Na enem videoposnetku ženska da v grelnik vode 1.5l vode in nekaj kisa, ko zavre zlije v posodo in s tem očisti kuhinjo. Zakaj vlije kis da mora zavreti, a da odstrani vonj? A se ko zavre čistilna moč kisa zmanjša, obratno poveča?
..ja, vročina usedlino raztopi, in enostavno spereš. preverjeno, se vedno poslužujem – je vonj, a glede na učinkosvitost, zanerljiv. rabiš pa zelo malo vode in mal kisa.
Vsaj jaz imam takšne izkušnje. Sploh kar se tiče vodnega kamna, ga odstrani nekajkrat hitreje, kot hladen. Vonj je pa bolj intenziven, samo se da zdržat.
Kis stopi vodni kamen v nekaj minutah. Vroc, hladen, vatever. Probala oboje. Zakaj bi se elektriko zapravljala ce lahko samo nalijes liter kisa, pocakas in kis zlijes nazaj v flaso
jaz dam v grelec malo kisa in vode, da zavre, tako očistim grelec.. potem to vodo nalijem v dva kozarca, v katerih se mi nabere kamen, ker ju puščam na pultu pa pač malo vodice not ostane po vsakem umivanju in očistim tako. vonj se itak hitro razkadi..
Odgovor na objavo uporabnika ahmm, 05.08.2025 ob 09:00
..ja, vročina usedlino raztopi, in enostavno spereš. preverjeno, se vedno poslužujem – je vonj, a glede na učinkosvitost, zanerljiv. rabiš pa zelo malo vode in mal kisa.