Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika grški jogurt

grški jogurt

Mi smo to sladico spoznali letos na dopustu. Smo potem kupovali tiste kilske lonce, tudi med smo morali kupit in potem smo se vsak dan za zajtrk mastili z njim. Še dobro, da smo našli priročno pakiranje medu, da nismo imeli vse limasto po avtu. :-))
In smo se tudi sami ubadali s tem, kako pri nas do grškega jogurta. Naši se res skrijejo pred tistimi, ki so tako lepo polni in kremasti (tistih 10% maščobe mora imeti prste vmes).
Zaenkrat zmešamo en velik navaden jogurt (iz lončka, ne iz tetrapaka) in vanj vmešamo eno malo kislo smetano. Ni čisto isti, čeprav tudi tega ne ostane prav nič – ga imamo vsi štirje strašno radi.
Hvala za informacijo tistim, ki ste napisali, kje se pri nas kupi grški jogurt. Ob prvem nakupu grem na lov. :-))

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

čao, jaz sem ga že kupila v leclercu, bil je pod “nizko ceno” (čeprav še vedno drag..), ampak takooo doober!njam:)
priporočam!

Ravnokar sem se vrnila iz Leclerca z enim “pakeljcem” jogurtov. Timijanov med sem prinesla z dopusta, zdaj pa žlico v roke in akcija.
Ja 10% maščobe naredi svoje, čeprav je tudi ta z 2 ali pa celo 0% bolj gost in kremast kot naši 3,2%. Res so dragi, ampak včasih se pa moramo malo razvajat, a ne.

Ne vem zakaj se vsem zdi ta grški jogurt tako drag. Če bi pogledale koliko stane kakšen drug jogurt in to preračunale na kilogram, bi ugotovile, da cena sploh ni huda!
Ste pa tudi mene “sprovocirale” da sem ga kupila. Do sedaj ga še nisem jedla in moram reči da je takoooo dober 🙂 Sem namočila vanj mislije in sem imela dones tako dober zajtrk :-))

Ne vem no, Pikica. Lonček 1,5 dcl navadnega jogurta je maksimalno 100 sit, v glavnem pa nekje 70-80. Ista količina grškega je pa 350 sit. Saj ni kaj preračunavat a ne ?

Že res, ampak grški jogurt ni navadni jogurt. Če pa vzameš v roke katerikoli drug jogurt je takoj čez 100 SIT.

Ok, naj bo po tvoje. Nima veze cena, saj me nihče ne sili, da se bašem z njim, a ne. Ampak je pa nesramno dober! Danes sem pa tudi v Intersparu “srečala” te v kilogramski embalaži. Kolikor se poznam, bi šel a dveh dneh, zato ga rajši nisem kupila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close