Grozi mi, da bo povedal, da imam otroka
Razlicni smo, 03.09.2023 ob 18:20
Meni je odgovor od Goreca najbolj blizu in pošten. Sploh glede na tvoje nadajne odgovore. Ni ti bilo lahko. Težke razmere v prvotni družini, ni bilo podpore, odpovedala si se.mnogocemu in tudi ni čudno, da te materinstvo več ne zanima. In plačuješ preživnino, za katero se mnogi “ponosni starsi” prepirajo po sodiščih Vse dobro ti želim in ne zaslužiš si takega obsojanja, kot je zgoraj.
Glede partnerja ne upam reči, jaz mu o tem ne bi razlagala. To je za tabo, je preteklo življenje. Sploh ker ne načrtujeta družine, v tem primeru bi bilo drugače. Mogoče bi mu v skrajnem primeru napisala in deponirala dolgo pismo in če bi kdaj želela da prebere, bi mu ga dala takrat. In prav tako hčeri, bi napisala, a naj dobi sele, ko bo odrasla in že zrela oseba.
In pomislite vsi, ki jo obsojate, stisko mladega dekleta in veliko si naredila, da si se postavila in hkrati vsaj finančno skrbiš za deklico. Kdor je brez greha naj prvi vrze kamen vanjo.
To pa je odgovor od samega Tomaza, pač samopromocija
Odletiš, 03.09.2023 ob 17:29
Grozi mi, 03.09.2023 ob 16:52
Odletiš, 03.09.2023 ob 16:22
Da imam jaz žensko in izvem, da mi.kaj takega prikriva, odleti iz mojega življenja v tistem hipu. Pa ne zato, ker je kot mlada smrklja zajebala, bog pomagi, se zgodi, ampak zato, ker o taki stvari molči. Sicer pa, če mu ne boš povedala sama, bo izvedel od drugih, če pa imata namen imeti nekoč otroke, bo med tvojo nosečnostjo in ob porodu izvedel, da to ni prvič. V materinski knjižici ti bo pisalo vse o prejšnji nosečnosti in porodu, na kakem pregledu ali pri porodu bo tudi prej ali slej kdo od osebja omenil prejšnjo izkušnjo. Povej mu sama, dokler imaš še čas.
Ne nameravam imet otrok. Tako, da na tak nacin mayerinska knjizica in to, se ne bo izvedlo. V mladosyi ke tudi mama pritiskala name ker je bila proti splavu in je govorila zelo grde stvari o zenskah ki so imele splav.
Ker me mama ni nikoli kaj marala sem vedno imela neko zeljo da bi ji ugajala, da se ji dokazem in da bi bila name ponosna.
Danes ce bi ze zanosla. Da pac tabletke ne bi bile 100% bi brez slabe vesti naredila splav. Sej sedanji partner si tak otrok sploh ne zeli. Jih tudi nima z prejsnih vez. Im tudi ve da si tudi jaz ne zelim otrok tako da 🙂
Ok, ta možnost je torej izvzeta. Ampak še vedno je možnost, da tvoj za to izve. Sploh ker imajo očitno nekateri interes, da mu povejo. Tudi zato je bolje, da poveš sama. Čez tvojo mamo pa prav nič ne govori. Si ti dosti slabša mati kot je ona.
Lahko govorim cez njo kolikor zelim. Me je tepla brez razloga, kricala name in svasta. Raje bi vedla da bi me zapustila kot imela tako mater.
samo res, 03.09.2023 ob 17:56
Ah ne oziraj se na druge, 03.09.2023 ob 16:33
Grozi mi, 03.09.2023 ob 15:48
Pri 16ih letih sem rodila. Hcer sem imela 3 leta. Potem pa je sla zivet k ocetu ker je nisem vec zelala imeti. Bila sem jezna, ker sem zamujala zivljenje. Z fantom sva se razsla 7 mesecov po tistem, ko se je hci rodila.
Srednje sole nisem dokoncala takrat. Mati mi je tudi zabicala, da moram zaceti delati, ker mi ona me bo otroka vzdrzevala.
Priznam, da otroka nisem kaj marala zato je tudi nisem zelela videt, ko je sla zivet k ocetu (ceprav so bolj za otroka skrbeli njegovi starsi kot pa on).
On je normalno zivel zivljenje kot da se nic ni zgodilo. Jaz pa sem dejansko morala delat vse za otroka. Previjat, kopat, hranit, se z njim ukvarjat. Nisem mela prostega casa. On? Prisel je na obisk, se kaj poigral z otrokom in to je bilo to.
