Grozi mi, da bo povedal, da imam otroka
Odletiš, 04.09.2023 ob 23:38
Grozi mi, 03.09.2023 ob 19:49
Odletiš, 03.09.2023 ob 17:29
Grozi mi, 03.09.2023 ob 16:52
Odletiš, 03.09.2023 ob 16:22
Da imam jaz žensko in izvem, da mi.kaj takega prikriva, odleti iz mojega življenja v tistem hipu. Pa ne zato, ker je kot mlada smrklja zajebala, bog pomagi, se zgodi, ampak zato, ker o taki stvari molči. Sicer pa, če mu ne boš povedala sama, bo izvedel od drugih, če pa imata namen imeti nekoč otroke, bo med tvojo nosečnostjo in ob porodu izvedel, da to ni prvič. V materinski knjižici ti bo pisalo vse o prejšnji nosečnosti in porodu, na kakem pregledu ali pri porodu bo tudi prej ali slej kdo od osebja omenil prejšnjo izkušnjo. Povej mu sama, dokler imaš še čas.
Ne nameravam imet otrok. Tako, da na tak nacin mayerinska knjizica in to, se ne bo izvedlo. V mladosyi ke tudi mama pritiskala name ker je bila proti splavu in je govorila zelo grde stvari o zenskah ki so imele splav.
Ker me mama ni nikoli kaj marala sem vedno imela neko zeljo da bi ji ugajala, da se ji dokazem in da bi bila name ponosna.
Danes ce bi ze zanosla. Da pac tabletke ne bi bile 100% bi brez slabe vesti naredila splav. Sej sedanji partner si tak otrok sploh ne zeli. Jih tudi nima z prejsnih vez. Im tudi ve da si tudi jaz ne zelim otrok tako da 🙂
Ok, ta možnost je torej izvzeta. Ampak še vedno je možnost, da tvoj za to izve. Sploh ker imajo očitno nekateri interes, da mu povejo. Tudi zato je bolje, da poveš sama. Čez tvojo mamo pa prav nič ne govori. Si ti dosti slabša mati kot je ona.
Lahko govorim cez njo kolikor zelim. Me je tepla brez razloga, kricala name in svasta. Raje bi vedla da bi me zapustila kot imela tako mater.
Pa daj. Govori. Ti še vedno nisi nič boljša. Tako njeno kot tvoje dejanje je zaničevanja vredno. Nobeno ni boljše ali slabše od drugega, zato se nikar ne imej za boljšo osebo ali mamo od nje.
upam, da se boš tudi dediščini po materi odrekla, glede na to, koliko pljuvaš po njej.
Grozi mi, 03.09.2023 ob 15:48
Pri 16ih letih sem rodila. Hcer sem imela 3 leta. Potem pa je sla zivet k ocetu ker je nisem vec zelala imeti. Bila sem jezna, ker sem zamujala zivljenje. Z fantom sva se razsla 7 mesecov po tistem, ko se je hci rodila.
Srednje sole nisem dokoncala takrat. Mati mi je tudi zabicala, da moram zaceti delati, ker mi ona me bo otroka vzdrzevala.
Priznam, da otroka nisem kaj marala zato je tudi nisem zelela videt, ko je sla zivet k ocetu (ceprav so bolj za otroka skrbeli njegovi starsi kot pa on).
On je normalno zivel zivljenje kot da se nic ni zgodilo. Jaz pa sem dejansko morala delat vse za otroka. Previjat, kopat, hranit, se z njim ukvarjat. Nisem mela prostega casa. On? Prisel je na obisk, se kaj poigral z otrokom in to je bilo to.
Eno leto po porodu sem tudi zacela delati. Najprej sem delala kot cistilka. Vsega sem imela dovolj. 3 leta kasneje sem sla zivet k teti. Je samska zenska, ki zivi v hisi. In me je takoj sprijela.
Dovolila mi je da zivim brez najemnine, saj je tudi hisa bila njena. Placala sem za stroske in hrano. Zato sem se tudi odlocila, da se bom do konca izsolala med delom. In sem se res. Danes imam koncano peto stopnjo izobrazbe. Delam v pisarni kot administrator.
