gube pod očmi, posledica make- upa
Že od svojega 15. leta si oči zelo izrazito ličim, kožo sem si pri tem zelo raztegovala z barvico in mislim, da je to razlog za nastanek gub pod očmi. Zdaj mi senčilo zleze v gube in nikakor se ne morem namazati tako lepo kot včasih. Oči imam zelo lepe in gube vse pokvarijo. Stara sem šele 18 let, tako da je verjetno prezgodaj za uporabo krem proti gubam. Poznate morda kremo, ki bi bila dovolj blaga in bi njihov nastanek le preprečila? Kupila sem si LANCASTER AQUAMILK, ki naj bi kožo pod očmi dobro vlažila in jo nahranila, ne vem pa če tudi prepreči ponoven nastanek gub. Prosim pomagajte mi, saj so posledice dolgoletnega mazanja res grozne. Kaj lahko storim za oči in ali se je mogoče teh gub znebiti?
Pozdravljena,
skoraj prepričana sem, da gube niso nastale zaradi “preobilnega” ličenja.
Verjetno so bolj posledica nepravilne in grobe nege kože okrog oči. Tu je koža kar 7x tanjša kot drugje na obrazu in zato zahteva veliko bolj nežno “obdelavo”. Da bi z kakšnimi kremicami zdaj odpravila nastalo mlahavo kožo je malo verjetno, lahko pa od zdaj naprej kožo okrog oči drugače obravnavaš. Priporočam ti dnevno nego z kremami, ki so posebej za okrog oči. Mogoče bi lahko naredila tudi kakšno dodatno kuro in intenzivno negovala kožo okrog oči vsaj kakšnih 14 dni. (probaj Splendissima Lip&eye care serum). Tudi za čiščenje uporabi nežna čistila in nasploh čim man grobo obdeluj predel okrog oči. Dobro bi ti tudi dela kakšna posebna maska za okrog oči (mislim, da ima Clarins eno fino). Uporabljaj kvalitetna ličila, popij dovolj vode in mislim, da se bo koža okrog oči bistveno počasneje gubala kot se je do zdaj!
LP Jadranka
Forum je zaprt za komentiranje.