Najdi forum

Ali mi lahko kakšna izkušena napiše, kako se skuha gres. Rada bi ga naredila z mlekom, pa ne vem, razmerja mleko : zdrob in koliko časa se kuha, ter s čim se začini.
Hvala za vaše ideje!

ČE je instant je kuhan v 2 minutah.

razmerje mora pisat na ovitku.

jaz kuham v mikrovalovki.

Ni instant. Če bi bil, ne bi bila v težavah!

Ponavadi se stvari iz moke kuhajo 15 do 20 min. Razmerje je 1:3 ali 1:4.

Dodatki so lahko naslednji: sladkor, cimet, naribana jabolka. Ko je kuhano pa še čokolada, kakav. (ne vse naenkrat notr zmetat, bo mal čudno 🙂

lp, ela s

Kuhalnica…kako ga pa kuhaš v mikrovalovki?

3 dcl mleka malo soli in malo sladkorja, zavrem in v vrelo mleko dam tri-štiri polne (velike) žlice gresa, ves čas mešam, za večjo ga zgostim (pustim da povre mleko), ma rada da žlica stoji notri, za tamalo pa na koncu dodam še mleko, ker ma rada gres na žgance

v 2.5 dcl sladkanega mleka dam dve zelo rahlo zvrhani veliki žlici (poravnani do roba pa še malo čez), ves čas mešam in kuham kaki 2 minuti – pride bolj redek, ker otrok nima rad gostega. po moje ni instant – vsaj ne piše na njem, da bi bil. čez posujem čokolado ali med

tako kot puding. v vrelo mleko vsujem gres, pomešam, dam v mikrovalovko, da se dvigne, spret pomešam in dam še mal v mikro in je kmalu kuhan. seveda, če je instat gres.

ker v kastrolci na steklokeramiki se mi veno prismodi (na plinu se mi pa ni), v MW pa dam kar v skledci iz katere se je.

Če nimaš rada full gostega, je najbolje, če daš eno žlico gresa na deci mleka. Sladkaš po okusu. Amen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close