Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Grenke kumare

Grenke kumare

Včeraj mi je šlo kosilo v franže. Naredila sem kumare s kislo smetano
in jogurtom. Pa so bile kumare grenke. Zakaj? Je to odvisno od vrste
kumar? Hvl za vaše izkušnje.

Ponavadi naj bi postale greneke, če se jih premalo zaliva……zato je fajn…..ko kumaro olupiš probaš majhen košček, če je grenka zavrži, če ne uporabi……………je pa včasih bilo veliko več grenkih kumar……..

Tudi, če predolgo stoji, lahko postane grenka, ali če se je pusti, da preveč zraste. Jaz jo pač vedno provam.

to o zalivanju sem ze slisala. kumari lahko tudi sama “omilis” grencino. na koncu ji odrezi “kapico” priblizno 2 cm. s to kapico drgni po odrezanini,da se pokaze nekak bel sok /to naj bi bila ta grencina/. tam odrezi in pripravi dalje. lp petra

Kumare operem. Potem odrežem oba konca in spet operem. Nato jih olupim in olupljene spet operem. Šele potem jih naribam. Že dolgo niso bile po tem postopku grenke. Je pa res, da so bile včasih domače kumare malo grenke. Bo nekaj na tem, da se morajo močno zalivati, če jih sam prideluješ seveda. Pa prestare, take, ki so že malo rumene tudi niso več dobre in so rade grenke.
LP

če bo šlo letos tako naprej nam jih ne bo treba zalivat , bo dež naredil sam naše delo:)

Ja, res pravijo, da so kumare grenke, če je suša. Jaz ji odrežem konec (tam , kjer raste) in poskusim – položim na jezik. Ker če tam greni, je cela grenka in je ne uporabim.

Grenkoba kumar je odvisna od sorte. Sejte sorto Darina F-1, ki nikoli niso
grdenke in obilno rodijo. Seme lahko kupite v semenarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close