Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gretje na elektriko

gretje na elektriko

Lep pozdrav!

Zanima me če kdo ogreva na elektriko? In tisti, ki se poslužujete tega načina od kod prihajate… (gre le za primorsko?)

Kakšne so slabe lastnosti (razen ekologije)…

Ter na kak način oziroma s čim ogrevate?

Mi se ogrevamo na elektriko, imamo termoakumulacijsko peč. Res je, da sem iz Kopra, kjer so zime mile, ampak ko smo prepračunali, se nam to bolj splača kot kakšna druga oblika ogrevanja. No, mogoče na sončne celice, ampak tega nismo raziskali.
Stanovanje imamo veliko 70m2, temperatura je v 40m2 okoli 21-22 stopinj, v dveh spalnicah okoli 18 stopinj, v kopalnici imamo infra pečko, ki jo vklopimo po potrebi, včasih se poslužujemo še z majhnim kaloriferjem – tudi na elektriko.
Za vse to plačamo 60, max. 70 evrov več elektrike mesečno.

hvala za odgovor!
Tudi jaz ugotavljam, da je kljub vsesplošnem prepričanju elektrika še najcenejša:(

Sem pa iz lj, tako da ne vem kako bi se pri nas obneslo:)

mi(tudi primorci) plačamo elektrike 60€, pa imamo vse, bojler, klimo, steklokeramično,..grejemo se sam na klimo. Kurilnega bi porabili 1600litrov na sezono. V enem letu in pol, se nam je investicija v klimo povrnila. bi pa sedaj potrebovali še eno, oziroma tisto, ki ima 2 razvoda ,enega bi dala v dnevne, enega pa v nočne prostore. Mislim, da se trenutno najbolj splača na elektriko.

*****Tudi zate sonce sije****

Ja to je kar res… mi smo na plinu (smo ekološko naravnani – no vsaj bili do letošnje zime in porasta cen plina)…

Sem imela na 18st. katastrofa – šlo je plina za 4000€ – ja eni imajo avto na lizing… jaz naj imam pa ogrevanje? Mi je prav žal za okolje….

dej no, mi se bomo selili v hišo 140m2 bomo ogrevali na plin, ker je že napeljava. Povej prosim, kaj to predstavlja v evrih

1000l cca 750€ (na začetku te sezone cca 800)
do sedaj od sep. polnili za 6000l (nekaj še imamo…)

Je pa stara napeljava… hiša 200kvadratov – (2stanovanjska)… ni bilo pa nikoli tako drago kot letos…. jaz bom plin plačevala do sep….

a imate peč na pretočno bojler? A imate izolirano hišo? Ali si razmišljala o nakupi peči na pilete, tista pečka, ki je navadno postavljena v dnevni sobi in vidiš, kako gori? MI RAZMIŠLJAMO, DA BI JO KUPILI,ker baje fajn segreje in porabiš ca 100€ na mesec.

Gorenjska,novogradnja,180m2- komplet ogrevanje na elektriko.
Peč plus talno,podnevi 22st,ponoči 18st …položnica v najhladnejšem mesecu 330eur.drugače okrog 230eur (všteto seveda kompletno gospodinjstvo,sušilec lavfa vsak dan,pralni in pomivalni tudi).

Mi smo zelo zadovoljni,zdaj smo šli pa še na poceni elektriko.

Če je hiša dobro izolirana, potem ne bi smeli imeti takih položnic. Mi imamo na plin, pa smo imeli letos pozimi najvišjo položnico 140€. Poleti je pa dosti manj, ker se plin porablja samo za toplo vodo.

“zelozadovoljni” : kako ste lahko s položnico 330€ zelo zadovoljni ?

izolacija, kako veliko površino pa ogrevate in na koliko stopinj ?

mi imamo svoj plin… ja pa tudi topla voda je nanj, in tudi plin za kuhanje…. hiša je dokaj dobro izolirana… imam pa zelo visoke strope:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close