Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek greva na kavo za duso

greva na kavo za duso

Diši po ljubosumju 😉

To je najslabše, kar lahko za nekoga naredimo, da nezavedno pokušamo celiti lastne komplekse preko drugih z identifikacijsko projekcijo. To so tisti ljudje, ki želijo biti “tolažniki” drugim! Ti “poslušalci” živijo oz. se hranijo ob pripovedovanju zgodb drugih ljudi, da se potem poistovetijo z njihovo “težko usodo”, potrepljajo nekoga po ramenih in sočustvujejo z njimi – dejansko pa se tako posredno poskušajo spopasti z lastnimi depresivnimi deli v sebi. On rabi bolj zrelo, izkušenejšo in življenjsko žensko ali moškega, seveda starejšo/starejšega![/quote][/quote]Lol, matjažko je ljubosumen name, ker bi sokovnik raje bil z mano na kavi kot znjim…sokovnik, a ne, ti bi to raje z mano :))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Ja, sokovnik bi raje bil s tabo, kako bi matjažko to relativiziral? da itak ta sokovnik gleda za vsako kiklo … 🙂

zmedena_samica

Meni se zdi, da imata veliko več skupnega s Spiderjem, kot si sama upa priznati. Ni on in ne ona “moj tip”. 🙂
Zateženost ne deluje zame ravno erotično vzpodbujevalno, ravno nasprotno, da bi imel razlog za ljubosumje.

Alexis

Jah, če si fiksirana spet na (svojo) zunanjost. Kdo pa pravi, da je fizična zunanjost glavni draž na ženski?

Ah, smo resni, zdaj že heca več ne razumemo? 😉

Kakšni so moji reklci? Verjetno po tvoji predstavi? Kako pa delujem neznankam pa niti ni bistveno, saj nisem pisal o sebi.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ah matjažkec, odrasti že. Ta nick ti prav paše.

Še vedno ne vem, kje v mojih postih si našel izjavo, da moški nimate čustvene plati.

Me veseli, da nisem “tvoj tip”..

Katjenki ob bok me boš pa težko postavil, matjažek, prej lahko tja uvrstiš kar samega sebe, pa Marka. Vam trem je skupno, da pišete filozofske traktate, ki jih še sami ne razumete, nato se pa z neznanci kregate, kaj ste mislili in česa ne.

Jaz, kot vidiš, pišem enostavno in preprosto, brez filozofskih dvoumnih vložkov, niti ne omenjam kar naprej kakšnih filozofov in mislecev.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ah, kakopak, saj moški smo pa vsi “rukjeni” na seks! To je edino kar nas definira do nasprotnega spola, če si nekdo želi zaupnega pogovora z nekom, bližine, razumevanja. Teh potreb moški nimamo??? Varanje ne nastopi samo zaradi seksa in ni vedno nekakšen moralni prestopek pregovorno slabih ljudi, da je tisti, ki vara, avtomatsko nečasten, ampak tudi zaradi čustvenih potreb, ki ostajajo nezadovoljene se marsikdo odloči za ta korak. In za takšno stanje sta odgovorna oba. Balzac v Madam Bovary piše ravno o ženski, ki je v zvezi s puščobnim moškim, ki je čustveno ne zadvoljuje, zato si poišče ljubumca. In tu je obratno, da je on s takšno večno nezadovoljno žensko, ona pa se trudi kot otrok, ki hoče ugajati svoji večno nesrečni “depresivni materi”.

Nikakor mu ne svetujem varanja, ampak da se pogovori o teh svojih potrebah. Da ji to pove, kar je tu sedaj napisal, tudi če jo prizadene, kako čuti, da rabi tudi nekoga za pogovor, bližino, toplo besedo, razumevanje – in ne nekoga, ki je nenehno nezadovoljen sam s sabo in z drugimi, ki ji nič ni šrav. Da se težko spopada s to njeno hladnostjo in mu je težko, ko toliko naredi za njo, pa ne vidi hvaležnosti ali pohvale, vzpodbude, zahvale za njegov trud in delovno vnemo, ko skrbi za družino – ker ona se mora spremeniti in ne on. Ne moreš v nedogled trpeti z večno nezadovoljnim človekom![/quote]

Tisti partner, ki je nezadovoljen v vezi, se mora pogovoriti z drugim partnerjem in če stvar ne uspe, se je treba raziti. Tako, da za varanje ni opravičila. Nekateri varajo pač zato, ker so premalo zreli, da bi se soočili s problemom in jim je tako lažje. Ampak, v življenju je včasih potrebno izbrati težjo in bolj mučno pot zato, da ljudje okoli tebe ne trpijo. Veliko ljudi danes trpi zaradi depresije in mislim, da morata najprej preveriti, ali morda ne gre za to, še preden bo šel s kom na kavo. Pogovori se lahko tudi s kakšnim svetovalcem – profesionalcem. Razlaganje družinskih težav drugim (neznanim) osebam ni priporočljivo.

