Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gulet – Sharm el Sheik

Gulet – Sharm el Sheik

Pozdravljeni,
ali je že kdo potoval v Sharm el Sheik preko Guleta. Letos imamo namen it z njimi iz graškega letališča, nismo pa še nikoli z njimi potovali in bi bili veseli vsake informacije.

Jest sem bil z njimi. Bilo je sicer v redu (hotel zna že itak vsak rezervirat), najhujši pa so bili izleti.
Ko prideš tja, te obišče agent (je bla ena slovenka, vsaj to) in potem izdelata plan izletov.
Plačaš vnaprej, potem pa se je pri meni pričelo. Zvečer, ob 10h, sem dobival pod vrata listke “Žal je vaš izlet za jutri odpovedan”. In slikaj se, saj si ob 10h zvečer težko organiziraš kaj nadomestnega.

Najbolje bo, da se v recepciji hotela pozanimaš, katera agencija/poulični je zanesljiv in si izlete rezerviraš preko njih direktno, ker tisti manjkrat odpadejo.
In, po mojih izkušnjah, najbolj se splača iti z gliserjem na šnorkljanje v Ras Muhammed ali Tiran Island. To greš dvakrat ali trikrat, mogoče se naslednjič zmeniš kar z lastnikom kakšnega gliserja direktno, lahko prideš do precej nižjih cen!
Vse ostalo je lahko precej natega, vsaj meni se je zgodilo tako. Ribice pa so vedno pristne…

Torej Gulet tja in nazaj v redu, za tam pa mogoče kakšne stvari na lastno pest.

Gulet, tako kot je povedal predhodnik. Edino v Monastirju je bil njihov predstavnik OK.
V Antalyi in na Kreti pa je bilo bolj klavarno. V Antalyi je njihov predstavnik celo pobiral
po 2€ za vožnjo od letališča do hotela in to kljub plačanemu AI. SRAMOTA ZA GULET.

Greva preko avstrisjkega Guleta in ne tistega, kar ponujajo za slovenski trg. Glede izletov pa tako ali tako misliva it z lokalno agencijo. Eno priznano sva našla že na netu in je ena boljših v Sharamu. Kar se pa izletov tiče imava v mislih Barviti kanjon pa z motorjiv puščavo. Za Ras mohamed pa še ne vem, če bova šla, ker imava hotel takoj ob grebenu.

Ciao Rastlinca

Sem bil na izletu z motorji v puščavo, mi je blo kar všeč. Rezerviral pa sem preko lokalne agencije, je bilo ceneje, kot preko agencije, ki te spravi dol. Priporočam tudi safari (vključuje: vožnjo z jeepe, šnorklanje, jahanje kamel in kosilo v beduinski vasi….)

S katero agencijo pa si šel, če se mogoče spomneš? Mimogrede, kdaj si pa bil tam?

Rastlinca,
Ras Mohamed moraš it pogledat, ker ne moreš primerjati z enim grebenom ob hotelu. Res se splača it pogledat, ne bo ti žal.
A mi lahko napišeš link od lokalne agencije, za katero praviš, da je ena najboljših?
Pa lep dopust!

Tole je link: http://www.sunnfunsinai.com/index.php.htm

Z njo so šli tudi že eni znanci pa so bili zelo zadovoljni.

…da pristavim svoj (v preteklosti že tolikokrat “opevan” moto)…
Ne potujte (zaenkrat) s “SLOVENSKIMI” Guleti ipd. – kot pri Hoferjih (trgovski firmi) smo še vedno “Yugo – I taj ne traje dugo” – sam sem v Egiptu letoval z TUI-jem (DE)- ceneje, boljše (kljub “nevoščljivim”-ali, kajvem – butastim izrazom “šalterdame” v eni izmed naših agencij) – in predvsem – udobneje -za isto ceno-oz. praktično: v danem trenutku rezervacije (fakultativnega izleta)poti Hurghada-Luxor (mimogrede – na omenjeni poti se je pred kratkim zgodila prometna nesreča z več kot 20 mrtvimi – predvsem Hongkonškimi turisti)- sva s sopotnico bila razporejena (“zbukirala sva pri TUI-ju DE) v za – najmanj 2 “klasi” boljši avtobus, boljšo vodičko/ča ipd. – b.p. – L.B. “variante” se “splačajo vzeti” samo takrat, ko človeku res primanjkuje denarja – sicer pa – pravi popotniki ne letujete vHurghadi oz. ne potujete z “instant – packagi” – mar ne?

