondinka napisala to traparijo.Pri boltezu se ne dela tako.

a pa nisi nič kej na močno bremzala brez absa?

meni so pri boltezu menjali gumo-imel gumidefekt- se odpeljal na morje in kaj se je zgodilo. Med potjo ( po 160km vožnje) mi je odpadlo kolo Dobro da smo se vozili počasi. Avto se je bolj čudno obnašal in sem temu pripisoval cesti. Niso bili dobro pričvrsteni vijaki. Dobro se je izteklo, nobene nesreče (zelo sreča), samo potem AMD in tako naprej….Boltez nikoli več!

dedek tle ste mel pa srečo.

Jaz sem menjala pri Boltezu letne gume z zimskimi in po nekaj dneh vožnje opazila , da avto vleče v eno smer nakar mi je kapnilo , da ni v redu nacentrirano , ker napihnjenost gum je bila pravilna.Stvar so mi uredili, a glej ga zlomka ponovno ista težava se pojavi ob menjavi naslednjo sezono.Sprašujem se ali so zaposleni “šlampasti”??K Boltezu ne hodim več..

Sem slučajno pristal na Boltezovi spletni strani, če ima objavljen cenik, kot prvo opazim, da so zadnje novice od leta 2009 ipd., cenika valjda nimajo.
Prjatu je pri njih menjal gume. Za vikend smo se odpelal na izlet, kolo zaropota, ustavimo, kolo je skoraj dol padlo. Se mal kislo režimo, pa pove da je menjal gume pri Boltezu. Vijak je imel pojeban navoj. Sveti boltez seveda ni hotel imeti kakršne koli povezave s privijanjem teh vijakov.

Nikol slišal za Boltez. Upam, da ga nikol ne srečam he-heeee

Kaj prida strokovnjak le ne more bit, če sredi poletja v začetku spetembra pri 30 stopinjah pri zamenjavi letnih gum namesto letnih proda stranki stare zimske gume.

Pa očitno ima tud zaposlene same “strokovnjake”, ki kolo privijejo tako, da uničijo navoje ali pa ti odpade kolo po 100-ih km :)))
Da o odnosu do strank sploh ne govorim…

očitno pa kdo od njegovih “strokovnjakov” spremlja ta forum in imajo avtorico članka za čoravo in brani bolteza 🙂

Jaz gume menjam pri sovaščanu,ko sploh nima poklicne šole za vulkanizerja in obrt sploh ni prijavljena,sčasoma sta s svojim fotrom nabavila opremo in zdaj že kar nekaj let menjata,jih kar dosti tja vozi.Sam še nikoli nisem imel nobenih težav.

Jaz sem imela pa gume shranjene pri Boltezu. Vmes se odločim avto prodati in kupec želi tudi zimske gume, kot sem mu obljubila. Grem k Boltezu po svoje gume, pa mi lepo povedo, da svoje gume lahko dobim čez dva tedna, ker so nekje v skladišču zabezecane. Grem ven, in povem kupcu in možu kaj so mi rekli, da bo gume dobil čez dva tedna. Moška znorita, gresta k Boltezu-gume smo dobili čez pol ure.
Ja, ženske imajo tam res za trapaste.

Da se še jaz glasim tudi z eno slabo izkušnjo, ki sem jo doživela pri Boltezu v Ljubljani.
Pred leti mi je počila guma in ostala sem na cesti. Ker sem imela ob zavarovanju tudi min.asistenco so mi tako avto odpeljali na najbližji servis- Boltez. Tam sem obrazložila problem in s šefom sva se dogovorila, da mi da novo gumo. Sama se tedaj nisem kaj prida spoznala na te zadeve, vem le to, da sem mu plačala kar lepo vsoto, delo in gumo, po povsem uradni normalni ceni. Ko pa je bilo potrebno gume zamenjati, pa so mi na drugem servisu povedali, da ta guma, ki mi jo je prodal Boltez – je znotraj že prav lepo zaflikana in to na dveh koncih!
Tako da hvala lepa – še pomislim ne, da bi šla še kdaj tja!

New Report

Close