Eno leto po porodu sem tudi zacela delati. Najprej sem delala kot cistilka. Vsega sem imela dovolj. 3 leta kasneje sem sla zivet k teti. Je samska zenska, ki zivi v hisi. In me je takoj sprijela.
Dovolila mi je da zivim brez najemnine, saj je tudi hisa bila njena. Placala sem za stroske in hrano. Zato sem se tudi odlocila, da se bom do konca izsolala med delom. In sem se res. Danes imam koncano peto stopnjo izobrazbe. Delam v pisarni kot administrator.
Nimam facebooka in podobnih socialnih omrezij. Se mi je vedno zdelo, da je bolje tako. Pa, da preidem k bistvu. Ker me mama ni nikoli kaj marala je tudi ne obiscem pogosto.
V enajstih letih odkar sem odsla sem jo morda obiskala 5 ali 6 krat. Pred kratkim pa je imela eno operacijo in sem jo sla obiskat. Nisem vedla, da bo tudi oce mojega otroka tam in moj otrok. Prisla je obiskat babico v bolnico.
No, ker pa je od mame izvedel, da imam moskega z katerim zivim (sedaj ziviva skupaj, ne zivim vec pri teti) je rekel, da bo se potrudil izvedeti kdo je on, saj mu bo povedal, da sem zapustila otroka.
Mami sem ppvedala, da mojega starega zivljenja vec ni. Ko sem odsla se je zame zacelo novo zivljenje. Bivsi in ta otrok zame ne obstajajo vec.
Imam sreco, da zivim skoraj 3 ure stran od mesta kjer sem zivela. Nihce ne ve za mojo preteklost. Mami nikoli nisem govorila kje delam, kdo so moji prijatelji itd. Nisem se srecala nobenih starih znancev. Vendar me vseeno malo skrbi kaj pa ce se le kdo z kom pozna in bo moj partner kaj izvedel.
Kot sem rekla, nimam socialnih omrezij. Pa tudi moj partner (ki je 15 let starejsi od me) ne uporablja fbja kaj dosti in ima vse na privat nastavljeno. Ima samo kaksnih 60 prijateljev na fbju. Mama in oce mojega otroka tudi ne vesta njegovega imena.
Ampak malo razmisljam ce bi raje jaz priznala, da ne bi kdaj izvedel novice od koga drugega ali je bolje, da me nic ne skrbi.
Moja teta se nikoli ni razumela z mojo mamo zato vem, da ona nikoli ne bi dajela taksnih podatkkov kot kjer delam, kdo je moj fant… je pa to moja teta po ocetovi strani (oceta sem zgubila, ko sem bila stara 12). Tako, ds je ona edina sorodnica s kstero se imam stike.
Je pa res noro, da mi nekaj grozi kak bodo vsi zvedeli za mojo preteklost. Seveda prezivnino moram placevat ampak noben ne ve za to.
Razmisljam, da moje mame slloh me bi vec obiskala. Ko jebe naso majhno vasico in ljudi v njej.
Sej puncka je luskana samo me ne zanima nic o njej. Ne cutim kpt da sem njena mama in tega nikoli nisem cutila. Cutila sem samo breme. Ne zelim nikoli stikov z njo. In zato se tudi tisti kreten zeli mascevat.
Tisti punčki povej, da si njena mama in da jo imaš rada. To je veliko, ker to si otrok najbolj želi slišati. Postavi se v kožo hčerke, da si ti ta hčerka. Ne nadaljuj tradicije slabega odnosa mama – hči, ker tvoja hčerka nima nič s tem, važen je predvsem vajin odnos. Saj veš travme iz otroštva se težko pozabijo.
Ja tako res. Še hčerki laži. Le zakaj ne. Le zakaj ne bi otroku, ki ga nisi videla par let šla govorit kako ga imaš rada, v resnici ti pa dol visi zanj. To jo zihr ne bo še olj zjebalo kot jo je že. To je rešitev ja.
Fak ta forum je dobesedno zbirališče norcev. Tako ruknjenih v glavo da vam živ bog ne more pomagat. Sociopati totalni. Res čudno da je toliko otrok zjebbanih. Geni, potem pa še odraščajo s takimi mentalno prikrajšanimi sociopati.
Res je bedno, da bi nekomu lagal.
Recimo “ja rada te imam” pol pa nimas nikol vec z tem clovekom stikov, ker jih ne zelis. Se mi zdi da z tem se nekoga bol zjebes.
