Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gulliverlandia – poročilo

Gulliverlandia – poročilo

Bili smo v petek, z 2-letnikom in 5-letnico in smo naaaaavdušeni! Zato nekaj dejstev še za arhiv.

– oddaljenost: samo 1,5 ure iz Postojne do tega parka v Lignanu v Italiji
– cene: 16 evrov za odrasle, 13 evrov za otroke od treh let (če vstopiš v park v času dveh ur pred zaprtjem, torej med 16. in 18. uri, greš lahko naslednji dan še enkrat)
– primernost za otroke: tudi za najmlajše, ker je tudi kup plastike (tobogani, avtomobilčki…), zakon za take, ki obožujejo razna prevozna sredstva
– atrakcije: vulkanske brzice (sedeš v čoln za 4, pluješ po eni taki rečici, vmes dva majhna spusta, na katerih si rahlo pošprican – mi se recimo nismo niti preoblekli), ogromen tobogan (nismo poskusili – po njem se spustiš z eno tako preprogo), Jurrasic dolina (dinozavri vseh velikosti in oblik, eni tudi rjovijo), območje za malčke (plastika in napihljive zadeve), srednjeveški turnir (hodiš po ozki potki in se izogibaš premikajočim “sekiram” iz spužve), majhen stolp, grad s stolpom (sedeš na klopco, kjer te pripnejo, se dvige kakih 5 metrov in spusti v prosti pad – nismo šli, so pa ene kakih 6 let stare deklice ful uživale), panoramski stolp (60 metrov, nič adrenalinskega, samo razgled), majevski kipi, muzej metuljev, miniature sedmih čudes sveta, akvarij (smo se dolgo zadržali ob opazovanju morskih psov), cirkus (žal sta samo dve predstavi, prvo zamudili, druge nismo čakali), predstava z morskima levoma (POZOR: na koncu se enega lahko poboža – storite to hitro in takoj proč – nas je dobesedno poplavil, ko je skočil nazaj v bazen), vlakec smrti (ampak v zelo mili obliki, naš dveletnik je užival), vožnja z džipi (sva šla vsak z enim otrokom vsak v svoj džip), vožnja s formulami (vau, sem uživala!) mimo svetovnih znamenitosti, majhen panoramski stolp

Pa imejte s seboj kaj za preobleči; lahko tudi svojo hrano, je en del z mizami in klopmi, pa ležalniki, sicer pa imajo tudi v restavraciji dobre in ne predrage jedi, recimo tortelini in podobno so po 5 evrov.

Lepo se imejte!

Aja, še link

Hvala za pročilo. Sem si že shranila povezavo. Gardaland mi je malo daleč, tole pa zveni zelo zanimivo.

Petra <http://pepi2.moj-album.com>

Mi smo bili včeraj. Ja, je super ampak za otroke do 7 leta starosti. Potem pa jim ni več tako zanimivo. Ali pa smo bili mi še čisto pod vtisom ponedeljkovega Gardalanda in nas potem Guliverlandia ni ne vem kako navdušila. Je pa silno primerna za majhne otoke, ti so zares uživali.

Me veseli, da ste uživali. Jaz pa ravno zdaj zbiram ekipo za ponoven odhod tja….

O super idejo ti nam dala za ta vikend 🙂 Je kar fajn ,ker tudi nam ni predaleč- smo iz goriške.

Hvala!

Lp,Corazon

Me veseli, da sem komu pomagala. Ja, za starejše otroke res najbrž ni oz. je zelo odvisno od njih, koliko jih recimo zanimajo biologija, zgodovina, zemljepis… Za take mulčke, kot so najini, za njiju je Gardaland najbrž še prenaporen, je pa super. Lepo se imejte!

Samo kot dopolnilo k poročilu, uporabno bolj za poletne dni.

V popolnoma neposredni bližini (niti 3 minute peš ni) je tudi zelo prijeten vodni park glejte na >http://www.aquasplash.it< , ki smo ga mi že večkrat obiskali. Tudi tam cene niso pretirane, je pa veliko igral za velike in male otroke. Moja tavelika hči je imela planiran izlet v ta akvapark kot končni izlet z osmim razredom OŠ, imeli so pa precej slabo vreme in so dan zabili v Guliverlandiji, ker je bila pač zraven. Je pa že takrat rekla da je bolj za manjše otroke. Lp tinca p.s.: tile linki mi nagajajo, če ne dela ga pač skopirajte v opravilno vrstico.

tinca, Aquasplash smo videli, tudi s panoramskega stolpa in že planiramo tudi izlet tja, po mojem je še manj kot tri minute proč, ker je čisto zraven. Se ti zdi primeren za majhne otroke, moj ima dobri 2 leti?

Ti pomagam še pri linku – med oklepaje moraš dat celoten naslov, vključno s http… Takole:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close