GROSGLOCKNER
Pozdravljeni.
Vse, ki ste že bili na Grosglocknerju bi prosila za čimveč informacij.
Kdaj je najbolje, koliko časa traja vspon z osebnim vozilom, je primerno za otroke
mlajše od 1.leta, vspon s kolesom in nazaj, kako do tja, in kam naprej če že ali
je en dan dovolj do tja in nazaj, cene?
hvala in lep pozdrav
Mislim, da sem včeraj videla na izložbi ene od turističnih agencij izlet za Grosglockner -mogoče dan,Sonček ali tam nekje, pa ti bodo dali bolj konkretne podatke. Če se ne motim je tudi zelo pomembno s katere strani pristopaš. Jaz se več ne spomnim podrobnosti, vendar mi smo šli iz strani Lienz-a , vasi Kals (smučišča brez gužve) z avtomobilom pod Grosglockner, kjer je zelo dobra restavracija-gostilna-dom in obiskana tudi. Da imajo zelo dobro hrano vem, ostalo nismo niti imeli namena probati, saj smo se vrnili v vas. Od vasi Kals z avtomobilom rabiš cca do 1/2 ure.
Kolo z otrokom? Zelo subjektivna stvar, sploh, če gre za otroka do 1.leta.
Ne razumem čisto dobro: ali želiš z avtom samo do parkirišča pod Grossglocknerjem, torej samo po visokogorski cesti Glossglockner? To ti lahko pomaga, ker tam smo bili pred 2 leti: šli smo preko Heiligenbluta, z naše strani je cesta bolj blaga in dosti lepša. Tudi gužve je bilo manj kot iz Salburške strani. Pri nas je bilo oblačno, vleklo je na dež, tam pa brez oblaka. Ne se zanašat na naše vreme!
Te zanima to? Lahko pogledam po prospektih, če bom našla še cene in oglede, ker ob vstopu na gorsko cesto dajo kar nekaj prospektov tudi v slovenščini.
Forum je zaprt za komentiranje.