Ce ze boljse da poves: nisem bila sposobna bit mama, namesto da bi te sovrazla (kot me je sovrazla moja mama), te tepla brez razloga, te psihocno zlorabljala -se se danes v zivo spomnim da kot mala deklica nisem rada nosila kape in kaj je nardila moja ljuba mama? Stopla ke na cesto in kricala SE BO MAMICA POD AVTO VRGLA PA UMRLA in ko je avto prisel malo blizje ke stopila nazaj na plocnik… in spet enako ce nisem hotela dat gor kape. Pa sem po moje bila nekje 3 al 4 leta.
Ta otrok mi je vzel veselje do zivljenja in ja sem bila zelo jezna ves cas – nisem pa je tepla ali se drla. In vedno sem bolj in bolj sovrazla tega otroka se predvsem ker se nisem odlocila prav in prav bi bilo da bi naredila splav. In raje sem sla. Tako. Ni kriva ona smo mi krivi da smo jo na sveg spravli, itak. Sam pol kaj bomo lagali ja rada te mam ful in to ti povem zdaj potem pa upam da te do konca zivljenja vec ne vidim.
Pol se sprasujes joj ta mama me ima rada samo nic me ne obisce?
Boljse da ves in prebolis pa je.
Oboje je slaba sitiacija sam lagat da imas nekoga rad je pa se slabsa situacija za obe.
Kot v telenoveli…
Stari grehi imajo dooolge sence.
Imaš se za žrtev, lastne mame, pri 16. izvajaš nezaščiten seks, namesto, da bi se čimprej opolnomočila, naredila šolo, se izobrazila, in tako dalje…..neee, seveda je lažje “udri brigu na veselje”, jaz sem uboga, zafurana od mame, reva, bom seksala, bom pila, bom žurala., kaj mi pa kdo more….. in te briga za posledice..-rezultat, …to ne moreš sprocesirat- praviš- ona ni moja…
Pezdetka in slabička.
Enako kot otroci alkoholikov, drogerašov ali zafuranih od staršev imaš vedno dve poti- ali se postaviš na lastne noge, brez jamranja in cviljenja kako si revica ali pustiš, da potoneš . Zelo velikim je uspelo. Sama presodi o sebi.
Laž ima kratke noge.
me zanima282
03.09.2023 ob 16:06
@Grozi mi in @Tomaž Gorec
Toliko poštena bosta, da od teh svojih zamolčanih in zavrženih otrok ne bosta odvisna, ko bosta kje v kakšnem domu? Oziroma kaj sta naredila v tej smeri glede na to, da se za plačilo oskrbe avtomatično obesijo na otroke?
me zanima748, 04.09.2023 ob 09:32
me zanima282
03.09.2023 ob 16:06
Toliko poštena bosta, da od teh svojih zamolčanih in zavrženih otrok ne bosta odvisna, ko bosta kje v kakšnem domu? Oziroma kaj sta naredila v tej smeri glede na to, da se za plačilo oskrbe avtomatično obesijo na otroke?
glede na to, da ne izvaja starševske skrbi in nima nobenih stikov, ne plačuje preživnine, potem ona na stara leta ne bo odgovornost svoje hčere. Če novi partner noče otrok, potem se res ne bo sekiral zaradi tega tvojega zapuščenega otroka, tako da mu lahko poveš ali pa ne. Niti slučajno pa nima bivši nobenih argumentov za grožnje. Kjer ni, še vojska ne vzame. Če ne moreš biti mama, je bolje, da nisi, kot pa da bi zlorabljala svojega otroka kot to mnogi počnejo.
Ker je tudi vprasanje bedno. Imam dobro sluzbo, prihranke. Noben ne rabi skrbet za moje finance. Pa tudi mnogi ne grejo v dom. Prej umrejo doma.
Mnogi umrejo preden postanejo nepokretni in dementni. Prababica, babica… so vse zivele preko 80 let na primer so imele zdravstvene tezave seveda a nobena ni koncala v domu. Tud jaz ne razmisljam kak bom koncala tam.
In ce bi koncala tam noben ne bo nic zame rabil placevat.
Zdaj imam dopust imam denar za uzivanje in imam privarcevan denar, ki ga varcujem za kasneje. Itak da mi ostame se vec kot ce bi zivela sama. Ker si tudi z partnerjem vse deliva na pol.
Evo odgovor na bedno vprasanje ki si ga tako mocno zelis.
Ce ze pol bo ta otrok klican da podeduje kaj od mene. Nisem noben bogatas ampak prihtani se veliko ce se le zna in zeli.
O tem pa da bom ma stara leta uzivala pa sem razmisljala tako da noben ne bo nic dedoval po meni. Vse sem si ustvala sama. Pika konec.
