Gulet – Sharm el Sheik
Jest sem bil z njimi. Bilo je sicer v redu (hotel zna že itak vsak rezervirat), najhujši pa so bili izleti.
Ko prideš tja, te obišče agent (je bla ena slovenka, vsaj to) in potem izdelata plan izletov.
Plačaš vnaprej, potem pa se je pri meni pričelo. Zvečer, ob 10h, sem dobival pod vrata listke “Žal je vaš izlet za jutri odpovedan”. In slikaj se, saj si ob 10h zvečer težko organiziraš kaj nadomestnega.
Najbolje bo, da se v recepciji hotela pozanimaš, katera agencija/poulični je zanesljiv in si izlete rezerviraš preko njih direktno, ker tisti manjkrat odpadejo.
In, po mojih izkušnjah, najbolj se splača iti z gliserjem na šnorkljanje v Ras Muhammed ali Tiran Island. To greš dvakrat ali trikrat, mogoče se naslednjič zmeniš kar z lastnikom kakšnega gliserja direktno, lahko prideš do precej nižjih cen!
Vse ostalo je lahko precej natega, vsaj meni se je zgodilo tako. Ribice pa so vedno pristne…
Torej Gulet tja in nazaj v redu, za tam pa mogoče kakšne stvari na lastno pest.
Greva preko avstrisjkega Guleta in ne tistega, kar ponujajo za slovenski trg. Glede izletov pa tako ali tako misliva it z lokalno agencijo. Eno priznano sva našla že na netu in je ena boljših v Sharamu. Kar se pa izletov tiče imava v mislih Barviti kanjon pa z motorjiv puščavo. Za Ras mohamed pa še ne vem, če bova šla, ker imava hotel takoj ob grebenu.
Tole je link: http://www.sunnfunsinai.com/index.php.htm
Z njo so šli tudi že eni znanci pa so bili zelo zadovoljni.
…da pristavim svoj (v preteklosti že tolikokrat “opevan” moto)…
Ne potujte (zaenkrat) s “SLOVENSKIMI” Guleti ipd. – kot pri Hoferjih (trgovski firmi) smo še vedno “Yugo – I taj ne traje dugo” – sam sem v Egiptu letoval z TUI-jem (DE)- ceneje, boljše (kljub “nevoščljivim”-ali, kajvem – butastim izrazom “šalterdame” v eni izmed naših agencij) – in predvsem – udobneje -za isto ceno-oz. praktično: v danem trenutku rezervacije (fakultativnega izleta)poti Hurghada-Luxor (mimogrede – na omenjeni poti se je pred kratkim zgodila prometna nesreča z več kot 20 mrtvimi – predvsem Hongkonškimi turisti)- sva s sopotnico bila razporejena (“zbukirala sva pri TUI-ju DE) v za – najmanj 2 “klasi” boljši avtobus, boljšo vodičko/ča ipd. – b.p. – L.B. “variante” se “splačajo vzeti” samo takrat, ko človeku res primanjkuje denarja – sicer pa – pravi popotniki ne letujete vHurghadi oz. ne potujete z “instant – packagi” – mar ne?
L. P. Tinsky
Zelo sem bila zadovoljna. Bila 1 teden v Sharm el Sheikhu, na letališču, ko so nam preverili vizo, vzeli prtljago-no to je trajalo mal, da smo jo našli, nas je čakala Gouletova predstavnica neka Slovakinja in nas usmerla v Bus in čez 15min smo bili v našem hotelu Iberotel Club Fanara. Imam samo super izkušnje, če te kaj zanima me vprašaj.
Ko že tolk pljuvate čez Gulet – sem bila z njimi na Kreti in je bilo vse OK. Majhen luškan hotelček s ful prijaznim osebjem in dobro hrano. Kakšna je bila vodička, ne vem, ker je nismo rabili, hodimo vedno sami okoli. Hotel je bil sicer precej stran od morja, ampak na to so me opozorili ob prijavi in ker se nismo šli tja kopat ampak raziskovat otok, nas to ni motilo. Skratka, pomembno je, kaj od agencije pričakuješ in mi smo dobili vse, kar smo pričakovali in seveda tudi plačali.
LP, M
…Graz – S.E.S.- – Hurghada (cca 3 h +) – pomalicali(dunajski, bagetta…+pivo gratis – kot se za A.A. spodobi) – postanek v “Sharmu” – pregled letala domačih “šerifov” zaradi terorizma…odlet do Hurghade…za filme ni bilo časa – so pa – vsaka tretja vrsta ima “Lift-down” monitorje – mislim, da so bili…sem imel pametnejše opravke (he,he…)
L.P. Tinsky
Forum je zaprt za komentiranje.