Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grelnik vode in kis

Grelnik vode in kis

Na enem videoposnetku ženska da v grelnik vode 1.5l vode in nekaj kisa, ko zavre zlije v posodo in s tem očisti kuhinjo. Zakaj vlije kis da mora zavreti, a da odstrani vonj? A se ko zavre čistilna moč kisa zmanjša, obratno poveča?

..ja, vročina usedlino raztopi, in enostavno spereš. preverjeno, se vedno poslužujem – je vonj, a glede na učinkosvitost, zanerljiv. rabiš pa zelo malo vode in mal kisa.

Vroč kis ima večjo čistilno moč.

Vsaj jaz imam takšne izkušnje. Sploh kar se tiče vodnega kamna, ga odstrani nekajkrat hitreje, kot hladen. Vonj je pa bolj intenziven, samo se da zdržat.

Kis stopi vodni kamen v nekaj minutah. Vroc, hladen, vatever. Probala oboje. Zakaj bi se elektriko zapravljala ce lahko samo nalijes liter kisa, pocakas in kis zlijes nazaj v flaso

jaz dam v grelec malo kisa in vode, da zavre, tako očistim grelec.. potem to vodo nalijem v dva kozarca, v katerih se mi nabere kamen, ker ju puščam na pultu pa pač malo vodice not ostane po vsakem umivanju  in očistim tako. vonj se itak hitro razkadi..

Odgovor na objavo uporabnika
ahmm, 05.08.2025 ob 09:00

..ja, vročina usedlino raztopi, in enostavno spereš. preverjeno, se vedno poslužujem – je vonj, a glede na učinkosvitost, zanerljiv. rabiš pa zelo malo vode in mal kisa.

zato jaz raje uporabim citronko 😉

Tudi jaz citronko. Isti učinek, nič ne smrdi…

S tem, ko vlije kis v grelnik vode, ga ocisti.

Tudi jaz delam podobno, najprej ocistim grelnik vode, potem pa s to vodo se vse, kjer se kamen nabira.

Lahko tudi žličko citronska kisline.

Ne smrdi toliko kot kis

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close