Grozi mi, 04.09.2023 ob 10:16
Ker je tudi vprasanje bedno. Imam dobro sluzbo, prihranke. Noben ne rabi skrbet za moje finance. Pa tudi mnogi ne grejo v dom. Prej umrejo doma.
Mnogi umrejo preden postanejo nepokretni in dementni. Prababica, babica… so vse zivele preko 80 let na primer so imele zdravstvene tezave seveda a nobena ni koncala v domu. Tud jaz ne razmisljam kak bom koncala tam.
In ce bi koncala tam noben ne bo nic zame rabil placevat.
Zdaj imam dopust imam denar za uzivanje in imam privarcevan denar, ki ga varcujem za kasneje. Itak da mi ostame se vec kot ce bi zivela sama. Ker si tudi z partnerjem vse deliva na pol.
Evo odgovor na bedno vprasanje ki si ga tako mocno zelis.
Ce ze pol bo ta otrok klican da podeduje kaj od mene. Nisem noben bogatas ampak prihtani se veliko ce se le zna in zeli.
O tem pa da bom ma stara leta uzivala pa sem razmisljala tako da noben ne bo nic dedoval po meni. Vse sem si ustvala sama. Pika konec.
mijav mijav, 04.09.2023 ob 10:00
glede na to, da ne izvaja starševske skrbi in nima nobenih stikov, ne plačuje preživnine, potem ona na stara leta ne bo odgovornost svoje hčere. Če novi partner noče otrok, potem se res ne bo sekiral zaradi tega tvojega zapuščenega otroka, tako da mu lahko poveš ali pa ne. Niti slučajno pa nima bivši nobenih argumentov za grožnje. Kjer ni, še vojska ne vzame. Če ne moreš biti mama, je bolje, da nisi, kot pa da bi zlorabljala svojega otroka kot to mnogi počnejo.
SEm pa ze napisala da PLACUJEM prezivnino samo brat je treba znat
Halo itak da MORAS placevat ce ne te tozijo.
Tudi ce reces da se odpoves otroku MORAS PLACEVAT.
me zanima282, 03.09.2023 ob 16:06
Jaz si bom svoj dom plačeval sam. Oziroma niti nimam namena, da bi bil v domu,..
Ka je s tabo?, 03.09.2023 ob 18:46
To pa je odgovor od samega Tomaza, pač samopromocija
Obstaja veliko bolj enostavna in učinkovita samopromocija, kot je pisanje komentarjev tukaj na forumu! Očitno pojma nimate o samopromociji!
Na forum grem vsake toliko časa malo za sprostitev,.. in odgovarjam na teme, ki me zanimajo.
Mi pa čisto dol visi, če vi mislite, da to delam za samopromocijo!
Kako žalostno zgodba.
Razumem, da si zanosila. Mimigrede za zaščito sta odgovorna oba, ne samo ženske.
Razumem da te je mama prisilila da rodiš. Razumem da nisi zmogla vsega skupaj brez podpore družine. Ne samo da ti niso pomagali, še polena so ri metali pod noge.Rszumem da si otroka nisi želela in ga nisi marala. Zakaj je nisi dala v posvojitev? Zakaj se nisi odpovedala starševskim pravicam če nisi niti 1 letno sposobna obiskat punco?
Zdaj je kar je. Imam pa še eno vprašanje zate: zakaj partnerju nisi povedala za otroka takrat ko sta se pogovarjala o otrocih? Mu ne zaupaš?
Povej mu čimprej, bolje da od tebe zve tvojo različico kot od popolnega neznanca, ki te očitno sovraži, njegovo različico.
Vsi ste tako brihtni in s kakšno lahkoto obsojate! Mogoče je pa otroku naredila uslugo – kaj je hujšega kot živeti z mamo, ki te na mara…
Avtorica, pusti preteklost preteklosti, sploh, če se tvoja čustva do otroka niso spremenila. Pusti jo in se ne vmešavaj, sploh, če ima neko urejeno življenje z očetom. Če pa misliš, da ji zmoreš dati en pristen objem in ji povedati, da jo imaš rada, potem naredi to. Ne vem pa, kakšne posledice bi to imelo za otroka, ali ne bi s tem povzročila samo še več gorja…
Če ti je res do tega novega partnerja, mu povej kako in kaj, mogoče bo razumel. Če ne bo, bolje, da nimaš takega ob sebi.