Nimam facebooka in podobnih socialnih omrezij. Se mi je vedno zdelo, da je bolje tako. Pa, da preidem k bistvu. Ker me mama ni nikoli kaj marala je tudi ne obiscem pogosto.
V enajstih letih odkar sem odsla sem jo morda obiskala 5 ali 6 krat. Pred kratkim pa je imela eno operacijo in sem jo sla obiskat. Nisem vedla, da bo tudi oce mojega otroka tam in moj otrok. Prisla je obiskat babico v bolnico.
No, ker pa je od mame izvedel, da imam moskega z katerim zivim (sedaj ziviva skupaj, ne zivim vec pri teti) je rekel, da bo se potrudil izvedeti kdo je on, saj mu bo povedal, da sem zapustila otroka.
Mami sem ppvedala, da mojega starega zivljenja vec ni. Ko sem odsla se je zame zacelo novo zivljenje. Bivsi in ta otrok zame ne obstajajo vec.
Imam sreco, da zivim skoraj 3 ure stran od mesta kjer sem zivela. Nihce ne ve za mojo preteklost. Mami nikoli nisem govorila kje delam, kdo so moji prijatelji itd. Nisem se srecala nobenih starih znancev. Vendar me vseeno malo skrbi kaj pa ce se le kdo z kom pozna in bo moj partner kaj izvedel.
Kot sem rekla, nimam socialnih omrezij. Pa tudi moj partner (ki je 15 let starejsi od me) ne uporablja fbja kaj dosti in ima vse na privat nastavljeno. Ima samo kaksnih 60 prijateljev na fbju. Mama in oce mojega otroka tudi ne vesta njegovega imena.
Ampak malo razmisljam ce bi raje jaz priznala, da ne bi kdaj izvedel novice od koga drugega ali je bolje, da me nic ne skrbi.
Moja teta se nikoli ni razumela z mojo mamo zato vem, da ona nikoli ne bi dajela taksnih podatkkov kot kjer delam, kdo je moj fant… je pa to moja teta po ocetovi strani (oceta sem zgubila, ko sem bila stara 12). Tako, ds je ona edina sorodnica s kstero se imam stike.
Je pa res noro, da mi nekaj grozi kak bodo vsi zvedeli za mojo preteklost. Seveda prezivnino moram placevat ampak noben ne ve za to.
Razmisljam, da moje mame slloh me bi vec obiskala. Ko jebe naso majhno vasico in ljudi v njej.
Sej puncka je luskana samo me ne zanima nic o njej. Ne cutim kpt da sem njena mama in tega nikoli nisem cutila. Cutila sem samo breme. Ne zelim nikoli stikov z njo. In zato se tudi tisti kreten zeli mascevat.
In zakaj ne sme vedati resnice?
me zanima282, 03.09.2023 ob 16:06
@Grozi mi in @Tomaž Gorec
Toliko poštena bosta, da od teh svojih zamolčanih in zavrženih otrok ne bosta odvisna, ko bosta kje v kakšnem domu? Oziroma kaj sta naredila v tej smeri glede na to, da se za plačilo oskrbe avtomatično obesijo na otroke?
otrok lahko dokaže, da ni imel stikov z materjo in se nič ne obesijo avtomatično, te najprej povprašajo, ker če sam nimaš za preživetje, ti ne morejo vzet, niti te v to prisilit
Te razumem. Nisi prva, ki je to nardila, pa verjetno tud ne zadnja. Imam sošolko, ki je to nardila.
Svojemu partnerju pa le povej
Ne oziraj se na druge, ker ne morejo tega razumet. Jaz bi tud raje vedla, da bi me mati kje pustila, kot pa to kar sem dala skozi otroštvo, od kričanja do tepeža za vsako malenkost in to od obeh. Nikol poznala starševske ljubezni. Še tolk predrzna sta bila, da sta roko dvignila tud nad vnuka, no tu se je končalo vse in smo zaklučli.