L. P. Tinsky

Jaz sem za Božič šla iz Graza z Guletom, nato z njihovim busom na Dunaj in nato v Sharm el Sheikh, nazaj pa smo leteli iz Sharma-Hurugada, da so odvrgli par potnikov in čez pol ure nazaj polet v Graz.

Zelo sem bila zadovoljna. Bila 1 teden v Sharm el Sheikhu, na letališču, ko so nam preverili vizo, vzeli prtljago-no to je trajalo mal, da smo jo našli, nas je čakala Gouletova predstavnica neka Slovakinja in nas usmerla v Bus in čez 15min smo bili v našem hotelu Iberotel Club Fanara. Imam samo super izkušnje, če te kaj zanima me vprašaj.

Ja jaz sem šla z Avstrijskim Gouletom, in ker je bilo premalo prijavljenih turistov iz Graza, smo teden pred odhodom dobili obvestilo, da nas bodo od tam z busom odpelali na Dunaj, cca.2 uri je trajala vožnja z Graškega letališča, pa smo dalje pičili.

Kdo je bil pa letalski prevoznik? Midva naj bi letela z Laudo.

Mimogrede, a vizo si dobila brez problema, ker si šla z avstrijci? Midva greva letos prvič z njimi. rezerviran pa imava hotel Dreams beach.

Z slovenskim Guletom smo bili na Kreti. Poden od podna. Plačali smo hotel A kategorije, nastanili so nas pa v najslabše sobe kar jih je premogel hotel. Še “D” kategorija je boljša.
Ščurki, kuščarji, umazanija da se dalo po mizi pisati. Sramota za Gulet.

Ko že tolk pljuvate čez Gulet – sem bila z njimi na Kreti in je bilo vse OK. Majhen luškan hotelček s ful prijaznim osebjem in dobro hrano. Kakšna je bila vodička, ne vem, ker je nismo rabili, hodimo vedno sami okoli. Hotel je bil sicer precej stran od morja, ampak na to so me opozorili ob prijavi in ker se nismo šli tja kopat ampak raziskovat otok, nas to ni motilo. Skratka, pomembno je, kaj od agencije pričakuješ in mi smo dobili vse, kar smo pričakovali in seveda tudi plačali.

LP, M

Od agencije pričakujem samo tisto kar je obljubila in ji tudi plačal. Nič več!
Ceno so sami postavili in jaz sem jo plačal.

…Viza? …pred letom je še nisi potreboval(vsaj vedel nebi) – je že všteta v ceno – ostalo “poštempla” carinik- (seveda, če vplačaš pri tuji agenciji!!!) – potem pa (prišli smo z A.A. – v petih minutah čez carino – in juhuhu…so pa prijatelji čakali več kot uro…z Kompasom…

L.P. Tinsky

A to si letel z Austrian arlines? Koliko časa pa ste leteli ter ali so vrteli kakšen film med letom?

…Graz – S.E.S.- – Hurghada (cca 3 h +) – pomalicali(dunajski, bagetta…+pivo gratis – kot se za A.A. spodobi) – postanek v “Sharmu” – pregled letala domačih “šerifov” zaradi terorizma…odlet do Hurghade…za filme ni bilo časa – so pa – vsaka tretja vrsta ima “Lift-down” monitorje – mislim, da so bili…sem imel pametnejše opravke (he,he…)
L.P. Tinsky

Hvala za info.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close