Za vse ostale hinavce komentatorske pa samo toliko: če bi bilo v tej temi govora o splavu, bi vas polovica navijala za to, da otroka rodi in da v posvojitev. V njenem primeru bi bilo pa bolje, da bi takrat naredila splav… Se kdaj vprašate, s kakšnimi travmami živijo otroci, ki se jim matere po rojstvu odrečejo?! Ali to, ali pa živijo v laži…
Anonimno 2964, 03.09.2023 ob 16:03
Slovnica, sedi nezadostno.
Mama in oče mojega otroka? Wtf?
Sploh pa da mama zapusti otroka in ga noče videt več, je grozljivo.
Da se gres spolnega odnosa brez zascite pri 16ih je res butasto, šutasto…če ni spet provokacija ta post…potem so med nami res sami šutasti ljudje…
nisi nikoli prebrala koliko zensk po porodu umori lastnega otroka? ti nic ne kaze kaj bi lahko avtorica naredila? PA NI! Je rodila .Dala je nekomu zivljenje namesto vzela! Psiholski premiki v osebnosti pa v tem postu niso stvar razprave!
Slaba hči in še slabša mati !
Nič nočeš vedet o hčeri ? Morda se vsak dan derejo nanjo ali jo celo tepejo. Bejži, takih ljudi ne prenašam. Zdaj se pa spet bojiš za svojo rit. Pa saj ni zločin imeti otroka.
Nihče te ni mogel prisiliti, da donosiš. Že davnega leta 1978 si pri 16ih lahko šel direkt od ginekologa v bolnico splavit, ne da bi starši karkoli vedeli. Tako, da…!
Po moje si iz drugega planeta? Seveda povej sama partnerju. 1 X bo izvedel, pa od koga drugega. Pa potrudi se, vsaj zaigraj in naredi, k a kaj lepega za lastnega otroka. Pelji jo v trgovino in ji kupi nekaj lepega za obleč. Ali kaj takega. Plačaj, k a kšen dodatni krožek. Vsaj malo se pogovarjaj z njo in lj lastno mamo. Celo familiji si z se pustila brez kančka slabe vesti?
Mislim da je čas da prekineš cikel svoje družinske karme. Ne nepotrebuješ bit mama, in ne ne rabiš govorit da jo imaš rada. A predvidevam da nekje v tebi bije srce. Ko bo nekoliko večja se z njo dobi, povej ji da si bila, ko si jo imela sama še otrok. Da si tako začutila, da pač mora na svet a, da se tvoj materinski čut ni nikoli prebudil. Da ji ne želiš slabega, da želiš da je ljubljena kamor bo prišla in da se nate lahko obrne, ne kot na mamo ampak kot ženska na žensko. Da ti je bilo veliko hudega storjeno in da si nisi želela zanjo enake zgodbe, da si pač skrb zanjo prepustila bolj sposobnim in ljubečim ljudem. Da pa ji želiš dobro.
Odgovorna si predvsem tudi zato ker finančno skrbiš zanjo in za to, kapo dol. Hkrati se vidi, da v resnici doživljaš stisko ker te lovi tvoja preteklost ko si si končno postavila življenje v red. In na tvojem mestu bi partnerju zadevo povedala. Mirno se z njim vsedeš dol in mu razložiš da je imelo tvoje najstniško življenje en velik spodrsljaj, da si takrat želela naredit pravo stvar, in kasneje ugotovila da ti materinstvo ni v krvi. Da si želela stvar popravit in jo še danes pelješ tako kot jo. Da pa je zgodba zaključena in nekako ne želiš da bi bilo kakorkoli drugače. Da boš razumela če potrebuje čas da stvar pri sebi razdela. Da ga imaš rada.
Iskreno ti želim da se zaceliš. Da se s sabo pomiriš in se poskusiš znebit negative ki te obkroža. V tvojem pisanju se čuti, da si ves čas na robu in tvoja odrezavost je samo način s katerim operiraš skozi rane. To da si si obrnila življenje za 180° po takem otroštvu je spoštovanja vredno zdaj pa še stoj za tem in mirno zapluj. Vse je in bo ok. Nisi edina, nisi sama, če se čutiš obsojano to samo pomeni da sama sebe obsojaš,in to je tisto kar moraš predelat. Pošiljam moč za vse izzive. ??
Grozi mi, 03.09.2023 ob 19:49
Lahko govorim cez njo kolikor zelim. Me je tepla brez razloga, kricala name in svasta. Raje bi vedla da bi me zapustila kot imela tako mater.
Pa daj. Govori. Ti še vedno nisi nič boljša. Tako njeno kot tvoje dejanje je zaničevanja vredno. Nobeno ni boljše ali slabše od drugega, zato se nikar ne imej za boljšo osebo ali mamo od nje.
Forum je zaprt za komentiranje.