Partnerju povej in živi svoje življenje
Mati103, 04.09.2023 ob 22:01
Mislim da je čas da prekineš cikel svoje družinske karme. Ne nepotrebuješ bit mama, in ne ne rabiš govorit da jo imaš rada. A predvidevam da nekje v tebi bije srce. Ko bo nekoliko večja se z njo dobi, povej ji da si bila, ko si jo imela sama še otrok. Da si tako začutila, da pač mora na svet a, da se tvoj materinski čut ni nikoli prebudil. Da ji ne želiš slabega, da želiš da je ljubljena kamor bo prišla in da se nate lahko obrne, ne kot na mamo ampak kot ženska na žensko. Da ti je bilo veliko hudega storjeno in da si nisi želela zanjo enake zgodbe, da si pač skrb zanjo prepustila bolj sposobnim in ljubečim ljudem. Da pa ji želiš dobro.
Odgovorna si predvsem tudi zato ker finančno skrbiš zanjo in za to, kapo dol. Hkrati se vidi, da v resnici doživljaš stisko ker te lovi tvoja preteklost ko si si končno postavila življenje v red. In na tvojem mestu bi partnerju zadevo povedala. Mirno se z njim vsedeš dol in mu razložiš da je imelo tvoje najstniško življenje en velik spodrsljaj, da si takrat želela naredit pravo stvar, in kasneje ugotovila da ti materinstvo ni v krvi. Da si želela stvar popravit in jo še danes pelješ tako kot jo. Da pa je zgodba zaključena in nekako ne želiš da bi bilo kakorkoli drugače. Da boš razumela če potrebuje čas da stvar pri sebi razdela. Da ga imaš rada.
Iskreno ti želim da se zaceliš. Da se s sabo pomiriš in se poskusiš znebit negative ki te obkroža. V tvojem pisanju se čuti, da si ves čas na robu in tvoja odrezavost je samo način s katerim operiraš skozi rane. To da si si obrnila življenje za 180° po takem otroštvu je spoštovanja vredno zdaj pa še stoj za tem in mirno zapluj. Vse je in bo ok. Nisi edina, nisi sama, če se čutiš obsojano to samo pomeni da sama sebe obsojaš,in to je tisto kar moraš predelat. Pošiljam moč za vse izzive. ??
Končno primeren tekst.
Bolano, da se male šmrklje tkole natepavajo pa ne nosijo posledic… Bolanooo.
Avtorica objave direkt za na psihiatrijo si, za zaprt oddelek. Glede na to da si sposobna tko grdo govorit o svoji nedolzni hcerki, ki ti ni nardila dobesedno nic – je samo posledica tvojih otrocjih, neodgovornih dejanj.
Srce mi joce zanjo…
Grozi mi, 03.09.2023 ob 16:55
Anonimno 1825, 03.09.2023 ob 16:14
Kako se lahko, kot mama odpoveš svojemu bitju. Razumem da si bila mlada…. Ampak sedaj. Si se kdaj vprašala, kako punčka sprašuje po tebi, kako pogreša MAMO… Tega enostavno ne morem razumeti. Ko boš starejša, ti bo resnično žal. Takrat se no obrnilo. Želela boš stik. Ona te tudi pogledala ne bo. Takrat boš občutila to bolečino, ki jo občuti sedaj ona. Nikogar ne obsojamo, vendar, to ni človeško. Vsaka žival poskrbi za svoje mladiče, dokler ne odrastejo. Pa da jo še zatajiš.
Zal mi je edino, da nisem naredila splava. To mi je edina stvar, ki jo obzaljujem.
Kako hudo mi je to brati, pa ne zate. Ti, avtorica, si v zvezi s svojim vprašanjem moralno ne zaslužiš nikakršnega nasveta. Obnašaš se kruto, egoistično in nezrelo do svoje hčerke. Odrekaš ji eno najpomembnejših vezi v življenju, zanikaš jo in zanemarjaš. Več kot očitno si bila sama zelo ranjena v mladosti in zato zdaj raniš druge. Če zmoreš kaj samorefleksije, se zamisli, kaj počneš, da si ta danes odrasla in zdaj zmožna narediti drugače. Najdi pot, da presekaš to krivico, ki si jo prenesla na hči in ji bodi mama. Pozdravi se, ker si bolna.
