Najdi forum

Grčija

Šla bi/bova s fantom za 14dni. Ne veva, kako bi se odločila med Kreto, Zakintosom in Rodosom.
Še nejbolj naju mika Kreta, ker 14dni se na manjšem otoku že dolgočasiš. Jaz sem pa itak ful za trgovinice, stojnice,…. ohhhh..A na Kreti je dost tega? A je v Grčiji nasploh dost teh trgovin oz. stojnic, kjer prodajajo imitacije raznih prestižnih znamk…Gucci, LV,…. ?

Na Kreti se največ dogaja na severni obali med Heraklionom in Malio. Tam je stojnic še preveč. No najlepši deli in največje znamenitosti so pa drugje po Kreti, če bosta najela avto ali pa motor potem si lahko marsikaj ogledata.
Na Rodosu pa se največ take ponudbe v mestu Rodos ter v Falirakiju in nekaterih drugih večjih krajih na vzhodni obali. Drugače pa z Rodosa vozi vsak dan katamaran v Turški Bodrum, kjer je tega na pretek.
Če vama bo na Rodosu dolgčas, pa lahko za nekaj dni skočita na kak drug otok (Symi, Nysiros, Tilos, Kos ali Halki).

Od teh treh, ki si jih naštela lahko takoj črtaš Zakintos in mirne duše izbiraš med Rodosom in Kreto. Rodos je za 14 dni v celoti obvladljiv, Kreta pa seveda ne.

Priporočam ti Rodos,ker je cenejši.Mesto ima ogromno trgovinic,lokalov in stojnic,tako da ti bo zmanjkovalo časa.Obvezno pojdita enkrat z ladjo čez morje v Turčijo (Bodrum) kjer je bazar- raj za nakupe.Obvezno moraš barantat za ceno in jo znižati vsaj na polovico.Imitacije uglednih znamk so v Turčiji najcenejše.Za enake izdelke se v Grčiji plačuje dosti več. Pozor:zlato se kupuje samo v ugledni in veliki zlatarni kjer ti izdajo certifikat.
Na Rodosu vzemita rent a car ali moto in se podajta raziskovat otok.Zemljevid pojdi iskat v kakšno turistično agencijo kjer si nabereta še prospektov znamenitosti in veselo na pot.Imela bosta marsikaj videti.Ne pozabi na foto..

Živjo.

Tudi sama se odpravljam na Rodos čez 2 tedna. Slišala sem ogromno lepih stvari od lepote otoka do dogajanja kar mi seveda zelo ustreza. Z fantom bova rentala avto in si ogledala kar se da največ. Zvečer pa seveda žurke.

Brancesko najbol me zanima tale izlet v Turčijo. Iz kje se to lahko odpljuje, kakšne so cene, koliko časa se pelje?

Če ima še kdo kakšna priporočila, opozorila ali koristne informacije glede Rodosa jih bom zelo vesela.

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Pobrskajta malo po netu. Dnevno vozi hidrogliser na relaciji Rodos-Marmaris.
http://www.marmarisferry.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=28&lang=en

Bil sem lani na Rodosu in šel sem tudi na bazar dan v Marmaris.
Odhod je zjutraj iz pristanišča v Rodosu, prihod je mislim, da v cca slabih 2 urah v Marmaris. Tam si potem lahko, če greš organizirano ogledaš zlatarno in izdelavo preprog. Ostali čas je prosto, da precej velik bazar. Odhod nazaj je pozno popoldan.
Nazaj grede zna biti v hidrogliserju dokaj nemirno morje zato bodi čim nižje in čim bolj na sredini gliserja v izogib težavam. Tja grede pa si lahko visoko na zgornji palubi in uživaš v razgledu in soncu.

S seboj imej precej €, ker bazar je velik in če uživaš v šopingu in obveznem barantanju bo šlo vsaj par sto €.

Rodos pa je itak lep in zanimiv, se veliko dogaja, z rentanjem avta in skuterja pa si celega ogledaš v tednu dni brez težav.

LP

BUSKA, vsak dan vozijo ladje iz pristanišča Rodos čez morje v turški Marmaris.Eno so večje,druge manjše,tretje bolj romanične,hitri veliki gliserji..skratka izbire kolikor hočeš.Za odhode,(ob 9 uri) izveš zvečer v luki(sprehod)prav tako imajo skoraj vsi enake cene.Če si romantična izbiraš starejšo ladjo,lahko jadrnico ,kamor gre veliko ljudi..Cena je bila 25 EUR/os.v obe smeri,plačaš pred odhodom..vrača se okrog 17 ure.
V Turčiji pa na bazarju..meni je bilo kot bi stopil v raj.Vsega kolikor hočeš,barantali smo za cene,da je bilo veselje,nakupil ogromno ,zapravil malo.Še bom šel..zagotovo!
LP

Hvala za izčrpne informacije. Še malo pa letim 🙂

Lp

Na Kreti sem bla…pa nisem mela občutka da se kej dogaja. Je blo pa kr neki organiziranih zabav mladih absolventov.
Še največ zanimivega sem videla na Iosu. Diskotek čuda…
Drgač so pa Grki zelo podjetni. Skor vsak večji lokalček ob večerih prireja kak šov. Tud na Krfu je dost tega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close