GRIZENJE NOHTOV
meni ta lak od mavale ni kaj veliko pomagal. Problem je, da ima potem vse kar primeš v roke (npr. pomaranča) tako nagnusen okus, da te mine tud jesti, ne sam gristi nohte! Pa še pes se me je, en teden po tistem ko mi je obliznil roko, izogibal… Meni je pomagala naslednja metoda:
1. odločitev da so pogriženi nohti res nagravžni in da veliko povejo o človeku…
2. negovanje nohtov z vsemi možnimi oljčki, utrjevalci in kremicami… ko nohti začnejo dobivati eno obliko si ful ponosen sam nase, da ti je uspelo in jih še naprej neguješ in občuduješ…
3. ko nohti dobijo eno dolžino si za nagradico privoščiš res dober lak in spet ponosno občuduješ svoje roke, ki so že prav lepo negovane…
4. na nohtih ni gršega kot okrušen lak!!!!
5. in končno…imaš lepe nohte in ni več tiste potrebe, da bi si jih oglodala do členkov (če pa je še, npr. med učenjem, pa grizi svinčnik)
Zelo pomagajo tablete biotin (ne proti grizenju, ampak pospešijo rast nohta in ga utrdijo)
umetni nohti pa uničijo naravne, sploh če so le-ti prizadeti od nenehnega grizenja
Mavala očitno ne zaleže niti pri majhnih otrocih, vsaj pri moji hčerki ni… Se je pa po dveh letih (zdaj je stara 5,5) čez noč odvadila sama in sem ji zdaj končno spet ponosno postrigla nohte.
Imam sestrično, ki jih grize že praktično vse življenje. Psihologi govorijo nekaj o samodestruktivnosti, meni se pa zdi to isto kot pretirano uživanje prigrizkov ob TV, med branjem, itd, kajenje in podobne razvadice. Po mojem je tudi potrebna predvsem volja in samokontrola.
Poskusi takole: nalakiraj si jih z res kričečo barvo, ki te bo zbodla v oči, ko boš nesla roke k ustom. In si reci ne! in to tudi upoštevaj. Raje ugrizni v kakšno jabolko ali pomarančo.
Hvala, ker ste se odzvale v takem stevilu!
Morm povedat, da imam takoo majhne nohtke, da si jih komaj se nalakiram, da se zavedam nagravznosti in me je skrajno sram, pa se mi zdi, da ze podzavestno to pocnem…kot bi me oviral nohtek, ko malo zraste:( Ni cudno, ko pa nikoli ni bil dolg!
Geliranje? A lahko prosim malo vec o tem in v katerem salonu se izvaja+cena (ce lahko)! Hvalä!
Živjo,
jaz bi priporočila še en nagravžno grenek lak od Alessandro, oduren okus v ustih imaš še kake pol ure, res te mine, da bi kaj dosti nohte v usta nosila.
Umetni nohti tvoje čisto uničijo, z izjemo teh poliakrilnih/gel, ki ti jih naredijo v kakem salonu (ena fajn gospa v Črnučah to dela), ti jih tudi potem obnavljajo. So tako trdi, da ni šans, da kakega uspeš pogristi.
LP
hej, Polona, pri meni se je najbolje obnesla krema od Dikle in ena od Revlona (v taki flaški kot lak, gor pa piše: Nail builders Intense therapy in je bež barve) pa olivno olje (mal na vato in s tem namažeš nohte nekajkrat na teden) in tablete biotin. Poudarit pa moram, da sem imela tolk zlo uničene nohte, da sploh niso imeli več niti prave oblike, pa cepili so se blazno, kar seveda ni čudno, če sem jih glodala vsak dan…Potem pa sem se odločila, da mam dost skrivanja in sramovanja mojih rok… Danes imam lepe nohte, ki so dolgi malo čez blazinice in res trdi, pa cepijo se tudi ne.Seveda nisem opustila nege, na misel mi pa ne pride več, da bi si jih grizla. Sicer pa je itak že znano… VOLJA…VOLJA
Živjo,
jaz sem h gospe v Črnučah hodila pred ene 7 leti, tako, da jasno nimam več njene številke, mislim pa, da še uraduje, ker sem pred kratkim neko (spodbudno) pisanje o njej (domnevam) zasledila tukaj na teh forumih. Uraduje v eni od stolpnic na začetku Črnuč. Take nohte ti naredijo mislim, da sedaj že praktično v vsakem salonu (takrat je bila pa ona ena izmed redkih). Imena se tudi ne spomnim,
lp
Ja ta lak res pomaga imenuje se NO BITE GEL…
Sicer sem rekla da to ne bom več napisala ker je bilo podobno vprašanje na forumu Starši osnovnošolcev in sta me jure in babuška tko lepo “opozorila” da rešujem problem namesto vzroka…….
no ja mi dol v….. moja hči ne grize več nohtov, tko da TINY se splača vsaj poskusiti…..in potem odkrivati znanost in iskati vzroke zakaj grizeš nohte….
Lep dan še naprej…………
Forum je zaprt za komentiranje.