Upam da izve. Zakaj? Ker imaš očitno težave v glavi. Normalna ženska, tudi če bi otroka dala očetu zaradi obremenitve pri teh letih bi želela stik, se pozdravila psihično in cilj boji bil, da bo en dan lahko hčerki mama kot je treba. Ti si zdaj našla enega dedija, imaš zapuščeno hčerko, starši nimajo stika s tabo ampak z očetom otroka in otrokom itd… tvoje življenje je zmešnjava in ti rabiš psihiatra.
To, da imaš otroka, se bo izvedelo na tvoji zapuščinski razpravi. Če boš imela otroke s sedanjim partnerjem, bo to velik šok in izdaja za vse.
Prepozno je zvoniti po toči, ampak, zakaj nisi splavila, nisi stara generacija, ni normalno rodit pri 16. Zakaj ga nisi dala v posvojitev?
Ko bo sedanji partner izvedel iz druge roke, da imaš otroka, te bo zapustil. Dlje časa, kot boš skrivala, huje bo.
Probaj vprašat na CSD, kako se znebiš roditeljskih pravic, da gre otrok v posvojitev, morda ima bivši novo partnerko in bi ga ta bila pripravljena posvojiti.
Glede čustev pa, očitno imaš travmo in jih tlačiš vase, poskusi s kako psihoterapijo.
Z mamo ne rabiš imeti stikov.
Lahko mu počasi poveš, da si presekala življenje in nekatere stvari izklopila…da se nidi pripravljena odpreti te rane.
Punca 16 let…saj nisi bila sama kriva in breme je padlo samo nate ( delo, skrb…
) verjetno je tudi malo poporodne depresije bilo…
Pomoči od mame pa bore malo, verjetno več očitkov, kot podpore.
V tistem stanju si naredila kar je bilo zate in za hči najbolje… lahko bi se končalo slabše.
Lepo da si se pobrala, končala šolo…
Ostalo, pa mu povej, ko boš sigurna, da je to moški vreden zaupanja.
Tukaj gre samo za maščevanje in nič drugega to da bo povedal vašemu partnerju je najbolj podlo od njega in ni se morav več ukvarjati z svojo hčerko ne samo priti pogledat malo poigrati z njo kakšen oče pa je potem to on vas ni nič vreden potem glede odnosa z materjo tudi ona ni lepo ravnala z vami ko si bila mama zelo mlada ko si bila še skoraj otrok bi morala z mamine strani dobiti podporo te pa ni bilo od nje ko bi jo najbolj potrebovala pa je ni bilo v bistvu je tako da nisi imela podpore z strani mame ko bi jo najbolj potrebovala pa je ni bilo pa še to tvoj otrok sploh ni biv načrtovan da bi imela tako mlada otroka praktično nisi imela od otroštva nič mela nisi mogla končati šole si mogla iti delat da si lahko živela otroka ko bi ti lahko pomagala tvoja mama pa ti ni tu je pokazala svoj pravi obraz kakšna ja do tebe praktično te tudi ona ni marala te je sovražila to k je na tebi pustilo zalo močan pečat to je bila zelo velika odgovornost da si otroka obdržala skrbela za njega 3.leta sama brez njega kakšen oče pa potem je on nimam besed kako bi se izrazila kakšen je normalno da si potem otroka sovrazila otroka ki pa ni biv nič kriv to je da sovrazis svojo hčerko zato ker nisi mela od tega nič samo breme nisi mogla končati šole si mogla iti delat da si jo lahko skrbela zanjo ko bi ti lahko pomagala mama pa ti ni pomagala tukaj je pokazala kako te je imela rada ona te je v bistvu sovražila ni te marala kakšna mama pa je ona potem pa še to svojemu partnerju pa le povej da si imela hčerko da si bila zelo mlada ko si jo imela če te ima on res rad bo to razumev bolje da izve od tebe kot pa od drugega z hčerko pa le navezi stik ji povej da jo imaš zelo rada da bi rada da bi bile več skupaj kot ste bile do sedaj mislim da te ona zelo pogreša bi bilo zelo lepo da se srečata tvoja hčerka saj si ji dejansko mama njej le pogumno naprej kar je bilo pozabiti pa le navezi stik z njo bo zelo vesela ko se boste srečale obe ❤️
Forum je zaprt za komentiranje.