Grški otoki – kam???????????????
vem, da je bilo o grčiji že veliko napisanega, ampak vseeno bom hvaležna za kakšno informacijo. po vašem pisanju se mi zdi, da so fajn otoki Kos, Lesbos, Zakintos, Lefkas. kateri hoteli so fajn? se dobi tudi v last minute varianti kaj? ali je bolje it v apartma in hodit ven jest? samo po moji izkušnji je hrana po grških gostilnah blazno enolična in po mojem bi znorel če bi tiste tri menije jedli cel teden, s tem, da že tako nismo kakšni fani njihove kuhinje.
torej, kaj priporočate? smo pa družina z dvema majhnima otrokoma.
To je tako, ko da bi vprašala, kateri avto je najboljši – lepih grških otokov je ogromno! Predlagam, da si izposoditev Lonely Planet Greek Islands in poiščete zase najlepšega. Jaz lahko povem, da sta Lefkada in Zakintos krasna.
Glede enoličnosti hrane v grških gostilnah pa res ne vem, kje v Grčiji si jedla. Meni je grška hrana fantastična, zelo raznolika in ni šans, da bi mi šli v polpenzion in se prikrajšali za krasne večerje.
Verjetno bo najbolje, da greš v kako turistično agencijo in točno poveš, kaj bi rada!
Ne vem, kakšne izkušnje imaš, ampak po mojih ima zadnji pajzl na katerem od turističnih otokov večjo izbiro hrane, kot jo boš našla v celi Ljubljani…
Se strinjam, da je hrana v Grčiji zelo okusna. Jaz se vedno veselim večerij v različnih lokalčkih, zato tudi jaz v Grčiji nikoli ne bi vzela hotela s polpenzionom ali AI. Tudi lokali imajo ponudno prilagojeno za turistev v smislu, da če naročiš neko meso, je vedno zraven tudi priloga, porcije so ravno pravo in niti ne pride predrago.
Kar se tiče otokov, drži, da je Zakintos zelo lep, samo je pa npr. Laganas totalno žurersko mesto, vsak večer ga oblegajo pijani turisti, predvsem Angleži, zelo hrupno in po mojem neprimerno za družine z majhnimi otroki.
Mi redno hodimo v Grčijo, nikoli v hotel in absolutno nikoli polpenzion. Vedno najamemo apartma, zajtrk pripravim sama, zvečer pa uživamo v različnih tavernah saj oba z možem obožujeva Grško hrano, pa tudi otroški krožnik se povsod najde…
Otokov je ogromno in vsak je po svoje lep. Zakintos je precej zelen s čudovitimi odmaknjenimi plažami, Rodos je pol zgodovinski znamenitosti…
lp
Moj sodelavec je bil pred par leti na Rodosu v enem precej dobro rangiranem hotelu (mislim da so bile 4 zvezdice), ki pa je bil po ceni bolj ugoden kot Hrvaška. Ima pa 3 majhne otroke. Sobe so bile klimatizirane, pa za otroke igrišče pred hotelom, plaža blizu in vsa hrana v hotelu. Je zelo pohvalil.
Lep dan.
Tina
Napisal: mama2831
Datum: 08.05.2007 15:18
To je tako, ko da bi vprašala, kateri avto je najboljši – lepih grških otokov je ogromno
SE ABSOLUTNO STRINJAM. Zato meni niso všeč Jonski otoki,so preveč zeleni in spomnijajo na Dalmacijo (pa ne me narobe razumet – Dalmacija mi je zelo všeč, pačl Jonski otoki zame niso TIPIČNA Grčija). Zaljubljena sem pa v Kiklade, katerih se v petnajstih letih še nisem uspela naveličati. Res pa je tudi, da potujemo v lastni režiji, naše agencije pa največ ponujajo Jonske otoke, pa Rodos, Kos in mogoče še Lesbos. Potem se pa že konča.
Forum je zaprt za komentiranje.