Evo, tu je en post, s katerim se v celoti strinjam, celo z izbranim komadom. :))

Vsaj zaradi otroka bi se lahka malo bremzal in ne sral okoli.
Se pa strinjam s terapijo in eventuelno razhodom, če boš potem še vedno mislil da imaš tupo ženo. Pa kdaj jo preseneti in/ali se ji pusti presenetiti!

Seveda, tu se vidi, da knjige ni bral ali pa si jo napačno intrepretira, čeprav literatura dopušča na tisoče interpretacij, in naj napačnih ne bi bilo, se je vendar ne sme ukalupljati v kar neke modele, da lahko bluziš po svoje.. literatura je mešanica umetnosti, fikcije in filozofije, samo tega marsikdo ne razume in mu je branje knjig enostavno zguba časa…
Charles Bovary je predstavljen kot prilično topel in čustven človek, amapak za svojo ženo preveč preprost, mogoče puščoben, ampak ne pa hladen! ni jima pač šlo in faubert zelo jasno in nazorno riše, zakaj je bil njun zakon od samega začetka obsojen na ali životarjenje ali pa na tragičen konec… je ena redkih knjig, ki je pisana z gledišča moškega, pa zelo dobro, sicer poetično pa vendar realistično opiše življenje in čutenje ženske, to me je vseskozi čudilo, ko sem brala še druge romane na to tematiko.. v nekem pismu prijatelju je faubert napisal “Emma Bovary, -to sem jaz!” o njem sem tudi brala neko biografijo…ah zdaj se mi bo spet očitalo, da živim tuja življenja, da v njih išče svoje komplekse in svoje rane lečim iz njihovih težav, pa čeprav gre za umrle ali literarne like… dekadentno… noro…bom pri priči nehala…

Zmedena_samica, a greva midve na šmarno goro??

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Seveda, tu se vidi, da knjige ni bral ali pa si jo napačno intrepretira, čeprav literatura dopušča na tisoče interpretacij, in naj napačnih ne bi bilo, se je vendar ne sme ukalupljati v kar neke modele, da lahko bluziš po svoje.. literatura je mešanica umetnosti, fikcije in filozofije, samo tega marsikdo ne razume in mu je branje knjig enostavno zguba časa…
Charles Bovary je predstavljen kot prilično topel in čustven človek, amapak za svojo ženo preveč preprost, mogoče puščoben, ampak ne pa hladen! ni jima pač šlo in faubert zelo jasno in nazorno riše, zakaj je bil njun zakon od samega začetka obsojen na ali životarjenje ali pa na tragičen konec… je ena redkih knjig, ki je pisana z gledišča moškega, pa zelo dobro, sicer poetično pa vendar realistično opiše življenje in čutenje ženske, to me je vseskozi čudilo, ko sem brala še druge romane na to tematiko.. v nekem pismu prijatelju je faubert napisal “Emma Bovary, -to sem jaz!” o njem sem tudi brala neko biografijo…ah zdaj se mi bo spet očitalo, da živim tuja življenja, da v njih išče svoje komplekse in svoje rane lečim iz njihovih težav, pa čeprav gre za umrle ali literarne like… dekadentno… noro…bom pri priči nehala…

Zmedena_samica, a greva midve na šmarno goro??[/quote]

Z vsem kar si napisala se strinjam (no, razen tistega dela o kompleksih in tujih življenjih), zmotilo me je da je Matjažko omenil Balzaca in kolikor sem ga prebrala in še bom, se ne spomnim, da je Gospa Bovary del njegovega opusa.

Da, da Šmarna, tolikokrat omenjena in zaželena, lahko greve 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zgoraj je matjaži pisal neke pretresljive stavke, da se jaz hranim z zgodbami drugih, se istovetim z njihovo težko usodo in z identifikacijsko projekcijo lečim svoje komplekse. Tako presunljivo je to napisal, da bi skoraj mislila, da je to pisal iz sebe (saj menda ni možno drugače kot vedno pisati iz sebe (Marko)). Pa vendar ne mislim, da gre za to ampak bolj za napačno ali raje preveč pavšalno analizo, ko vendar poznaš samo nek del nekega razmišljanja… čudi me, da nekdo, ki je vendar toliko prebral tega čtiva, psihologijo na drugi strani tako tragično trivializira..kolikšna škoda no…

Sokovnik, bom skušal bit kratek.
Praviš, da delaš dve službi, kar pomeni da te praviloma ni veliko doma in je ona sama z otrokom bolj ali manj cele dneve, da ji daješ denar, ker ona še študira, to razumem, kot da se “žrtvuješ” zanjo namesto, da bi ti bilo v veselje, da ji stojiš ob strani, ko ji nekako ne gre vse kot si je načrtovala. Predvidevam, da je želela najprej končat šolo, se zaposliti in si nato ustvariti družino. Njej se je pa “malo” pomešal vrstni red. Malo “prehitro” sta dobila otroka, fehtat mora za denar, domov prihajaš nejevoljen, nima se komu zaupat, potožit, kako ji je bilo čez dan ko je bila sama z otrokom in knjigami, učenjem, ker jo roki preganjajo in ko se prikažeš na vratih ti že iz obraza prebere koliko je ura…… V njej ugasne vse želja da bi se pogovarjala s tabi, natrese nekaj nezadovoljstva iz sebe, da ima mir pred tabo ti pa gledaš kot teliček v nova vrata….

