Grozdna marmelada-kam?
Starinsko in dobro: navaden rumen pravokoten biskvit, prerezan, dobro napojen z marmelado namesto kreme, sestavljeno nazaj, sladkorni posip (ali čokoladni obliv), narezano na kocke.
Od piškotov se mi zdijo najbolj primerne londonske rezine (ali Kisla kokosova pita tete Mimi na Kulinariki; to je samo ime, hehe, nisem tale teta Mimi).
In vse od prej seveda, predvsem na šmornu. Tako smo mi sploh odkrili grozno marmelado.
LP Mimi
Jaz sem jo hotela letos narediti iz grozdja. Grozdje sem dala v sokovnik, pa sem iztisnila samo pol litra soka. Ker pa je vrečka želina točno za 1 liter, sem potem dirkala po hiši in z baterijsko svetilko okoli hiše(bila je že tema), ter nabirala vse možno sadje. Našla sem eno jabolko, eno limono, dve pomarančki, ostalo pa fige. Tako, da sem spravila skupaj en liter soka in skuhala ta “žele”. Ni slab, nima pa nobebega okusa. Prvič, zadnjič in nikoli več.
Hehe, jaz pa ravnokar dajem grozdno marmelado v manjše lončke:)))))))))))
Sem jo prevrela (kar v mikro – ok, mož je sicer rekel, kva delam srajne, ker je šla čez:))) ) odstranila še peške, ker sem eno rundo tako na hitro naredila, da se grozdje ni pokvarilo … in sedaj dajem v male lončke in pripravljam darila:)))) Ja, tako se jo bomo mi “znebili”:))) PA še ostalih marmelad tudi – no jabolčne in pomarančne še nisem delala letos …
Vsi some prepricevali, da breskova ni kdo ve kaj:( Marelicne naredim veliko in visnjeve.
In letos sem jo naredila iz pravih goriskih, rumenih, ravno prav trdih. Seveda sem dodala se zbice, kardamom, ingver, limonin sok in samo za vzorec sladkorja. Dala zamrznit v majhne loncke ( zaradi tega,ker je malo sladkorja in kratek cas kuhanja).
Danes prvo pokusila in reeees enkratna. Se skrivala jo bom:)
Nocko Babi
Forum je zaprt za komentiranje.