Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice grški otok Zakintos

grški otok Zakintos

Ali je kdo že bil na tem otoku. Kako ste bili zadovoljni?

Ja to je bolj otok za žur!Velike plaža,kjer je folka ogromno,veliko angležev je bilo,če greš žurat je fajn,če pa hočeš bolj umirjeno je pa fajn Karpatos.

jaz sem bila 2 leti nazaj,…otoček je prijeten in zanimiv.Je bolj miren tako da je primeren za družine.Splača se it na izlet okoli otočkov in ogled znamenite potopljene-zasidrane ladje-res lepa plaža in ogled želv velikank.

L.P.

No, zdaj se pa odloči…

Mi smo bili nekaj let nazaj in je bilo čudovito,še posebaj za otroke . Plaža peščena tako da je primerna za družine z malimi otroci. Drugače v mestu je živahno in se veliko dogaja.

L.P.

Ja pol pa ne vem kje sem jest bla-mogoče na drugi strani otoka:))))

Jana1 je bila verjetno v Laganasu, ki se ga je res za izogibati, če si ne želiš zeeeeelo pestrega nočnega življenja. Mi smo si ga šli ogledat okoli 11ih dopoldne in na glavni ulici smo bili samo mi in čistilci. Kavo smo spili v družbi lastnika, ki je povedal, da vsako sezono zabeležijo ene par smrtnih žrtev med ponorelimi mladimi Britanci, ki večinoma žurajo tam.

Sicer pa je preostal otok zelo družinski, standardi so precej visoki (beri: otroška hrana vtrgovinah, otroški meniji, otroški stolčki v restavracijah, animacija za otroke v restavracijah – številne imajo mini igrišča ali vsaj tobogan, v eni so imeli celo klovna zvečer, pa otroški sedeži v rentacarih…), ker je glavnina turistov britanskih družin. Recimo takrat ko smo bili mi, smo v Sloveniji težko dobili tiste vijolične Pampers, Fit ali kako že – na Zakintosu so jih imeli v vsakem marketu.

Otok sam je čudovit. Priporočam najem avta in se malo popeljite po njem, kjer se zapelješ do morja, je kakšna čudovita plaža.

Če te zanima še kaj, povej. Lahko ti pošljem tudi kakšno fotko.

Sigurno boste uživali!

Mama2831 točno tam sem bila in dejansko je norija,zjutraj tudi kave ne moreš spit,ker ni še nič odprto,ker zaprejo šele zjutraj.Ulice so polne smeti in nikjer nobenega.Angležev je bilo pa kot jih tudi v Angliji ni!!!

Laganas – mesto prepitih angležev – ne priporočam – že ob osmih zvečer NORO
Tsilivi – krasna vasica – priporočam
Kalamaki beach, Mare bech, Banana beach……res lepe plaže

V glavnem vsa mesteca in vasice so zelo lepe, od Laganasa pa stran!

Na splošno nam je Zakinthos ostal v res zelo lepem spominu – ne bo vam žal.

Pojdite pa z Globtourjem, ki ima bolj umirjene destinacije za razliko od kakšne Palme, Ilirike..

ja tudi jaz sem bila v vasici Tsilivi,mirno in lepo,…šli smo pa z Globtourjem.
l.p.

Ja, tudi mi smo šli z Globtourjem, bivali v APP Bellussi beach….

Tsilivi… tudi mi letos malo gledamo to vasico. Odločili bi se za hotel Mediterranee. Poznate?
Bi bilo OK za družino z večjimi otroci (17 in 12 let)? Nočnega življenja ne potrebujemo, samo, da je zvečer živahno (za sprehode in kakšen sladoled).

Vsak komentar bo več kot dobrodošel! :)))))

Bili smo na Zakhinthosu z Globtourjem v apartmajih Bellusi beach v bližini Tsilvija. Zelo lepo, prijetna plaža in mirno okolje, za najstnike bi bilo verjetno malo dolgočasno. Je pa Tsilvi idealen kompromis med mirnimi počitnicami in živahnim življenjem (taverne, sprehodi in sladoled). Laganas s preostalim delom otoka nima skoraj nič skupnega, dejansko pa je na tem otoku za vsakega nekaj.

Hotel Mediteranee sem videl, deluje lepo urejen z simpatičnim bazenom in na lepi lokaciji, čeprav ob cesti. Spomnim se le, da je bil dostop do plaže nekoliko nesimpatičen, saj je bilo potrebno nekaj 100 merov do glavne plaže prehoditi kar po centru Tsilvija. Verjetno pa je kakšna plaža tudi tik ob hotelu.

Lepe počitnice vsem, ki boste letovali na Zakhinthosu – nam ni žal.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close