Težava pri tebi je da ne znaš poslušat in ne znaš gledat oz nič ne vidiš, si slep za njene težave. Ti bi šel raje z eno na kavo, eno tako, ki bi bila prijazna, ki bi te poslušala, mogoče večkrat, in počasi bi ti stopila v glavo, misli in bi začel tehtat med tisto tečno, ki jo imaš doma in tisto prijazno kofetkarico, doma bi bil še bolj odsoten ona še bolj zagrenjena.
Veš v zakonu ni tako kot na kofetku, samo lep pogovor v katerem ti ona samo prikimava. Najprej boš moral rešit njene težave (kar največkrat pomeni, da jo boš samo poslušal, da se “skiha”), potem boš lahko še kaj sam dodal. Samo tistega prvega niso sposobni prenest razni “pezdetiki” (po Ruglju) in raje pobegnejo z drugo na kavo, ko se v zakonu začnejo malo manj lepi časi. In vtakni si nekam tisti dve službi in svoj “gnar”, ne rabi ona tega, ni ona sitna zato, ker bi bila kruha lačna 😉 Neka druga lakota jo daje in mogoče jo je že zdavnaj minilo, da se še trudi s “hladnim slepcem” in sama hodi na prijeten klepet ob kavici z nekom, ki jo razume, posluša……..

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Oh, dragi moji, ali res ne morete videt.

Da v človeku lahko obstaja želja po razumevanju, neobremenjenosti, sprejetosti. Tista želja, ki dela prijatelje, med drugim. Zaupnike.

Ali res mislite, da je tako lahko zapustiti ženo (partnerja), otroka(e). Oditi. Ali res mislite, da v človeku ni zadosti čustvenih zadržkov, ki bi mu to branili. Da v njem ni zadosti moralnih zadržkov, da bi lahko neobremenjeno iskal več, boljše življenje, segal po bolj izpopolnjenih sanjah, če bi le te v taki obliki bile. Ali res mislite, da bi en tako nemoralen moški na tak način izrazil svojo potrebo. Jaz mislim, da se motite, če mislite tako.

Tudi če si želi najti partnerko in ne samo zelo dobro prijateljico, si verjetno vseeno ne želi najti tovrstne partnerke v drugem telesu, samo tega tako dobro še ne ve. Mogoče bi skozi klepetanje z drugo(imi) spoznal vse zadržke, zakaj klepet z drugo ostaja samo klepet, kaj mu pomeni življenje, ki ga živi, kaj (in kako) lahko izboljša v odnosu, spremeni, da bo boljše, lepše, kje je on, kje je žena v njegovem vrednotenju in najpomembnejše, kje je njegov otrok.

Svetilnik, tebi pa samo to,
če res iščeš samo pogovor, poudarek na samo, nekoga, ki te bo poslušal, poskušal razumet, ti dat korektno povratno informacijo, če res iščeš samo pogovor, lahko pišeš tudi meni. Ali pa pišeš tudi kar tu gor, saj smo dobri ljudje, čeprav mogoče kdaj ne izpade tako.

Pa srečno.

Sem se zmotila..

Sokovnik…

Svetilnik, oprosti, zamenjala nicka.

Madonca, ste ga napadli, da se ne upa niti pojaviti na monu…
hahahaha

it: za pogovor, osebni ali telefonski, kavo ipd. imamo vsi prijatelje in sorodnike. Njegov oglas je le krinka za iskanje ljubice tako, kot se je pred dnevi pojavil en na monu, ki je iskal ljubico pod krinko družbe za v hribe….žal je to resnica.

Če pa že iščeš le pogovor, zadostuje tudi da objaviš kakšen post….ali greš na kakšen chat, in ne vabiš na kavo.

Res je, znano je da imajo psihiatri nemalokrat razmerja s svojimi pacienti (popravite spol po želji), če se prav spomnim, je rugelj celo pisal, da je (psiho)terapija lahko uspešna le, če gre za erotično projekcijo terapevta na pacienta (ali je bolj pomembno obratno?), tega problema niso obšli niti v Sopranovih[/url], (Tony in melfijeva) v kolikor poznate…
Glede na to, da je specificiral spol, da ga verjetno ne zanimajo starejše ženske tja proti in čez 50, da ne piše sem, sploh da ni odgovoril na pisanje od Njega_, je stvar trivialna (enoznačna)
Ah da še popravim svoje ime, tisto zgoraj sem napisala, ker so mu vsi pisali belo, nekdo mu mora črno, da vidi vsaj sivo, če že ne barv, n’est-ce pas :))))

in o sokovniku ne duha in sluha…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close