Najdi forum

groza

dobivam mozolje po obrazu, kjer moškim raste dlaka oz. brada. je to znak, da imam hormonske motnje, saj se morajo nekatere ženske briti tud kot moški po faci. kaj naj? jemljem diane 35.

hvala za vse temeljite odgovore.

lp.

Mozolji po bradi so ponavadi hormonskega izvora, pojavijo se pred menstruacijo ali zaradi hormonskih motenj.če že jemlješ Diane, pomeni, da se že zdraviš zaradi aken-predvidevam.Ali hodiš tudi h kozmetičarki na čiščenje?Uporabljaš pravilno kozmetiko za obraz?Takrat, ko se mozolji pojavijo, lahko prideš tudi na obsevanje z laserjem, ki hitreje regenerira kožo in ni škodljiv.Ob pregledu kože pa bi ti lahko svetovala tudi kaj več.
Če pa te zanima poraščenost, je ta prav tako lahko posledica hormonskih motenj.Dlake lahko odstraniš lasersko pri dermatologu,ali pri kozmetičarki z epilacijo, voskom ali električno pinceto.

S poraščenostjo nimam težav, samo se bojim, da bi na starejša leta dobila nekaj dlakic (nekatere moje tete imajo). Uporabljam le tu pa tam milo, sicer le vodo ali nič, ker se mi ne da umivati, tu pa tam se mažem s skinorem in klimicin t. imam že preko 26 let, pa sem vedno bolj aknasta. a lahko grem na kakšen hormonski test, kaj če diane 35 sploh niso dobre zame?

Najprej naj ti kožo pregleda izkušena kozmetičarka, ki ti bo svetovala ustrtezno nego doma-če uporabljaš pravilne preparate in ustrezno neguješ kožo, boš naredila že ogromno.Glede tablet pa se posvetuj z dermatologom, ki ti bo znal najbolje svetovati tudi kar zadeva zdravljenje.
Dlake pa se ponavadi pojavijo v času menopavze, ko pride do hormonskih sprememb, vendar je najbolje ,da sedaj ne razmišljaš še o tem-če jih še nimaš in se s problemom spopadeš, ko bo nastal.Obstaja kar nekaj tehnik odstranjevanja.

pejdi na alergijski test

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close