gubice okrog oci
Imam zelo svetlo polt in suho kozo,stara sem 27 let in ze so se mi pojavile gubice okrog oci in zanima me,ce je to posledica pudra,tekoci puder uporabljam ze od 16 leta (zaradi bledega obraza),sicer sem vedno uporabljala vlazilne pudre,a ne vem.Res pa je,da nisem bila posebno pazljiva pri izbiri vlazilnih krem,morda je to? No,zdaj sem zacela uporabljati specialno kremo za okrog oci in nekje sem brala,da si jo moramo take kremice nezno “vteptati” (ne spomnim se pravega izraza) na predel okrog oci(ali celo nezno masirati?) In zanima me zakaj je to pomembno,oziroma je razlika delovanja kreme,ce si jo” normalno” namazem,brez masiranja.Ze vnaprej hvala vam za odgovor.
Pozdravljeni,
gubice okrog oči niso posledica uporabe pudra, temveč je to znak, da koža izgublja prožnost oz. postaja suha, kar je v tem starostnem obdobju normalno . Priporočam uporabo posebnih krem za kožo okrog oči, saj boste tako poskrbeli, da bo koža ostala čim dlje prožna in normalna, posledično pa se gube ne bodo poglabljale ali nastajale nove. Kremo lahko nežno vmasirate ali pa vtamponirate v predel okrog oči, oboje je pravilno. V vsakem primeru pa morate biti z kožo okrog oči nežni in je ne smete raztegovati. Prav je tudi, da poskrbite za dobro nego kože na celem obrazu z dobrimi vlažilnimi in zaščitnimi kremami, omislite si tudi dobro nočno, regenerativno kremo, ne pozabite na zaščito pred soncem, bodite pazljivi na obrazno mimiko in vaš obraz bo dolgo ostal mladosten in koža napeta.
LP j
Forum je zaprt za komentiranje.